Merhaba canım okuyucularımız! Malum, eğitim ve çocuklarımızın geleceği dediğimizde hepimizin tüyleri diken diken oluyor, değil mi? Özellikle de üniversite seçimleri kapıya dayandığında... "Daha dün bezini değiştiriyorduk, şimdi hangi bölümü seçecek, hangi şehre gidecek?" telaşı sarıyor dört bir yanımızı. Hele bir de etraftan gelen "Ay, falancanın oğlu tıp kazandı, filancanın kızı hukukta!" dedikoduları eklenince, sanırsın bir yarışın tam ortasında buluyoruz kendimizi. Sadece okulun adı mı önemli, yoksa çocuğumuzun hayalleri mi, hepimizin kafasında kocaman bir soru işareti beliriyor, değil mi?
İşte bu yüzden, popüler magazin dünyasının en sıcak konularından biri olan "Çocuğumuz İçin Doğru Üniversite Seçimi Nasıl Yapılır?" başlığını masaya yatıralım istedim. Sizler de benim gibi düşünüyorsunuzdur; bu süreç sadece not ortalamalarından ibaret değil. Çocuğumuzun karakteri, ilgi alanları, gelecekte kendini nerede hayal ettiği... Tüm bunlar o tercihler listesine dönüşmeden önce iyice konuşulması, tartışılması gereken konular. Hatta bazen o çok "prestijli" görünen bölüm ya da üniversite, çocuğumuzun ruhuna hiç uymayabiliyor ve sonuç hüsran olabiliyor. Ne diyelim, bazen en iyi okul, çocuğumuzun en mutlu olacağı okul oluyor! Sırf "elalem ne der" diye ya da komşu çocuğunun peşinden gitmek, emin olun uzun vadede kimseye fayda sağlamaz. Çocuğumuzun potansiyelini keşfetmek ve ona doğru rehberliği yapmak, bence en büyük sorumluluğumuz.
Peki, bu koca denklemde dengeyi nasıl kuracağız? Hem hayallere saygı duyacak, hem gerçekçi olacağız, hem de en önemlisi çocuğumuzun mutluluğunu ve geleceğini düşüneceğiz. Önemli olan, ona bir yol haritası sunarken kendi ayakları üzerinde durabilecek cesareti de aşılamak. Unutmayın, iyi bir üniversite diploması sadece bir başlangıç; asıl başarı, bireyin hayata ne kadar hazır olduğu ve kendini ne kadar geliştirebildiğiyle ölçülüyor. Kim bilir, belki de bir zamanlar "ayıp" sayılan meslekler, şimdi altın değerinde. Hayat sürprizlerle dolu!
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Kendi deneyimleriniz var mı? Çocuğunuzun üniversite tercih sürecinde nelere dikkat ettiniz, ya da nelere pişman oldunuz? Yorumlarda buluşalım, bu konuyu hep birlikte aydınlatalım!