Magazin Editor
Magazin Habercisi
Berkcan Öğüşlü, Beşiktaş’ın rakibine karşı kalite avantajına sahip olduğunu belirtirken, bazı futbolculardan skor katkısı beklediğini söyledi.Ouattara’nın Fenerbahçe derbisindeki performansına dikkat çeken Öğüşlü, genç futbolcunun Erzurumspor karşısında da etkili olabileceğini ifade etti.“Ouattara’dan da artık bir asist, bir gol bekliyorum. Bu maç çok uygun bir maç. Derbide de iyi performans göstermiş Ouattara. Bu maçta bir asistle veya golle süsleyebilir diye düşünüyorum. Kanatta kim oynar bilirsiniz ama kim oynarsa oynasın; Trossard, İlhan, Poku fark etmez. Cerny bence gole çok yakın. Hatta sağ bekte de Murillo mu, Taylan mı oynar bilmiyorum.”Beşiktaş’ın genel oyun gücünün Erzurumspor karşısında belirleyici olacağını söyleyen Öğüşlü, siyah-beyazlıların karşılaşmada farklı bir skor elde edebileceğini dile getirdi.“Muhtemelen Taylan oynayacak gibi duruyor ama o bile gole yakın bence. Murillo zaten gole yakın. Artık buna alıştık. Bence Taylan da gole yakın. Maçın kaderi ne olur bilinmez tabii ama çok böyle taktiksel fetiş yapıp detaylarda boğulmaya gerek yok bence. Ciddi kalite farkı var. Formda bir Beşiktaş, kendini arayan mütevazı bir Erzurumspor... Favori takımın büyük artıları, rakibin büyük eksileriyle örtüşüyor. O yüzden rekabete girmeden güçlü oyun, iyi skorla, belki de farklı skorla artık net bir mesaj daha verilebilir diye düşünüyorum.”“Farklı skor taraftara başka şeyler konuşturur”Beşiktaş’ın son dönemde yakaladığı ivmeye dikkat çeken Öğüşlü, Avrupa Ligi’ndeki başarının ve Fenerbahçe galibiyetinin ardından Erzurumspor karşısında alınacak farklı bir galibiyetin önem taşıdığını belirtti.“Avrupa Ligi gruplarına kaldın. Gittin Çorum’a 5 attın. Gittin Fenerbahçe’yi deplasmanda yendin. Bu maçta da farklı skor artık farklı şeyler konuşturur taraftarı. Çünkü sonrasında Marsilya maçı var ve arada dinlenebilecek 5-6 gün var. Dolayısıyla moralli olarak ve dinlenmiş olarak Avrupa’ya başlamak da oldukça kritik.”Öğüşlü, milli ara sonrasında Beşiktaş’ı zorlu bir fikstürün beklediğini ve bu nedenle Erzurumspor karşılaşmasında hata yapılmaması gerektiğini söyledi.“Erzurum’dan sonra son bir lig maçı var ve devamında milli ara söz konusu. Milli ara dönüşü çok zorlu bir fikstürü var Beşiktaş’ın. Buralarda hata yapmamak lazım ki hata payın olsun. Beşiktaş’ın ekim sonrasında, yani ekimden itibaren çok sıkışık bir fikstürü var. Hem Avrupa’da hem ligde. Beşiktaş bu süreçte illaki sallanacak. İllaki kötü oyunlar ya da puan kayıpları gelecek. Dediğim gibi, o yüzden hata payı bırakmak önemli ve az önce de bahsettiğim gibi, yani bu kadar rüzgârı arkasına aldıktan sonra Beşiktaş’ın buradan çıkarabileceği sonuç da çok daha önemli hâle geliyor.”Beşiktaş’ta rotasyon ihtimaliKarşılaşma öncesinde rotasyon ihtimalinin de gündemde olduğunu belirten Öğüşlü, yoğun fikstür nedeniyle bazı oyuncuların dinlendirilmesinin mümkün olduğunu ifade etti.“Son olarak Beşiktaş tarafına da biraz konuşabiliriz. Rotasyon ihtimali ciddi anlamda konuşuluyor. Çünkü aslında Erzurum-Marsilya maçları arasında 5-6 gün var. Çok sıkışık değil ama Marsilya maçının devamında 3 gün sonra Diyarbakır deplasmanı var. Üç maç arka arkaya aynı oyuncuları kullanmak tabii ki de zor.”Öğüşlü, Erzurumspor maçının rotasyon için uygun bir karşılaşma olabileceğini savundu.“Bir rotasyon ihtimali varsa bu maç daha mantıklı olabilir. Çünkü kâğıt üzerinde bu üç maç içerisinde, saha avantajıyla beraber ve rakiple beraber, daha doğrusu en kolayı bu Erzurum maçı gibi gözüküyor. Kadroda hazır olmayan oyuncuların da artık hazır hâle gelmesi gerekiyor. Çünkü ekimden itibaren sıkışık bir fikstürde herkesin oynaması ve katkı vermesi gerekiyor.”Poku ve Miretti’nin daha fazla süre alması gerektiğini belirten Öğüşlü, Rıdvan Yılmaz’ın sakatlığı sonrası sol bekte alternatiflerin değerlendirilmesi gerektiğini de söyledi.“Poku, Miretti de artık devreye girmesi gerekir. Hatta belki Ümit veya Yasin de devreye girebilir. Çünkü Rıdvan birkaç maç kaçıracak gibi duruyor. Ouattara da sakatlık konusunda aşırı güven veren bir isim değil. Sol bekte bir alternatif daha değerlendirilebilir bence.”“Beşiktaş’ın çok zorlanacağını düşünmüyorum”Erzurumspor’u küçümsememek gerektiğinin altını çizen Öğüşlü, buna rağmen Beşiktaş’ın kadro kalitesi ve form durumu nedeniyle maçın favorisi olduğunu söyledi.“Özellikle böyle bir maç bekliyorum ve böyle bir Erzurumspor bekliyorum. Tabii ki de hiçbir rakibi küçümsememek gerekiyor. Özellikle Erzurumspor’un böyle değerli bir takımı varken, değerli bir şehri varken. Ama futbol anlamında söylüyorum bunu. Açıkçası Beşiktaş’ın çok zorlanacağını düşünmüyorum.”Beşiktaş’ın son haftalarda farklı oyuncularından katkı aldığını hatırlatan Berkcan Öğüşlü, Trossard’ın da Erzurumspor karşısında golle buluşabileceğini belirtti.“Zorlanmaması da gerekir. Çorum maçında Beşiktaş Vlahovic’i kazandı. Sonra gitti derbide Trossard asist yaptı vesaire ki bence maçın adamıydı. Şimdi de belki Olaitan’ın bir asist veya gol yapması gerekebilir ki bahsettiğimiz gibi bence yakın. Hatta Miretti’nin gol veya asist olarak tabela yapmasa da süre anlamında artık dahil olması gerekiyor. Belki Ümit ve Yasin’in de dediğimiz gibi dahil olması gerekiyor. Hatta belki de Trossard’ın da golle buluşması gerekiyor ki yakın bir maç. Trossard’ın gol atması için taktiksel anlamda da çok uygun bir maç. Böyle farklı bir skor, iyi bir oyun, güçlü bir oyunla Beşiktaş’ın kendi iç sahasında bence galip gelmesi gerekiyor.”Duhuliye.com