Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dünya Kupası'nda 13 Milli Takımda Forma Giyen 99 Futbolcunun Doğum Yeri Fransa

Magazin

Administratör
s-d0c61edb90cdf02a0e5950db247c45faf2bec3c6.jpg

ŞOK BİLGİ! Dünya Kupası'ndaki Tam 99 Yıldızın Ortak Noktası... Neresi mi? FRANSA! 🤯

Selam spor ve magazin tutkunları! Bugün size dudak uçuklatan, futbol dünyasının perde arkasında konuşulan ama belki de çoğu kişinin henüz fark etmediği öyle bir istatistikle geldim ki, ağzınız açık kalacak! Dünya Kupası'nın tozunu attıran, golleriyle, çalımlarıyla bizi mest eden tam 99 futbolcunun ortak bir özelliği var: Hepsi Fransa topraklarında doğmuş! Evet, yanlış duymadınız, 13 farklı milli takımın formasını terleten bu 99 yıldız, doğma büyüme Fransız! Bu bilgi bana ulaştığında inanın bir an durdum, gözlerimi kırpıştırdım ve tekrar okudum. Tek kelimeyle inanılmaz!

Düşünsenize, Fransa sadece kendi milli takımına yıldız yetiştirmekle kalmıyor, adeta tüm dünyaya yetenek fışkırtıyor! Fas'tan Senegal'e, Tunus'tan Cezayir'e kadar birçok ülkenin kadrosunda, kariyerine Fransa'da başlamış, orada futbola ilk adımlarını atmış oyuncular görmek zaten alışık olduğumuz bir durumdu. Ama bu sayının neredeyse yüze yaklaşması, tek bir Dünya Kupası turnuvasında 13 farklı ülkeye dağılması gerçekten akıl almaz bir durum! Bu istatistik, Fransa'nın altyapı sistemlerinin ne kadar güçlü olduğunu, genç yetenekleri keşfetme ve geliştirme konusunda ne kadar başarılı olduğunu, ve tabii ki göçmen kökenli nüfusun futbola katkısının ne denli büyük olduğunu gözler önüne seriyor. Ancak insanın aklına şu da gelmiyor değil: Kendi milli takımı bu kadar dolu ve güçlü olunca, bu yetenekler başka formalarla kendilerine daha kolay bir yol mu çiziyor? Yoksa bu, sadece kökenlerine ve aidiyet duygularına bir saygı duruşu mu?

Bu durum, futbolun küresel bir olgu olduğunu, sınırları aştığını ve çeşitliliğin ne kadar büyük bir zenginlik olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Kim bilir, belki de bir gün sadece bir ülkenin milli takımı bile farklı coğrafyalarda doğmuş oyuncularla dolacak. Fransa'nın bu "futbolcu ihracatı"nın arkasındaki sır ne? Bu, futbolun geleceği için bize ne gibi ipuçları veriyor dersiniz?

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!