Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

"Dayağı Ben Yedim, Parayı Devlet Aldı" Trafikte Darbedilen Vatandaştan Erdoğan’a Komisyon Çağrısı

Magazin

Administratör
s-4133f4bad486b2ad0495161977f6f188eea9f4c0.jpg

Forum Başlığı: Gündem Sarsılıyor! Trafikte Dayak Yiyen Vatandaştan Şok Çıkış: "Dayağı Ben Yedim, Parayı Devlet Aldı!"

Arkadaşlar, hepinizin bildiği gibi trafik magandaları ve şiddet olayları maalesef ki gündemimizden düşmüyor. Ama bu seferki olay, sadece bir "dayak yeme" vakası olmaktan çok öte bir boyuta taşındı ve hepimizi derin düşüncelere sevk edecek bir tartışmanın fitilini ateşledi. Geçtiğimiz günlerde trafikte darbedilen bir vatandaşımızın feryadı, deyim yerindeyse ülke gündemine bomba gibi düştü: "Dayağı ben yedim, parayı devlet aldı!" Bu sözler, sadece bir mağduriyetin değil, aynı zamanda sistemdeki bir aksaklığın da gözler önüne serilmesi anlamına geliyor. Peki, bir vatandaş hem fiziksel şiddete maruz kalırken, hem de adaletin tecellisinde kendisinin pas geçildiğini hissettiğinde ne yapmalı? Bu durum gerçekten de düşündürücü!

Olayın mağduru vatandaş, yaşadığı şiddetin ardından kolluk kuvvetlerinin devreye girerek saldırganlara yönelik gerekli yasal işlemleri yaptığını ancak kendisinin mağduriyetinin giderilmesi noktasında bir boşluk olduğunu dile getiriyor. Ceza ödeyenlerin, devletin kasasına para aktardığını ancak kendisinin çektiği çilenin, hastane masraflarının ya da yaşadığı travmanın karşılığının olmadığını vurguluyor. İşte bu noktada Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı komisyon çağrısı büyük önem taşıyor. "Bir komisyon kurulsun, mağdurların hakları nasıl korunuyor, sistem gerçekten de adil mi işliyor, araştırılsın" diyor. Bu çıkış, aslında hepimizin içten içe sorguladığı "Peki ya mağdurun hali ne olacak?" sorusuna bir yanıt arayışı. Acaba benzer durumlar yaşayan başka vatandaşlarımız da var mı? Trafik terörünün sadece can güvenliğimizi değil, hak arayışımızı da nasıl etkilediğini görmüş oluyoruz.

Şimdi gelelim asıl konuya: Sizce bu vatandaşımızın feryadı ne kadar haklı? Trafikteki şiddetin önüne geçmek için neler yapılmalı? Ve daha da önemlisi, suçluların cezalandırılması kadar, mağdurların da maddi ve manevi olarak desteklenmesi gerekmez mi? Bu olay, sadece bir kavga değil, aynı zamanda adalet sistemimizin işleyişine dair önemli soruları da beraberinde getiriyor. Herkesin bu konuda söyleyecek bir sözü olduğuna eminiz.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!