Magazin Editor
Magazin Habercisi
Yaşananların kısa süreli bir süreç olmadığını belirten Aydınus, gelişmelerin yaklaşık 5 yıllık bir döneme yayıldığını savundu.“Bu süreç böyle 1 aylık, 1 yıllık bir süreç değil. Toplamda 5 yıllık bir süreç. Herkes 8 Mart der ama bu süreç öncesinde başlıyor. Serdar Tatlı'nın MHK'sinde Metin Tokat'ın kuruldan çıkıp yerine yedek üye olarak Ferhat Gündoğdu'nun dahil edilmesi ve 3 gün sonra Serdar Tatlı'nın istifasıyla MHK başkanı olan Ferhat Gündoğdu'nun serüveni...”“Federasyonun istifası MHK'nin önünü açacak”Mevcut Eski FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus, Desidero Sports'ta Türk hakemliğinde yaşanan süreç, TFF ve MHK yönetimi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. yönetimi görevdeyken hakem kökenli isimlerin MHK başkanlığına aday olmak istemeyeceğini öne süren Aydınus, “Bu federasyon varken MHK'ye aday olacak hakem kökenli birisinin olacağını düşünmüyorum. Aslında federasyonun istifası, MHK'nin önünü açacak” ifadelerini kullandı.Türk hakemliğinin ciddi bir yeniden yapılanmaya ihtiyaç duyduğunu savunan Aydınus, geçmişte yaptığı uyarıları da hatırlattı:“Liyakatsizlik, adamcılık, kadrolaşmanın, asıl yapının kurulmasını bu sürecin yaşandığını dile getirdik. Çiftlik gibi at koşturuldu dedik. 8 Mart'ta, ‘Hakemliğin geleceğine 5 yıl ipotek koyuldu’ dedim. Az söylemişim. Hakemliğimiz için minimum 10 yıla ihtiyaç var!”TFF ve MHK arasındaki yazışmaları gündeme getirdiAydınus, TFF ve MHK başkanları arasındaki yazışmalara ilişkin de dikkat çeken sorular yöneltti:“TFF ve MHK başkanlarının yazışmalarına şahit olduk. Orada TFF Başkanı, bir başkanın ricasını iletiyor. Buna benzer başka konuşmalar var mı, yok mu? O şahit olunan durumun gerisi var mı, yok mu?”Türkiye'ye gelen İngiliz hakem Anthony Taylor üzerinden de göndermede bulunan Aydınus, “Adam şu olayları görse 2029 yapar mı? 2069, 2079 yapar! ‘Welcome to the jungle’ ya! Adam ‘Ben nereye geldim?’ dedi” şeklinde konuştu.“Kul hakkı yediniz!”Aydınus'un en sert ifadeleri ise geçmiş dönemde hakemler hakkında alınan kararlar ve ortaya atılan iddialara yönelik oldu:“Kul hakkı yediniz! Ailelerin, çocukların, eşlerin, anne babaların hakkını yediniz! Hiçbir dayanağı olmadan, iftiralar atarak, kamuoyu ve hakem camiasını yalan yanlışlıkla bazı söylemlere empoze ederek... O gün bu kul hakkı yenirken, her kim desteğini verip buna aracı olmuş, öncülük etmiş, Gündoğdu'yu kullanmış kesimler bugün umarım gerçeği görmüşlerdir.”Aktif hakemlerin ifadelerine dikkat çektiDevam eden süreçte aktif hakemlerin vereceği ifadelerin önemli olduğunu vurgulayan Aydınus, şu soruları gündeme taşıdı:“En önemli konu şu. Hâlâ aktif olan hakemler arasında ifade verenler ne dedi? Bu şahıs ve şahıslar tarafından bir maça giderken aranıp belli bir şeylere maruz kaldı mı? Bunlar ifadelerde var mı?”Programda kendisine yöneltilen “MHK başkanlığı teklifi geldi mi?” sorusuna ise Aydınus çok sert bir yanıt verdi:“Bu federasyonun beni aramaya yüzü ve cesareti yok.”Duhuliye