[h=2]Cevizli Tarçınlı Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 300 gr tel kadayıf (kızarmış hazır paket)
- 5-6 yemek kaşığı toz şeker
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 kg süt
- 1 paket krema (200ml)
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta ( isteğe bağlı )
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Kadayıfı tencereye koyun.
- İçine tereyağını ve şekeri ilave edip orta harlı ateşte yağ eriyip kadayıfları bulayana kadar karıştırıp ocaktan alın.
- Cevizleri tarçını ekleyelim ve karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Muhallebi için tüm malzemeyi krem santi harici çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan indirdikten 8-10 dk sonra biraz ılıyınca krem şanti tozunu içerisine döküp mikserle çırpıyoruz.
- Kadayıfın yarısını büyük bir borcama yayalım.
- Muhallebiyi üzerine döküp kalan kadayıfı da üzerine serpelim.
- Buzdolabında soğutup servis ediyoruz .Afiyet olsun