Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

“Bir insan hem suçlu hem güçlü olamaz”

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Kaya Çilingiroğlu:Bu arada 20 milyon Beşiktaşlı da üzülüyor, Sergen Hoca’nın takımıyla beraber. Yani takımı başından beri eleştirdik. Bu oyuncuların çoğu gitmeli, Beşiktaş’a yakışmayan transferler dendi ama neticede sahada bir Beşiktaş takımı var.Zaman zaman iyi maçlar oynadı mı? Oynadı. Şanssız maçları oldu mu? Oldu. İyi oynayıp kaybettiği maçlar da var. Mesela Konya maçı, yarı final… Tamamıyla katılıyorum. Fenerbahçe’ye 2-1 kaybetti. Trabzon’daki maç, Galatasaray maçları… Bunlarda belki hakem hataları olmasa kırılmalar bu kadar erken yaşanmayabilirdi.Ama neticede Sergen Yalçın’ın da bu seneki performansı bence tartışmaya değer. Bunu tartışabiliriz, görmezden gelemeyiz. Tamam, bu kadro Antalyaspor kadar, Gaziantep kadar ya da Samsunspor kadar iyi oyunculara sahip değil diyemezsin. Bu kadro tamamen çöp de değil neticede.Tamam, “3-4 oyuncu dışında hepsi gitmeli” ben de diyorum. Hatta gelenlerden bazıları bile tartışılır. Yedekler çok kötü falan… Ama neticede Sergen Yalçın’ın bu seneki performansı da, açıklamaları da tartışılır. Bir insan hem suçlu hem güçlü olamaz. Sonuçta sen bu takıma bilerek geldin. Elindeki kadronun ne olduğunu, ocağa kadar transfer yapılamayacağını biliyordun. Bu kadroyla bu kadar düşük performans beklenmiyordu.Üstüne üstlük maç sonu açıklamaları da insanları rahatsız etti. Beni açıkçası çok rahatsız etmedi ama ben yine de Sergen Yalçın’la devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ona kaliteli bir takım kurabilecek, performansını yukarı çekebilecek bir fırsat verilmeli.Zaten ne kaldı? Mayıs’ın ortasındayız. Beşiktaş haziranda sezonu açacak. Kupa durumuna göre Avrupa takvimi belli olacak ama şu an birçok oyuncuyla görüşüldüğü konuşuluyor. Bunların en az 5 tanesini kısa sürede görmemiz lazım.Sene başından beri Serkan’la birlikte hareket edilmesi önemli. Çünkü Serkan’ı yemeye çalışan çok insan var. “Serkan gitsin, Sergen kalsın” diyen yöneticiler bile olabilir. Buna şaşırmam.Ama burada önemli olan şu: Yönetimin bir B planı olmalı. Başkan şimdiye kadar konuşmadı ama açıkçası B planı olmadığı için Sergen Yalçın’ı göndermediğini düşünüyorum. Bu saatten sonra teknik direktörü değiştirmek yanlış olur.Beklemek lazım. Transfer dönemi eylüle kadar sürüyor. En az 5 transfer sezon başına yetişirse, hazır oyuncular gelirse işler değişebilir. En azından Olaitan ya da Agbadou seviyesinde oyuncular alınacağı söyleniyor. Alınabilir mi? Bence alınabilir.Ben Beşiktaş’ın önümüzdeki sezon daha kaliteli, yarışın içinde kalan ve şampiyonluk mücadelesini sezon sonuna kadar sürdüren bir takım oluşturabileceğine inanıyorum. İnşallah yanılmam.Ama yine de başkana çağrım şu: B planını hazır tut. Sen takımın liderisin. Alternatif teknik direktörlerin kim olduğunu araştır. Bu işi bilen insanların fikrini al.Mesela benim B planım belli: Nuri Şahin. Sergen Yalçın’la devam ettin, olmadı mı? O zaman Nuri Şahin’e geçersin.Neden Nuri Şahin? Çünkü bugün Türkiye’de yüksek tempo ve koşu verilerinde öne çıkan takımlardan biri Başakşehir, biri de Rizespor. Ben buna bakarım. Oyuncular ne kadar gelişmiş, takım ne kadar ilerlemiş buna bakarım.Dortmund döneminde başarısız oldu denebilir ama o ayrı mesele. Nuri Şahin geleceği olan bir teknik adam. Hâlâ Şenol Güneş’i düşünenler varsa o defterin kapandığını düşünüyorum. Bu saatten sonra Beşiktaş’a faydasından çok zarar getirebilir.O yüzden B planı Nuri Şahin olabilir, C planı da ayrıca hazırlanmalı. Çünkü bu iş artık daha bilimsel ilerlemek zorunda.Bir başka mesele de mali yapı. Beşiktaş’ın ciddi maddi sıkıntıları olduğu konuşuluyor. Sergen Yalçın da bunları duyuyorsa, “İstediğim 8 oyuncu alınabilecek mi?” diye düşünüyor olabilir. Çünkü düşük maliyetli bile olsa ciddi bir bütçe gerekiyor.Hüseyin Yücel’in alacağı olduğu, sermaye artırımı sonrası beklenen gelirin oluşmadığı gibi iddialar var. Eğer para girişi olmazsa Sergen Yalçın istediklerini yaptıramayabilir. O zaman da “Ben listeyi verdim ama transferler yapılamadı” deme hakkı doğar.Başkanın projeleri ve nakit akışı planları bu yüzden çok önemli. Çünkü ciddi mali sıkıntı olduğu artık çok net konuşuluyor. Sezon bitince yönetimle teknik heyetin yapacağı görüşme belirleyici olacak.Sergen Yalçın’ın istediği oyuncular alınırsa, doğru bir kadro kurulabileceğini düşünüyorum.Duhuliye.com