Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

“Çok iyi bir hücum takımı ama...”

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Oğulcan Akçe, Beşiktaş’ın özellikle hücum ve orta saha kalitesinin yükseldiğini belirtirken, siyah-beyazlıların savunmadaki soru işaretlerine ve Alexander Nübel’in önemine dikkat çekti.“Beşiktaş çok iyi bir hücum takımı ama iyi bir savunma takımı olduğunu düşünmüyorum”Beşiktaş’ın teknik adam değişikliğinin ardından farklı bir oyun ortaya koyduğunu ve kadro kalitesinin belirgin şekilde yükseldiğini ifade eden Oğulcan Akçe, özellikle orta saha ve hücum bölgesindeki değişime dikkat çekti.Akçe, Beşiktaş ile ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:“Şimdi Beşiktaş teknik adamını değiştirdi. Çok farklı bir oyun oynuyor ve daha talepkâr bir teknik adamla bu işi yapıyor. Kadro kalitesi çok gözle görülür şekilde artmış durumda.Özellikle işin orta saha ve hücum tarafında biraz daha ekstra bir durum söz konusu. Tabii bu kadar transfer içerisinde ben Nübel konusuna dair bir parantez açmak isterim. Çünkü gerçekçi olayım. Bence Fenerbahçe'nin maçta bir avantajı olacaksa bu olacaktır. Beşiktaş çok iyi bir hücum takımı ama iyi bir savunma takımı olduğunu düşünmüyorum.”“Beşiktaşlıların aklında bir stoper daha olsa mı düşüncesi var”Siyah-beyazlıların pres konusunda güçlü olduğunu ancak savunmanın arkasında bazı soru işaretlerinin bulunduğunu söyleyen Akçe, Beşiktaş taraftarının bir stoper takviyesi isteğine de değindi.Akçe, sözlerini şöyle sürdürdü:“Özellikle yerleşim bazlı olarak çok iyi bir pres takımı ama hâlâ arka taraftaki o sakarlığın olduğunu görüyorum ve ister istemez o nabzı yokladığında her Beşiktaşlının sanki biraz istediği şeye, ‘Acaba bir stoper daha alsak mı?’ Hani daha baba stoper tabiri var ya, işte atıyorum bir Marcelo gibi bir oyuncu mesela, acaba olsa fena olur mu, olmaz mı gibi düşündürüyor. Çünkü sanki zihinlerde, hani ne Djaló ne Agbadou... Djaló, Agbadou'nun yanını dolduralım. Stoper Emirhan... Ben Emirhan'ı çok beğeniyorum. Var tabii ki oyun içinde kopmaları ama yeterli, iyi bir sol stoper olduğu kanaatindeyim.Ama işte arkada Nübel olduğunda, hani savunman 10 üzerinden 5 ise kalene geldiğinde o 10 üzerinden 7'ye dönebiliyor. Murillo'dan acayip bir katkı alıyor İtaliano. Bunları da birazdan detaylandıracağız.”“Mayıs sonu Fenerbahçe-Beşiktaş'ı ile eylül başı arasında dağlar kadar fark var”Fenerbahçe'nin oyun yapısının da değiştiğini belirten Akçe, sarı-lacivertlilerin taraftarın beklentilerine daha yakın bir futbol oynadığını ifade etti. Fenerbahçe'nin geçiş oyunundaki gücüne de değinen Akçe, kadro derinliği konusunda ise soru işaretleri bulunduğunu söyledi.“Fenerbahçe tarafında daha farklı bir durum söz konusu. Son iki senedir çok daha farklı bir oyun oynayan Fenerbahçe ve bugün İsmail Kartal'ın talepleri doğrultusunda çok daha farklı bir oyun oynayan Fenerbahçe. Hangisi taraftarın isteğine daha yakın diye sorarsan tabii ki bu dönemde İsmail Kartal'ın oynattığı oyun. Ki zaten hafızalarda kalan son iyi oyun, Domenico Tedesco'nun bir üç ayı dışında olan evrede, 99 puanlık Fenerbahçe ve herkesin hayallerinde, ‘Ya bu sezonda o oyuna erişilebilir mi?’ düşündüren bir taraf var tabii ki. İyi Avrupa maçları, Samsunspor karşısında iyi bir Fenerbahçe şunu gösterdi: Yani biz sete yerleşmeden de demek ki iyi bir geçiş takımı da olabiliyoruz. Kaliteli ayaklarımız var.Ama kadro derinliği anlamında soru işaretlerimiz var diye düşünüyor taraftar. O yüzden hangisi hangisinin oyununu kabul ettirir? Orada daha büyük soru işareti oluyor. Tabii ev sahibi avantajı ciddi bir konu. Bunu olabildiğince detaylandıracağız ama mayıs sonu Fenerbahçe-Beşiktaş'ı ile eylül başı Fenerbahçe-Beşiktaş'ı arasında dağlar kadar fark var. Her anlamda; oyuncu, teknik adam, başkan tutumu, her şey yani.”Beşiktaş'ın derbi planı: Önde baskıBeşiktaş'ın sezon başından bu yana öne çıkan özelliklerinden birinin önde baskı olduğunu belirten Akçe, Fenerbahçe'nin iç sahada daha fazla topla oynayabileceği senaryoda siyah-beyazlıların baskı planının önem kazanacağını söyledi.PPDA'nın ne anlama geldiğini de açıklayan Akçe, Beşiktaş'ın orta saha tercihine ilişkin öngörüsünü paylaştı:“Rakip takım oyun kurarken kaç pas yapabiliyor aslında? Yani topu kaç pas sonunda geri alabiliyorsun, yansıması. Beşiktaş tarafından bir bakayım konuya önce. Ben Salih-Olaitan-Orkun merkezini bekliyorum ve Vincenzo İtaliano'nun da Fenerbahçe'ye hazırlanırken izlediği ilk maçın Lyon maçı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Fenerbahçe hücumlarında Beşiktaş'ın ana temelini oluşturan baskı oyununun Fenerbahçe tarafına yansıması, topun Aké tarafından çıkması ve Kanté-Gendouzi'nin oradaki ilk pas bağlantıları olup basit paslarla, net paslarla, yani oyun akıllarını koyarak Fenerbahçe'yi hücum tarafına doğru geçirmesi. Hatta bu temel sebepte Greenwood'un da bazen merkeze doğru evrilerek biraz daha o pas bağlantılarına girdiğini görüyoruz.”“Greenwood'a karşı bir özgürlük var”Fenerbahçe'nin hücum organizasyonunda Greenwood'un farklı bölgelerde görev alabildiğini belirten Akçe, oyuncunun merkezde daha fazla konumlandığına dikkat çekti.“Hatta ve hatta Greenwood sağ çizgiye basmaktan ziyade son dönemde biraz daha farklı olarak oyunun daha merkezine gelen, hatta ortalama pozisyonlarda da mesela Samsunspor maçında 10 numara oynayan İrfan Can'la beraber neredeyse üst üste konuma gelmiş durumda. Yani ciddi bir rotasyon oluyor. Ve Greenwood tarafında şöyle bir şey var: Solda da arada görüyoruz. Ben bir iki dakika bile olsa kendini sola da attı oluyor, 10 numara pozisyonuna da attı oluyor. Yani bir özgürlük var Greenwood'a karşı.”“Tamamen Kanté-Gendouzi ikilisine top aldırmamak üzerine”Oğulcan Akçe, Vincenzo İtaliano'nun derbide uygulayabileceği baskı planına ilişkin de dikkat çeken bir öngörüde bulundu. Akçe, Beşiktaş'ın Orkun Kökçü ve Junior Olaitan üzerinden baskı hattını önde kurabileceğini ve Fenerbahçe'nin orta sahadaki pas bağlantılarını kesmeye çalışacağını belirtti.Akçe sözlerini şu ifadelerle tamamladı:“Vincenzo İtaliano'nun Orkun ve Olaitan'la beraber baskı hattını Vlahovic'in arkasında daha önde konumlandırarak tamamen Kanté-Gendouzi ikilisine ve top aldırmamak üzerine bir savunma stratejisi uygulayacağını düşünüyorum.”Duhuliye.comwww.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026