Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

"Çimlere Uzanıp Günah İşleyelim": Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde Öğretim Üyesinden Öğrencisine Taciz

Magazin

Administratör
s-cae1d8f559d74318ca2b05bd1287542044a08a4f.jpg

"Çimlere Uzanıp Günah İşleyelim" Skandalı: Üniversite Koridorları Bu İddiayla Çalkalanıyor!

Sevgili magazin ve gündem tutkunları, bu hafta öyle bir iddia kulislerde yankılanıyor ki, hepimizi derinden sarstı! "Çimlere uzanıp günah işleyelim" gibi akıllara durgunluk veren bir cümleyle ortaya saçılan bu olay, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen ve bir öğretim üyesinin öğrencisine yönelik tacizini konu alıyor. Güvenin, eğitimin ve ahlaki değerlerin en yüce olması gereken bir kurumda böyle bir iddianın gündeme gelmesi, "Yok artık!" dedirtti. Bu şok edici gelişme, sadece üniversite camiasını değil, tüm Türkiye'yi adeta ayağa kaldırdı. Söylentiler hızla yayılırken, herkesin aklındaki tek soru: Gerçekten böyle bir şey yaşanmış olabilir mi?

Bu tür iddialar, her zaman olduğu gibi hızla yayıldı ve sosyal medyada da büyük yankı buldu. Bir öğrencinin, kendisini eğitecek ve yol gösterecek bir öğretim görevlisi tarafından böyle bir muameleye maruz kaldığı iddiası, akademinin kutsal çatısı altında nasıl bir güven sarsıntısı yarattı, tahmin bile edemiyoruz. Üniversitelerin, gençlerin geleceğe güvenle hazırlandığı, kendilerini güvende hissetmeleri gereken yerler olması gerekirken, bu tarz haberler maalesef o güveni derinden sarsıyor. Olayın detayları tam olarak netleşmese de, bu "günah işleyelim" cümlesinin yarattığı infial, olayın ciddiyetini gözler önüne sermeye yetiyor.

Şimdi tüm gözler bu olayın üzerine çevrilmiş durumda. Üniversite yönetiminin nasıl bir adım atacağı, yasal sürecin nasıl işleyeceği ve en önemlisi, bu iddiaların doğruluğunun nasıl ortaya çıkacağı merak konusu. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması adına caydırıcı adımların atılması gerektiği aşikar. Gençlerimizin, eğitim aldıkları kurumlarda kendilerini güvende hissetmeleri en temel haklarıdır. Umarız bu iddiaların üzeri bir an önce aralanır ve hak yerini bulur.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!