CORTIS‘in yeni şarkısı, popüler kadın şarkıcı HANRORO‘ya saygısızlık ettiği iddiasıyla netizenler arasında büyük bir tartışma başlattı.
Hafta sonu Seul’de düzenlenen PUT YOUR PHONE DOWN BIRTHDAY PARTY etkinliğinde ilk kez seslendirilen MONEYMONEYMONEY isimli şarkıda geçen bir ifade, yoğun tepkilere neden oldu. Şarkıda yer alan (Eğlenerek para kazanan biri olmak istiyorum, Pororo / Banka hesabıma sıfır üstüne sıfır ekliyorum, HANRORO) şeklindeki sözler tartışmanın fitilini ateşledi.
İlk bakışta bu sözler CORTIS‘in zenginleşmesine bir gönderme gibi görünse de aslında HANRORO‘nun 0+0 isimli şarkısına yapılan bir kelime oyunundan ibaret. Şarkının taşıdığı derin anlam göz önüne alındığında, netizenler bu durumu saygısızlık olarak nitelendirip sert eleştiriler yöneltti.
HANRORO‘nun büyük beğeni toplayan şarkısı 0+0, hayatta kendini sıfır gibi hisseden ve sunacak pek bir şeyi olmadığını düşünen insanlara umut vermeyi amaçlıyor. HANRORO verdiği bir röportajda şarkının anlamını (Seni terk etmeyeceğim ve sen de aynı şekilde hissediyorsun, değil mi? Buna benzer bir hissi ifade etmeye çalıştım) sözleriyle açıklamıştı. Bu nedenle şarkının bu şekilde bir kelime oyununa alet edilmesi büyük bir tepkiyle karşılandı.
Netizen yorumları:
Kaynak: koreaboo
The post CORTIS, Popüler Sanatçı HANRORO’ya Saygısızlık Etmekle Suçlanıyor appeared first on KoreZin.
Hafta sonu Seul’de düzenlenen PUT YOUR PHONE DOWN BIRTHDAY PARTY etkinliğinde ilk kez seslendirilen MONEYMONEYMONEY isimli şarkıda geçen bir ifade, yoğun tepkilere neden oldu. Şarkıda yer alan (Eğlenerek para kazanan biri olmak istiyorum, Pororo / Banka hesabıma sıfır üstüne sıfır ekliyorum, HANRORO) şeklindeki sözler tartışmanın fitilini ateşledi.
İlk bakışta bu sözler CORTIS‘in zenginleşmesine bir gönderme gibi görünse de aslında HANRORO‘nun 0+0 isimli şarkısına yapılan bir kelime oyunundan ibaret. Şarkının taşıdığı derin anlam göz önüne alındığında, netizenler bu durumu saygısızlık olarak nitelendirip sert eleştiriler yöneltti.
HANRORO‘nun büyük beğeni toplayan şarkısı 0+0, hayatta kendini sıfır gibi hisseden ve sunacak pek bir şeyi olmadığını düşünen insanlara umut vermeyi amaçlıyor. HANRORO verdiği bir röportajda şarkının anlamını (Seni terk etmeyeceğim ve sen de aynı şekilde hissediyorsun, değil mi? Buna benzer bir hissi ifade etmeye çalıştım) sözleriyle açıklamıştı. Bu nedenle şarkının bu şekilde bir kelime oyununa alet edilmesi büyük bir tepkiyle karşılandı.
저런식으로 이름 석자 박은것도 무례한데
‘0+0’ 이라는 노래를 저렇게 소비한게 충격이었음
이 곡이 뭘 전하려고 만든 노랜지 알기나 할까 https://t.co/L0VaSVy3Oz pic.twitter.com/bCFFkBfzg9
— 여운 (@bmtxb) August 22, 2026
I’m absolutely sure that Cortis and HANRORO don’t feel any hatred toward each other, and Cortis definitely didn’t make a diss track about her. Why are these people already offended on their behalf and demanding things? https://t.co/Uj14lA1Ohy pic.twitter.com/rwbdJpwlH3
— ian (@KkmMkkm66933) August 22, 2026
Netizen yorumları:
- Videoları gizliye alsalar bile CORTIS’in bunu yaptığı gerçeği değişmeyecek..ㅠㅠ
- Birine şarkıda yer vermek (shout-out) normalde saygı göstermek için yapılır. Komik bile olmayan bir kafiyeye birinin ismini öylece sıkıştırıp anlamsız kelimeler eklemek saygısızlık değil de nedir?
- Başka bir sanatçıya karşı bu kadar kaba davranılmasına çok sinirlendim ama paylaşılan videonun altındaki “bu çok komik, adam tam bir dahi değil mi?” tarzı yorumları görmek beni daha da çileden çıkardı…
- Daha ne kadar süre bu tarz siber çöpten farksız şarkılar yayımlamaya devam edecekler?
- Eğer bunun kaba bir davranış olmadığını düşünüyorsanız, zeka seviyenizin insani boyutta olup olmadığını sorgulamanızı öneririm.
- Bir kadının ismini bu şekilde şarkıya alet etmek zaten yeterince kabayken, beni asıl şoke eden şey 0+0 şarkısının bu amaçla kullanılması oldu. Bu şarkının yazılırken neyi anlatmaya çalıştığından haberleri var mı acaba?
Kaynak: koreaboo
The post CORTIS, Popüler Sanatçı HANRORO’ya Saygısızlık Etmekle Suçlanıyor appeared first on KoreZin.