Magazin Editor
Magazin Habercisi
2015 yılından bu yana FIFA kokartı taşıyan Feșnic, son yıllarda UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’nde düzenli olarak görev alan, uluslararası tecrübeye sahip bir hakem olarak biliniyor. Ancak Feșnic, bu karşılaşmada oyunun kontrolünü büyük ölçüde elinde tutmasına ve karar standardını korumaya çalışmasına rağmen, maçın kaderini etkileyen iki kritik hataya imza attı. Bunun yanında disiplin uygulamalarında da önemli değerlendirme yanlışları yaptı. Maçın hemen başında Van Buren’e gösterdiği sarı kart doğruydu. Bu müdahale kırmızı kartı gerektirecek nitelikte değildi. İlk yarının sonlarında Oh’un ceza sahasında penaltı beklediği pozisyonda oyunu devam ettirmesi doğru karardı. Karşılaşmanın kırılma anlarından biri 48. dakikada yaşandı. Van Buren’in Emirhan’a yaptığı faulde ikinci sarı kart ve buna bağlı kırmızı kart çıkmalıydı. Hakemin bu kararı vermemesi maçın gidişatını doğrudan etkiledi. 65. dakikada Ouattara’ya gösterilen ilk sarı kart doğruydu. Ancak bu sarı karttan 5 dakika sonra Ouattara’ya gösterilen ikinci sarı kart bence hatalıydı. Bana göre bu müdahale, mutlak sarı kart gerektirecek kadar net değildi. Hakem pozisyonda gereğinden fazla hassas davrandı.Adalet duygusunu zedelediDiğer yandan bu sarı kartı 48. dakikada Van Buren’e göstermediği ikinci sarı kartla birlikte değerlendirildiğinde, bu karar adalet duygusunu zedeleyen bir kırmızı kart olarak öne çıktı. 83. dakikada Oh’a hakemi aldatmaya yönelik hareket gerekçesiyle gösterilen sarı karta da katılmıyorum. Penaltı kararı verilmemesi doğruydu ancak oyuncunun hakemi aldatmaya yönelik bir eylemi bulunduğu kanaatinde değilim. Sonuç olarak Feșnic, oyunun kontrolünü genel anlamda elinde tutsa da, özellikle ikinci sarı kart kriterini tutarlı uygulayamaması ve maçın sonucuna etki eden iki kritik hatası nedeniyle başarılı bir yönetim ortaya koyamadı.Deniz Çoban Fanatik www.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026