CİLDİN DİLE GELSE SANA NE SÖYLERDİ? GİZLİ SÖZLER, SAKLI GÜZELLİKLER VE ÜNLÜLERİN CİLT SİRLARI!
Herkese merhaba sevgili Magazin.com.tr okuyucuları! Bugün bambaşka, bir o kadar da içimizi gıdıklayan, düşündürücü bir konuyla karşınızdayım. Malum, her anımızda bizimle olan, bizi dış dünyadan koruyan, belki de en büyük sırdaşımız: Cildimiz! Peki hiç düşündünüz mü, o pürüzsüz görünen ya da tam tersi isyan eden cildiniz bir anda dile gelse size neler söylerdi? Acaba gizli sitemlerini mi fısıldardı kulaklarınıza, yoksa "aferin, iyi bakıyorsun bana!" diye alkışlar mıydı? Gelin bu ilginç senaryoya hep birlikte bir göz atalım ve cildimizin bize anlatmak istediklerini keşfedelim!
Eminim birçoğumuzun cildi, "Biraz daha su içsen olmaz mıydı?", "Şu uykusuz geceler ne zamana kadar sürecek?", "Güneş kremi sürmeyi yine mi unuttun?!", "O elini o sivilceden çek artık!" diye dert yanmaya başlardı. Belki de stresli anlarda çıkan o minik kırışıklıklar, yediklerimizden içtiklerimize kadar her şeyin birer yansıması olarak "Bana iyi bak ki ben de sana iyi bakayım!" diye haykırırdı. Tam da bu noktada aklıma hemen ünlüler ve onların pırıl pırıl görünen ciltleri geliyor. Sosyal medyada filtrelerle parlayan, kusursuz görünen o yüzlerin arkasında yatan gerçek ne? Kimi genetik miras der, kimi pahalı bakımlar, kimi "ben doğal güzellikten yanayım" derken, acaba cildi dile gelse neler ifşa ederdi? Kimin cildi "Sahne ışıkları beni yordu, biraz dinlenmek istiyorum" derdi, kimin cildi "Sabah erken kalktı, sette makyajla uyudu!" diye dertlenirdi, ya da kimin cildi "Bu ışıl ışıl görüntü için neler çektiğimi bir bilseniz!" diye içini dökerdi? Her ne kadar dışarıdan her şey harika görünse de, o mükemmeliyetin ardında bazen yorgunluklar, bazen de ufak dokunuşlar yatmıyor mu dersiniz? Unutmayalım ki cildimiz, iç dünyamızın bir aynası ve yaşanmışlıklarımızın sessiz tanığı.
Bu yüzden gelin bugün cildimize kulak verelim. Ona neler vaat ettik, nelerden mahrum bıraktık? Belki de bu başlık, ihmal ettiğimiz su şişemize uzanmamız için, geç yatmadan önce bir nemlendirici sürmemiz için ya da "Bugün kendime iyi bakacağım!" dememiz için harika bir fırsat olur. Ne de olsa, o bize emanet ve onun söylediklerini dinlemek, kendimize yaptığımız en güzel iyiliklerden biri. Cildimiz, bizimle konuşmasa da, aslında her zaman bir şeyler anlatıyor; sadece dinlemeyi bilmek gerek! Şimdi sıra sizde!
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizin cildiniz dile gelse size ilk ne söylerdi? Ünlülerin cilt bakımı sırları hakkında dedikodularınız var mı? Yorumlarda buluşalım!