Magazin Editor
Magazin Habercisi
Nihat Kahveci, siyah-beyazlıların hücum performansını överken Dusan Vlahovic, Junior Olaitan, Amir Murillo, İlhan Fakılı ve Vaclav Cerny’nin performansları üzerinden dikkat çeken yorumlarda bulundu.Kahveci, maçta oyuna giren oyuncuların katkısına dikkat çekerek sözlerine şöyle başladı:“Ndidi’nin oyuna girip o küsmeden mücadelesi... Murillo’nun attığı gol öncesindeki o koşusu, topu alıp İlhan’a vermesi, İlhan’ın asisti.İlhan oyuna gelip gol attı. Olaitan yine sahanın her yerindeydi. İkinci yarı bir iki tane inanılmaz şık çalım... İlhan’ın attığı gol öncesinde topa kötü vurup tekrardan mücadele edip kapıp İlhan’ı iyi görmesi, yine asist yazdırması...”“Cerny gitsin dedikçe gol atıyor”Vaclav Cerny’nin performansını da değerlendiren Kahveci, Beşiktaş taraftarlarının futbolcuyla ilgili tepkilerine dikkat çekti:“Beşiktaşlı taraftarlarda kesin bir tane totem var diye düşünüyorum. Ne o? ‘Cerny gitsin, Cerny gitsin, Cerny gitsin.’ Cerny bunları duydukça gol atıyor. E, Cerny beklediğim Cerny mi? Değil ama sonuçta bugün yine golünü atan bir Cerny.”Amir Murillo’nun hücumdaki katkısına vurgu yapan Kahveci, sağ bekin attığı golü de özel buldu:“Senin stoperin asist yapıyor, Agbadou. Senin sağ bekin Murillo. Böyle bir sağ bek olmaz, diyorum işin ofansif tarafında. Bu nasıl bir gol abi? Ya bunu resmen Vlahovic gol vuruşu, Osimhen gol vuruşu, Lewandowski gol vuruşu, Haaland gol vuruşu... Bunlar.”Kahveci, Murillo’nun hücumdaki sürpriz katkısına ilişkin değerlendirmesini şöyle sürdürdü:“Murillo çok enteresan bir sağ bek. İkinci yarı hep soldan oynadık, soldan oynadık, soldan oynadık. Bir çıktı, golünü attı. İlk yarıda yine altı pas pozisyonlarına girdi. Değerlendiremedi. Bir tane çok net pozisyonu kaçırdı ama bir sağ bek rakibin altı pasında ne arar abi?”“Trossard henüz tam gelmedi”Leandro Trossard’ın performansına da değinen Nihat Kahveci, Belçikalı oyuncunun fiziksel olarak henüz istediği seviyede olmadığını belirtti:“Gerçekten çok beğendiğim bir sağ bek ama hep konsantre olması lazım. Trossard’da kıpırdanma var. İkinci yarıda bir iki tane çok uzun toplara gitti, mücadele etti, aldı ki İlhan’ın attığı gol öncesinde Oh’un şık pasını yine çok iyi kontrol edip Olaitan’a pası veren kişiydi ama daha Trossard tam gelmedi.”Kahveci, Trossard’dan beklentisinin daha yüksek olduğunu da ifade etti:“Ondan benim beklentilerim çok daha yüksek. Mesela bugün attığı o Murillo golü, Vlahovic’in attığı goller tarzı goller de bekliyorum. Beşiktaş’ın ofansıyla ilgili söylenecek çok az konu var ama 10 üzerinden 9,5 bugün ofans. İşin ofansında bugünkü Beşiktaş’tan keyif almamak imkânsız.”Savunmada rehavet uyarısıBeşiktaş’ın savunmada zaman zaman rakibe fırsatlar verdiğini belirten Kahveci, özellikle skorun farklılaştığı bölümlerde yaşanan rehavete dikkat çekti:“Ama bugün ikinci yarıdaki işin defansında, maç oldu 3-1, maç oldu 5-1, 5-2’ye geldi. Buralarda rehavet... O yüzden rakibe pozisyon verdiler, konuşulabilir.”Alexander Nübel’in performansını da değerlendiren Kahveci, Alman kalecinin kritik kurtarışlar yaptığını söyledi:“Ama ben burada Beşiktaş’ın işin defansını da çok iyi yaparken Nübel’i çok övdüm kurtarışlarıyla ki bugün ikinci yarıda Cengiz’in şutunu 50. dakikada yine muhteşem çıkardı. Şut da çok iyiydi. İşte ilk golde Diomande’nin golünde yapabilecek hiçbir şey yok. Top direğe çarpıp geldi, uzak köşeye. Nübel yine orada üzerine düşeni yaptı.”Buna karşın Beşiktaş’ın savunma hattındaki risklere dikkat çeken Kahveci şöyle konuştu:“Ama ben burada işin defansif tarafında Nübel’i görmediğimiz anlarda bile Beşiktaş’ın birinci bölgesi rakip üçüncü bölgeye kolay geliyor. İki, üç gol, hatta dört gol yediği günleri görürsek şaşırmayız, dedim.”“Vlahovic performansıyla başlamak lazım”Nihat Kahveci, karşılaşmanın yıldızı Dusan Vlahovic’e geniş yer ayırdı:“Bir Vlahovic performansıyla bence başlamak lazım. Çünkü ilk 11 başladığı ilk maçında hat-trick yapan kaç oyuncu vardır? Hani çok büyük golcüler de geldi geçti Türkiye’ye. Yani lig maçında ilk kez ilk 11 başladığında hat-trick yapan... Onu bilmiyorum, hatırlamıyorum. Çok zor bir şey.”Vlahovic’in yalnızca attığı gollerle değil, saha içerisindeki hareketliliğiyle de fark yarattığını belirten Kahveci, şu ifadeleri kullandı:“Vlahovic’le ilgili bugün konuşulacak hiçbir şey yok. Attığı golleri bir kenara koyuyorum. Sahanın içindeki hareketliliğine bak. Ön tarafta bağlantı kuran bir oyuncuyla oynamak kenar oyuncularını çok rahatlatır. Orta saha oynayan oyuncuları, 8-10 numara rolünde oynayan oyuncuları çok rahatlatır.”“Kenara geliyor. İstasyon, bağlantı, merkezde bağlantı... Bir iki tane arkası dönük, ilk yarı top kaptırdı ama bugün hareketliydi. Orkun’un da o penaltı servisinde, golü de attıktan sonra atmosferle, seyirciyle o bağlantıyı daha da iyi kurup ikinci yarı hareketliydi.”Vlahovic’in rakip savunmadaki hataları da değerlendirdiğini belirten Kahveci şöyle devam etti:“Çorumspor defansının hataları da çok iyi değerlendirdi. Bu da ne anlama geliyor? ‘Sadece ben Beşiktaş’tayken top işin içinde değilim, top rakip oyuncuya uzun atıldı, oralarda da topun nereye düşeceğine göre kovalarım. Oralarda da konsantreyim’ diyen bir Vlahovic izledim.”Yıldız golcünün duran toplardaki performansını da değerlendiren Kahveci, penaltı istatistiğine dikkat çekti:“Zaten son vuruşuyla ilgili söylenecek hiçbir şey yok. Geçmiş gollerine baktığında, frikikten atacak, bırakırlarsa ben söyleyeyim, frikiği de çok iyi kullanıyor. Penaltıda 25’te 21’le gelmiş. İnanılmaz bir penaltı atma istatistiği var. Bugünkü penaltıyı da tertemiz attı. Kaleci köşeyi bulsa bile yerden vurduğu için iç ağlara doğru o penaltı da çıkmazdı. ”“Tutanı Nübel, atanı Vlahovic”Beşiktaş’ın diğer oyuncularına yönelik değerlendirmelerini de sürdüren Kahveci, takımın mücadele gücüne dikkat çekti:“Beğendiğim bir oyuncu. Mücadelesine hiçbir şey demem. Her zaman tebrik ederim. Bugün de oyuna girip mücadele etti. Ama Beşiktaş’ı şöyle bir düşünüyorum son yıllarda. Bu atanla tutan var ya, şu an 10-10’luk abi. Tutanı Nübel, atanı Vlahovic. Bak, burası oturdu.”Duhuliye.com