Magazin Editor
Magazin Habercisi
Spor yorumcusu ve gazeteci Serdar Sarıdağ, Beşiktaş’ın transfer gündemini değerlendirdi. Sarıdağ, siyah-beyazlılarda Vaclav Cerny ve Milot Rashica’nın geleceğine ilişkin önemli iddialarda bulunurken, kadroda yapılan değişimin boyutuna ve transfer politikasına dikkat çekti.Sarıdağ, Beşiktaş’ın sağ kanatta yeni bir yapılanmaya gideceğini belirterek şöyle konuştu:“Muhtemelen Cerny de gidecek gibi. Çünkü Rangers istiyor. Rashica’yla da uğraşıyorlar. Çünkü sahaya bir tane daha almak istiyorlar arkadaşlar. O yüzden Cerny ve Rashica, yani sağ tarafı da sol taraf nasıl Trossard ve İlhan gibi ise, sağ tarafı da öyle bir duruma getirmek istiyorlar arkadaşlar. Ayrıca bir tane de orta saha şimdilik. Ben ne demiştim? Yani iki transfer kesin, işte Miretti ile Poku. Belki 5 de olur. O yüzden ben yarın bir transfer, 2-3 transfer gelir diye düşünüyorum. Bekleyeceğiz arkadaşlar ama yer açılıyor.”Kadroda düşünülmeyen oyuncular için de çalışmalar yapıldığını ifade eden Sarıdağ, Al Musrati ve Amir Hadziahmetovic konusunda şu değerlendirmede bulundu:“Şimdi elde ne kaldı? Yani bu kadroda olmayanlardan söylüyorum. Amir kadroda... Onu gönderiyorlar. Muhtemelen alacaklarına karşılık falan olma ihtimali var. Al Musrati de öyle yani. Bonservisini eline veriyorlar. ‘Baba, senin bizden alacakların var. Ondan sonra gel, helalleşelim.’”Beşiktaş’ın kadro temizliği yaptığını belirten Sarıdağ, yönetimin transfer limitleri ve yabancı kontenjanı nedeniyle önemli bir operasyon yürüttüğünü söyledi:“Yani bayağı temizlik oldu. Olacak da. Yeni bir takım kuruldu. Ben de diyorum ki kardeşim, bak, yepyeni bir takım kuruluyor. İki senedir Beşiktaş yönetimi o kadro enkazı diyelim, o enkazı da toparlamaya çalışıyor. Bir yandan onunla uğraşıyorlar. Bakın, o senin transfer limitlerini engelliyor. O senin kontenjanını engelliyor. Ya bunlar gerçekten çok çok zor işler. Yani onlara kulüp bul, onları oraya yerleştir, yer aç, takımı düzeltmeye çalış.”“Al Musrati’de böyle bir düşüşü hayatımda görmedim”Al Musrati’nin Beşiktaş’taki performansına da değinen Sarıdağ, deneyimli futbolcunun yaşadığı düşüşe şaşırdığını söyledi:“Yani biraz şu son iki senede özellikle Al Musrati’ye verilen paraya bak. Bedava gidiyor adam işte. Ben bu Musrati’nin nasıl böyle olduğuna inanılacak gibi değilim ya. Böyle bir düşüş ben hayatımda görmedim abi. Hayatımda görmedim. Bak, böyle bir düşüş.”Sarıdağ, Al Musrati transferinin geçmişteki beklentisine de dikkat çekti:“Yani Beşiktaş’tan 6 ay önce Ali Koç’un almaya çalıştığı, yaz transfer döneminde almak için çok çaba sarf ettiği bir transferden bahsediyoruz arkadaşlar. Yani o yüzden scouting önemli. O yüzden bir transferin 45 onaydan geçmesi çok önemli.”Beşiktaş’taki transfer süreçlerine de değinen Sarıdağ, şu ifadeleri kullandı:“O yüzden ya bir de hani bu Musrati işte Samet Aybaba varken, Feyyaz Uçar varken, hoca varken, transfer komitesi varken nasıl oldu? Ama tabii kimse de o ihtimali vermiyordu. Böyle düşüşü kimse beklemiyordu. Musrati ve Amir’in Beşiktaş serüveni 25 milyon dolar demek.”“Menajer tayfa için söylüyorum”Sarıdağ, geçmiş dönemde transferlerin kamuoyunda nasıl karşılandığına ilişkin değerlendirmesinde ise şunları söyledi:“Yani dedi ki, ‘Ya Beşiktaş nasıl aldı?’ falan denildi o dönemler. Demek ki orada iyi bir algı operasyonu yapılmış. Bunu Beşiktaş yönetimi için söylemiyorum. Menajer tayfa için söylüyorum.”Rafa Silva ve Ciro Immobile süreçlerine de değinen Sarıdağ, bu transferlerde farklı bir tablo olduğunu belirtti:“Çünkü Rafa transferi kötü bir transfer değildi. Sadece adamda bir sorun vardı. Psikolojik anlamda para kazandı Beşiktaş. Orada zarar etmedi. Immobile ile zamanında yolları ayırdı. Bir senelik kontrattan kurtarıyorsun kendini. İşte alacaklarına karşılık falan feshediyorsun. Rafa’dan zarar etmiyorsun, öyle veya böyle.”Sarıdağ, Al Musrati’nin ayrılığının mali boyutuna da değindi:“Arkadaşlar para kazandırdı hatta. Yani Musrati’nin kaybını o şekilde telafi etmiş olabilirsin ama en nihayetinde böyle pahalı bir transferin, 14 milyon euro mu ne, bu şekilde gitmesi tabii ki üzücü. Alacaklarına karşılık diye duydum ben.”Amir konusunda da benzer bir sürecin yaşanabileceğini belirten Sarıdağ, Beşiktaş’ın transfer politikasındaki değişime dikkat çekti:“Amir için de öyle yani. Bütün parayı tamamını verip de gönderme falan da herhalde olmaz arkadaşlar. Artık bak, şimdi Joao Mario da öyle bir örnek. Artık bu düşüşe geçen oyuncuları alma dönemi bitti kardeşim.”“Bonservis veririm, satarken para kazanırım”Beşiktaş yönetiminin yeni transfer politikasını da değerlendiren Sarıdağ, genç oyunculara yatırım yapılıp daha sonra satış yoluyla gelir elde edilmesinin hedeflendiğini söyledi:“Ne diyor Beşiktaş yönetimi? ‘Ben bonservis veririm. 23-24 yaşında, 25 yaşında, 26 yaşında alırım. Satarken para kazanırım. Zarar etmem.’ O aldığım, yani bonservisle alıyorum ya, bakın burası çok önemli. Onu da zaten 6-7 taksit yapıyorum. Daha üçüncü taksitteyken bu adamı, belki dördüncü taksitteyken bu adamı satabilirim.”Duhuliye.com www.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026