Magazin Editor
Magazin Habercisi
Mustafa Demirtaş:Beşiktaş’ın Önder Özen kararından bahsedelim. Açıkçası bunu tahmin ediyordum. Ben Önder Hoca’yla bu sürecin öncesinde de konuşmadım, şimdi de bu sürece dair bir diyaloğum olmadı.Bundan sonra bahsedeceğim detaylar da “Önder Hoca’yla konuştum, bu bilgiler oradan çıktı” gibi anlaşılmasın lütfen.Kendisiyle sadece bir tebrik mesajlaşmamız oldu. Onun dışında bir diyaloğumuz yok. Zaten çevremdeki insanlarda önemli bir göreve gelme durumu olduğunda iletişim konusunda ekstra dikkat ederim. O yüzden yalnızca sevincimi paylaştığım bir mesajlaşma oldu, o kadar. Teknik detaylara ya da başka konulara hiç girmedik.Tabii farklı çevrelerden kulağıma gelen bazı bilgiler oluyor. Onları da isim vermeden paylaşacağım.Öncesinde çok net bir bilgim yoktu ama Önder Hoca’nın geleceğini tahmin ediyordum. Çünkü geçen sezon, dediğim gibi, Serdal Adalı kendisiyle çalışmak istemişti. Ancak Sergen Yalçın kararı olduktan sonra orada bir çakışma olmuştu.Fakat şimdi Sergen Hoca’nın, belki de yönetimin beklemediği şekilde devam etmeme kararı, yönetimi bir anda boşa düşürdü ve biraz ne yapacağını bilemez bir konuma getirdi.Hâliyle burada daha işi bilen, daha önce de Beşiktaş’ın anahtarını teslim ettiği ve genel olarak baktığımızda olumlu sonuçlar aldığı Önder Özen’de karar kılınmasını gayet makul buluyorum. Yani bu sürecin tamamen ona teslim edilmesini…Hem teknik direktör sürecinde hem de sonraki transfer operasyonlarında muhtemelen scout ekibiyle ve gelecek teknik direktörle birlikte hareket edecektir Önder Hoca.Bu anahtar teslimini, oluşan bu boşlukta oldukça makul buluyorum.Şimdi, Önder Hoca’yı çok sevdiğim bir insan olarak söylüyorum; Beşiktaş’a faydalı olacağını düşünüyorum. Ancak burada yine bir yorumcu olarak, katıldığım ya da katılmadığım durumları değerlendireceğim. Beşiktaş’ta yapılacak hamleleri konuşacağız. Gerekirse eleştireceğiz, gerekirse öveceğiz.Ama şundan eminim; Önder Hoca karakter olarak Beşiktaş’a yakışan bir isim. Gecesini gündüzüne katacağını biliyorum. Gerçekten etrafını da liyakatli insanlarla donatacağını düşünüyorum. Beşiktaş için elinden gelen her şeyi yapacağını biliyorum.Çünkü karakter olarak bir kuruma nasıl sahip çıktığına birebir tanıklık ettim. Birlikte de çalıştık biliyorsunuz, Vole’de yorumculuk yaptık. Birçok yayına çıktık.Hatta şöyle bir örnek vereyim; geçen sezon, izleyenler için beklenmedik bir karardı, Vole ile yolları ayırma süreci yaşandı. Karşılıklı gelişen bir durumdu. Kendi kanalımla ilgili daha yoğun işlerim olduğu için o tarafa ağırlık vermem istenmişti. Sonrasında bir çıkmaza girdik ve dostça vedalaşmanın daha doğru olduğuna karar verdik. Kimse kırılmadan, karşılıklı şekilde ayrıldık.Ama Önder Hoca orada önemli bir ağırlığı olan yorumculardan biriydi. Hatta kurum adına bana biraz kızmıştı diyebilirim. “Neden böyle fevri davranıyorsun, daha uzlaşılabilir bir yol bulunabilirdi” gibi bir yaklaşımı olmuştu.Yani kurumu sahiplendiği için böyle bir diyaloğumuz geçmişti. Hakikaten çalıştığı yerlerde kişisel olandan çok, kurumu ve çatıyı önemseyen biri karakter olarak.Bunu Beşiktaş’ta, çok daha önemli bir yetkiyle görev yapacağı için katbekat göstereceğini düşünüyorum.O yüzden bence Beşiktaş taraftarının bu konuda içi rahat olsun. Kuruşun hesabını yapacak, gerçekten en doğru kararı vermeye çalışacak.Tabii ki hiç kimse yüzde yüz doğru karar alamaz ama buna dair elinden gelen her şeyi yapacak bir isim şu anda Beşiktaş’ın başına geldi.En önemlisi de iletişim konusunda bir boşluk vardı. Beşiktaş’ın amacını ve projesini doğru bir dille anlatacak, hem teknik direktör hem yönetim için korunaklı alan sağlayacak, dış faktörlere karşı Beşiktaş’ı doğru iletişimle temsil edecek birine ihtiyaç vardı.Önder Hoca’nın bunu da yapacağını düşünüyorum.Duhuliye.com