Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Domatesli Şehriye Corbası Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Kolay corba tarifleri icinde yer alan, ozellikle bebek corbası, cocuk corbası olarak da bilinen şehriye corbası, hem lezzetli hem de besleyici bir corba tarifi. Tel şehriye ve arpa şehriye ile iki farklı şekilde yapılabilen şehriye corbası, ozellikle arpa şehriye corbası ile cok doyurucu oluyor. Şehriye Corbası, sofraların vazgecilmezi olan corbalar arasında en geleneksel ve en lezzetli corbalardan birisidir. Corbalar, hem lezzeti hem de sağlığa olan faydaları nedeni ile sıklıkla tercih edilen yemeklerdendir. Sulu bir yiyecek olması nedeni ile sindirim sisteminin calışmasına da buyuk olcude katkı sağlayan corbalar, sofralardan kesinlikle eksik edilmemelidir.
[h=2]Şehriye Corbası icin Gerekli Malzemeleri[/h] 1 su bardağı şehriye
3 bardak sıcak su
1 yemek kaşığı margarin
3 tane domates
1 tane yeşil biber
[h=2]Şehriye Corbası Tarifi[/h] Lezzetli bir şehriye corbası yapmak icin oncelikle biberimizi ince ince doğruyoruz. Biberlerimizi doğradıktan sonra 1 yemek kaşığı margarini tencereye koyarak erimesini sağlıyoruz. Tencerede erittiğimiz margarinin icine biberlerimizi atarak bir miktar kavuruyoruz. Biberlerimiz kavrulurken, kabuklarını soyduğumuz ve doğradığımız domatesleri de uzerine ekleyerek bir sure daha kavurmaya devam ediyoruz.
Burada dikkat etmemiz gereken ve sureyi belirleyecek olan, kavrulan domateslerin yumuşamış olması. Domateslerin yumuşamasının ardından goz kararı tuzumuzu ve 3 bardak sıcak suyumuzu da ekleyerek kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başladığı zaman 1 su bardağı şehriyeyi de ilave ettiğimiz tenceremizi 10 dakika daha kaynamaya bırakıyoruz. Kaynarken karıştırmayı da ihmal etmiyoruz. 10 dakika sonra artık hazır olan corbamızı, kaselere alabilir; maydonoz ve limon ekleyerek servis yapabiliriz. Şehriye corbası, bu lezzeti tadacak herkese afiyet olsun.
İKİNCİ TARİF:
Malzemeler
• 500 gr olgun domates
• 1 su bardağı şehriye
• 2 adet sivri yeşil biber
• 8 su bardağı su
• 2 corba kaşığı tereyağı
• Nane
• Tuz
[h=3]Domatesli Şehriye Corbası Nasıl Yapılır[/h] 1- Domatesler iyice yıkanıp rendelenir veya mutfak robotunda kıyılır. Genişce bir tencereye konup kısık ateşe oturtulur.
2- Hemen ardından yağ ve kıyılmış yeşil biberler ilave edilir. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir.
3 – Uzerine su ve tuzu ilave edilip kaynayınca hemen sonrasıda şehriyeler ilave edilir.
4- 30 -35 dakika boyunca ağır ateşte kaynayınca kuru nane ile suslenip ateşten alınır.
5- 10 – 15 dakika dinlendirilip servise hazır hale getirilir.