Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

BTS’ten RM, SFMOMA’de Koleksiyonunun İlk Sergisini Açtı: “Oldukça Uzun Bir Kendini Tanıtma”

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

prenses

Member
BTS grubu üyesi RM‘in özel koleksiyonundan seçilen sanat eserleri, San Francisco Modern Sanat Müzesi‘nde (SFMOMA) düzenlenecek büyük bir sergide sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Screenshot-2026-09-30-04-03-37-024-com-twitter-android-edit.jpg

RM x SFMOMA: Between You and Me (RM x SFMOMA: Seninle Benim Aramda) başlıklı bu özel sergi, 3 Ekim’den 7 Şubat 2027’ye kadar ziyarete açık kalacak ve RM‘in kişisel koleksiyonunu bir müzede halka açık olarak sergilediği ilk etkinlik olma özelliğini taşıyacak.

RM, bağlı olduğu şirket aracılığıyla düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

Koleksiyonumu kendi adımla ilk kez paylaşıyorum. Bir insanın, uzun bir zaman diliminde oluşturduğu koleksiyonu kadar onu dürüstçe yansıtan çok az şey olduğuna inanıyorum. Bu açıdan bakıldığında, bu sergi uzun soluklu bir kendini tanıtma süreci gibi hissettiriyor. Koleksiyonumda modern ve çağdaş Koreli sanatçıların pek çok eseri yer alıyor. Bu isimlerden bazıları Kore dışında pek bilinmiyor olabilir; ancak onları yeni bir bakış açısı ve duyarlılık sunma arzusuyla bir araya getirdim ve bu yolculuk bizi bu sergiye taşıdı.

HTb-AZK9-Ww-AAm-EWe.jpg

RM, serginin ilk planlama aşamasından küratörlük sürecine kadar her aşamasında aktif rol aldı. Sanat eserlerinin seçimi için küratörlerle birlikte çalıştı, sergi metinlerini hem Korece hem de İngilizce olarak kaleme aldı, iki dilli sesli rehber kayıtlarını hazırladı ve hatta galeri alanındaki arka plan müziklerini bizzat seçti. Bir K-Pop sanatçısıyla yapılan bu ilk iş birliğini başlatan SFMOMA Direktörü Christopher Bedford, projenin önemini şu sözlerle vurguladı:

Bu girişim, SFMOMA’in sanat üzerine global diyaloğu genişletme misyonuyla büyük ölçüde örtüşüyor. Sergi, müze bünyesinde yeni seslere alan açarken, birçoğu çağdaş sanatla ve Kore sanatıyla belki de ilk kez RM aracılığıyla tanışacak olan ziyaretçileri bu eserleri deneyimlemeye davet ediyor.

Sergide, büyük bir kısmı ilk kez halka gösterilen yaklaşık 140 parçalık RM‘in kişisel koleksiyonu da dahil olmak üzere toplamda yaklaşık 180 sanat eseri yer alıyor. Yun Hyong Keun ve Park Re Hyun gibi önde gelen Koreli modern ve çağdaş sanatçıların eserleri; doğa ve bellek gibi evrensel insani temaları kapsamlı bir şekilde ele almak amacıyla, Kim Whanki ve Mark Rothko‘nun çalışmaları da dahil olmak üzere SFMOMA koleksiyonundan önemli parçalarla birlikte sunulacak.

Kaynak: OSEN

The post BTS’ten RM, SFMOMA’de Koleksiyonunun İlk Sergisini Açtı: “Oldukça Uzun Bir Kendini Tanıtma” appeared first on KoreZin.