[h=2]Beyaz Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1 orta boy beyaz lahana
- 9 diş sarımsak
- 3 çay bardağı sirke
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 3 çay kaşığı limon tuzu
- 1 adet havuç
- Sıcak su üzerini geçecek kadar
- İlk önce 3 adet sarımsağı soyup kavanozun dibine yerleştirelim ve ince ince doğranmış beyaz lahanaları koyalım.
- Üzerine bir çay bardağı üzüm sirkesi ve bir yk kaşığı kaya tuzu ve bir çay kaşığı limon tuzu ekleyip en sonda havuçları küçük küçük doğrayın koyun.
- Kaynamış suyu üzerini geçecek kadar koyun ve kapağını hemen kapatın .
- Ters çevirin ve bir gece bekletip ertesi gün kontrol edip suyunu bırakıyormu yada havası varmı diye kontrol edip karanlık serin bir yerde muhafaza edin .
- 10 gün sonra sonuç yemeye hazır ben havalar soğuk olduğu için sepete koyup üzerlerini örtüyorum ve balkonda bekletiyorum denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun (verdiğim ölçülerden ben 3 litre çıkarttım )