Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

BTS’ten Jung Kook, Seul Ulusal Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne 1 Milyar Won Bağışladı

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

prenses

Member
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
481
BTS üyesi Jung Kook, Seul Ulusal Üniversitesi Çocuk Hastanesi‘ndeki küçük hastalara yardım elini uzattı.

MG-20260910-215701.jpg




Jung Kook, 14’ünde, hasta çocuklara ve ailelerine bir nebze olsun normal bir yaşam hissi sunabilmek amacıyla hastaneye 1 milyar won bağışladı. Bu bağış; düşük gelirli ailelerden gelen çocukların tıbbi masraflarının karşılanması ve hastanenin Entegre Bakım Merkezi programlarının desteklenmesi için kullanılacak.

Seul Ulusal Üniversitesi Çocuk Hastanesi; çocukluk çağı kanseri ve löseminin yanı sıra, ülkenin dört bir yanından gelen; ağır, nadir görülen ve tedavisi zor hastalıklarla mücadele eden küçük hastaların tedavisini üstlenmektedir. Tedavi süreci boyunca hem çocuklar hem de aileleri, hayati önem taşıyan tıbbi işlemler ve ameliyatlar nedeniyle fiziksel ve duygusal açıdan büyük bir yıpranma yaşarken, uzun süreli hastane yatışları da sıklıkla kendilerini izole edilmiş hissetmelerine yol açmaktadır. Çeşitli gelişimsel aşamaları kaydetmeleri gereken çocuklar için, tedavi nedeniyle hayatlarında meydana gelen bu tür kesintiler geleceklerini etkileyebilir ve toplumun sağlıklı bireyleri olarak yetişmelerini zorlaştırabilir.

HR3-Rbu-Xaw-AAXq-A.jpg


HR3-Rbu-Xaw-AAXq-A.jpg




Bu zorlukları ele almak amacıyla, Seul Ulusal Üniversitesi Çocuk Hastanesi bünyesinde bir Entegre Bakım Merkezi faaliyet göstermektedir. Bu merkez; yalnızca çocuğun hastalığının tedavisini değil, aynı zamanda genel iyileşme sürecini ve ailelerin esenliğini de destekleyen bütüncül bir bakım sunmayı amaçlamaktadır. 1999 yılında açılan Çocuk Hastanesi Okulu ve Kkumteul Kkotssi Merkezi‘nin (Hayal Filizlendiren Çiçek Tohumu) temelleri üzerine kurulan Entegre Bakım Merkezi; akademik eğitim, danışmanlık, duygusal terapi ve destek, özel etkinlikler, iyileşme programları ve gönüllülerle etkileşimler aracılığıyla hastaları ve ailelerini aktif bir şekilde desteklemektedir. Ayrıca hastane, tedavi süresince yaşanan zorlukları hafifletmek ve yaşam kalitesini artırmak için pediatrik palyatif bakım hizmetlerinin yanı sıra, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde ziyaret edilerek sürekli bakım ve takibin sağlandığı pediatrik evde bakım hizmetleri de sunmaktadır.

Bununla birlikte, hastanenin doğası gereği açık vermeye meyilli finansal yapısı nedeniyle, Entegre Bakım Merkezi‘nin programları —her ne kadar kısmi sübvansiyonlar alsa da— dışarıdan gelen bağışlar olmaksızın faaliyetlerini sürdürmekte zorlanmaktadır. Ayrıca, doğum oranları düşerken; prematüre bebeklerin hayatta kalma oranları ile çocukluk çağı kanseri ve lösemi dahil olmak üzere ağır, nadir ve tedavisi zor hastalıkların iyileşme oranları artış göstermiştir. Sonuç olarak, tedavi sonrasında topluma başarılı bir şekilde yeniden entegre olmanın önemi artmış ve bu hizmetlere ihtiyaç duyan çocukların sayısı da yükselmiştir.

Bu koşullar altında, BTS üyesi Jung Kook tarafından uzatılan yardım eli, minik hastalar ve aileleri için büyük bir moral kaynağı olmuştur. Yapılan bağış, düşük gelirli ailelerden gelen çocukların tıbbi masraflarının karşılanmasında ve Entegre Bakım Merkezi‘nin programlarının finanse edilmesinde kullanılacak; böylece daha fazla çocuk ve ailenin bu hizmetlerden güvenle yararlanması sağlanacaktır.

Seul Ulusal Üniversitesi Çocuk Hastanesi Direktörü Choi Eun Hwa minnettarlığını şu sözlerle dile getirdi:

Bir çocuğun sağlığıyla ilgilenmek, onun tüm geleceğini şekillendirir; dolayısıyla bu bağış, geleceğe ve umuda yapılan bir yatırım olmanın yanı sıra, yorgun düşmüş ailelere de bir nebze olsun rahatlama ve huzur sunmaktadır.

Bu cömert desteğe layık olmak adına, Çocuk Hastanesi’ndeki tüm ekip olarak çocuklarımızın evlerine, okullarına, ailelerine ve arkadaşlarına sağlıklı bir şekilde dönebilmeleri için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.



Jung Kook ise duygularını şöyle ifade etti:

Umarım bu, zorluk çeken çocuklara en azından küçük bir yardım sağlar; onların gülümseyebilmelerini ve sağlıklı kalabilmelerini yürekten diliyorum.







Kaynak: E-Daily

The post BTS’ten Jung Kook, Seul Ulusal Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne 1 Milyar Won Bağışladı appeared first on KoreZin.