Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

"Cengiz, Fenerbahçe maçında yaptığı hatanın aynısını yaptı"

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Ali Ece:Yani Cengiz oyundan çıkarken Beşiktaş tribünleri Cengiz’i ıslıkladı.Evet, homurtu vardı. Kağıt üzerinde bazı istatistiklerle isteyenler Cengiz güzellemesi yapabilir, ben yapmayacağım.Çünkü Fenerbahçe maçında yaptığı hatanın aynısını yaptı, top kaptırdı.Yani o pozisyonda Fenerbahçe belki böyle değerlendiremedi ama 0-0 giden maçta sağ kanadın tamamını değiştirmek zorunda kalmış Sergen Hoca.Şimdi Cengiz, sadece en iyi yaptığı şeyleri yapmaya çalışıyor. Sürekli kalçasını dayayıp rakip savunmaya karşı topu aldıktan sonra nereye gideceği belli; herkes biliyor, sol ayağına alıp ortaya doğru kat edecek.Savunması çok kolay bir oyuncuya dönüştü Cengiz. Halbuki Roma’ya ilk gittiği zaman, hocaların anlattığı, bildiğin Muhammed Salah ile Cengiz’in birbiriyle karşılaştırıldığı maç vardı. Ben o maçın canlı yorumcusuydum. Şampiyonlar Ligi’nde düşün yani. Alisson Roma kalecisiydi, o kadar eski. Salah atıyordu sağ önde, Cengiz karşılığını veriyordu. Salah bir şey yapıyordu, Cengiz cevap veriyordu. Salah getiriyordu, Cengiz de bir şey yapıyordu. Ben zaten şu şeylere hiç inanmıyorum: Bir insan, herhangi bir işte ya da hayatında, kendisi istemedikten sonra onu kimse düzeltemez.Kimse onu yükselişe de geçiremez. Yani hep söylüyorum ya, halk isteseydi ülkede futbol çok daha adil oynanırdı. Halkımız yeteri kadar isteseydi hakem kalitesi çok daha yüksek olurdu. Diyorum ya, bireyin önce istemesi gerekiyor.Sergen Hoca tabii ki önemli bir figür. İşte Ozan Tufan gibi bir oyuncu için “Futbolcu olduğunu hatırlatmamız lazım” dedi, hatırlattı hakikaten. Milli takıma tekrar seçildi. Ozan Tufan hak ederek seçildi.Çünkü Ozan istedi. Yani Sergen Hoca istiyordu, Ozan da bir o kadar istiyordu. Ama Cengiz’in, Sergen Hoca’nın onu düzeltmek için gösterdiği isteğin yarısını, kendisini düzeltmek konusunda gösterdiğini düşünmüyorum. Göremiyorum, hissedemiyorum.Diğer oyunculara gelince; Jota Silva zaten hırslı bir oyuncu. Jota Silva, boyu kısa ama tavşan adımlarıyla seri şekilde gole gidebilen bir oyuncu. Ama Beşiktaş’ın aradığı, ihtiyacı olan oyuncu olmadığı için transferde geldiği zaman, tıpkı Joao Mario gibi, Jota Silva da iyi bir futbolcu olsa da Beşiktaş’ın ihtiyacı olan profil olmadıkları için ne kadar iyi futbolcu oldukları şu ana kadar Beşiktaş’a bir fayda olarak geri dönmedi.Mircea Lucescu hocamın ilk uluslararası turnuvası olan Euro 2008’deki liberolar böyleydi. Bayağı iki stoperin 5 metre gerisinde falan oynuyorlardı. Yani Antalyaspor’un yediği iki golde de üçlü savunma kendi arasında senkronize şekilde ofsayta çıkmayı başaramadığı, ofsayt çizgisini kuramadığı, aynı çizgide bekleyemediği için Beşiktaş o golleri kolayca attı. Duhuliye.com