Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bursa'da Nadir Görülen Doğa Olayı Kamerada! Aynı Anda 3 Hortum Oluştu

Magazin

Administratör
s-ff64dc0a2eee0bc81df5b30cc7d26894177662ec.jpg

Bursa Şaşkın! Aynı Anda 3 Hortum! Doğa Bizlere Ne Anlatıyor? [ŞOK GÖRÜNTÜLER]

Sevgili Magazin Kulübü üyeleri ve değerli okuyucularımız, merhaba! Bugün sizlere alışılmış magazin dedikodularından çok daha öte, doğanın bizzat kendisinin yarattığı, akıllara durgunluk veren bir gündemle geldim. Türkiye'nin incisi Bursa'dan gelen son görüntüler, sadece bizleri değil, gören herkesi şaşkına çevirecek türden! Düşünsenize, gökyüzünde aynı anda tam üç ayrı hortum beliriyor ve kameralara anbean yansıyor! Bu, "nadir görülen doğa olayı" tabirini bile aşan, adeta bir bilim kurgu filminin sahnesinden fırlamış gibi. O anları yaşayanların şaşkınlığı, korkusu ve bir yandan da doğanın ihtişamına duydukları hayranlığı aynı anda yaşadığına eminim. Sosyal medyada bir anda gündem olan bu tüyler ürpertici ama bir o kadar da büyüleyici görüntüler, "Doğa ana bize ne anlatmaya çalışıyor?" sorusunu da beraberinde getirdi.

Bu eşine az rastlanır olay, Bursa semalarında tam bir görsel şölen (tabii ki bir yandan da tüyler ürperten bir şölen) yaşattı. Genellikle tekil olarak bile ülkemizde nadiren rastladığımız hortumların, hem de aynı anda üçünün birden, aynı karede oluşması, Meteoroloji uzmanlarını bile şaşkına çevirecek nitelikte. Fotoğraflara ve videolara baktıkça, "Yok artık, bu gerçek mi?" demekten kendimizi alamıyoruz. Bölge halkının yaşadığı kısa süreli panik ve ardından gelen şaşkınlık, kameralara yansıyan her görüntünün altına düşen yorumlarda da açıkça görülüyor. Kimileri bunu iklim değişikliğinin ve küresel ısınmanın bir getirisi olarak yorumlarken, kimileri ise daha mistik anlamlar yükleyerek 'bir işaret' olduğunu fısıldıyor. Elbette hepimiz biliyoruz ki doğa bazen en ihtişamlı, bazen de en acımasız yüzünü gösterebiliyor. Bu sıra dışı durum, Bursa'yı bir anda hem yerel hem de uluslararası medyada gündem yaptı, ne dersiniz?

Peki, böylesine sıradışı bir olayın ardında yatan bilimsel gerçekler ne? Yoksa gerçekten de bu, doğanın biz insanlara bir mesajı mı? Hava koşullarının bu denli değişken ve sürprizlerle dolu olduğu bir dönemde, Bursa'da yaşananlar bizlere bir kez daha doğanın gücünü ve kontrol edilemezliğini hatırlatıyor. Kimi ünlülerimizin de sık sık ziyaret ettiği, hatta bazı yazlık evleri olan Bursa'nın bu denli gündeme gelmesi, magazin dünyasında da şimdiden yankı uyandıracak gibi. Bu inanılmaz anlara tanık olanların yaşadıklarını duymak, o anki atmosferi hissetmek bambaşka bir tecrübe olsa gerek. Şimdi gözler, uzmanların yapacağı açıklamalarda!

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!