Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

“Beşiktaşlılar bütün isyanlarında haklı”

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
“Kesin kanıt yok, VAR’a nasıl çağırıyorsun?”Beşiktaş’ın iptal edilen golünde Emmanuel Agbadou’nun elle oynadığı gerekçesiyle yapılan VAR müdahalesini değerlendiren Serdar Ali Çelikler ve Ilgaz Çınar, ekrana gelen görüntülerde elle oynandığına ilişkin kesin bir kanıt bulunmadığını savundu.Çelikler, “Agbadou’nun eline çarpan top konusunda bize izletilen pozisyonda kesin bir kanıt gösterebildiler mi? Kesin kanıt yok. Sen nasıl çağırıyorsun VAR’a? Adamın forması oynuyor, bir şey oynuyor. Ben Agbadou’nun eline teması görmedim.” ifadelerini kullandı.Ilgaz Çınar da pozisyonda elle oynama göremediğini belirtirken Çelikler, yabancı VAR hakemi üzerinden eleştirisini sürdürdü:“Demek ki TFF yabancı VAR’ı da seçmeyi bilmiyor. VAR niye geldi? Siyah-beyaz hatayı gidermek için. VAR’ın çıkış amacı bu. Hakemin karambolde göremediği, çok net hataları ayırt etmek için böyle bir sistem getirildi. Burada yüzde bir milyonluk bir şey yok. Bence el yok. Sen bu eli nerede gördün?”“Bize gösterilmeyen görüntü varsa yayınlayın”VAR hakemine farklı bir açı gönderilmiş olabileceği ihtimalini de değerlendiren Çelikler, böyle bir görüntü varsa kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini söyledi:“Bize gösterilmeyen bir görüntü gitmiş olabilir mi? Ama o zaman niçin bizi tartışmaya sürüklüyorsun? Bize gösterilmeyen bir görüntü gitmişse onu yayınla. O zaman yayıncıda problem.”Saha hakeminin VAR monitörüne gittikten sonra kararını değiştirmek zorunda olmadığını vurgulayan ikili, hakemin kendi kararında kalabileceğine dikkat çekti.Çelikler, “Hakem o zamana kadar iyi maç yönetiyordu. Gittiğinde ‘Ben burada eli göremiyorum’ desene. VAR ekranına her gittiğinde VAR hakeminin dediğini yapmak zorunda mısın? Kararında kal. ‘Ben de el görmüyorum, golü verdim’ diyebilirsin. Zaten adam emin olsa seni çağırmaz. Orada hakem dağıldı.” dedi.“Cerny’nin golü tam bir rezalet”Vaclav Cerny’nin iptal edilen golündeki faul kararına da sert tepki gösteren Çelikler ve Çınar, pozisyonda faul olmadığını savundu.Çelikler, “Cerny’nin golü tam bir rezalet. Çünkü onu gördü ve bile bile çaldı. Yüzde bir milyon gol. Orada omuz bile yok, hiçbir şey yok. Çalma, gol olsun. Eğer gerçekten bir ihlal varsa zaten VAR seni çağırır.” ifadelerini kullandı.Ilgaz Çınar da pozisyonda faul olmadığını belirterek bu değerlendirmeye katıldı.Çelikler ayrıca Erzurumspor’un tecrübeli savunmacısı Mustafa Yumlu’nun maç içerisindeki etkisine dikkat çekerek, “Mustafa Yumlu, 38 yaşının tecrübesiyle hakemi de aldı, yönetti. Erzurumspor’un çok zayıf bir kadrosu var. En iyisi Mustafa Yumlu.” değerlendirmesinde bulundu.“Bu maçın 5-0 bitmesi lazımdı”Beşiktaş’ın karşılaşmayı rahat kazandığını ancak skorun daha farklı olması gerektiğini söyleyen Çelikler, şampiyonluk yarışındaki takımların sezon içerisinde farklı galibiyetlere ihtiyaç duyduğunu belirtti:“Beşiktaş rahat kazandı ama maçın 5-0 bitmesi lazımdı. 3-0 ile 5-0 arasındaki fark önemli. Şampiyonluğa oynayan bir takımın içeride bir rakibine beş atması lazım. Sezonda bir iki tane 4-0, 5-1 gibi maçı olması gerekiyor. Bu, güven açısından ve taraftara mesaj vermek açısından önemli.”Farkın erken açılması durumunda Vincenzo Italiano’nun kulübedeki genç oyunculara daha fazla süre verebileceğini belirten Çelikler, “Belki o zaman Poku’yu daha erken oyuna alacak. Trossard’ı 83’te çıkarmayacak, istediği hamleleri daha erken yapacak. Sezon sonunda şampiyonluk averaja kalırsa ne yapacaksın?” dedi.“Beşiktaşlılar bütün isyanlarında haklı”Hakem kararlarının yalnızca Erzurumspor karşılaşması üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen Çelikler, Alanyaspor maçına da atıfta bulundu.“Beşiktaşlılar bütün isyanlarında haklı. Alanyaspor maçında o pozisyonda kırmızı kart verilmiş olsa Beşiktaş belki galip gelecekti; en azından yenilmeyecekti. Galatasaray’la puan puana olacaktı. Bir de bunlar göz göre göre olunca insanın içi acıyor.”Çelikler, kendisini Beşiktaş taraftarının yerine koyduğunu belirterek şöyle devam etti:“Adam orada yumruğu yapıştırmış, hiçbir şey olmuyor. Sonra burada el olmayan pozisyonda VAR çağırınca taraftar da ‘Nasıl oluyor?’ diyor. ‘O zaman bize karşı bir şey var’ diyor. Bu ilişkiyi kurmakta haklılar.”Fenerbahçe derbisinde hakem açısından ciddi bir problem yaşanmadığını da hatırlatan ikili, hakem eleştirisinin özellikle kazanılan maçlardan sonra yapılmasının daha doğru olduğunu savundu.Çelikler, “Fenerbahçe maçında bir şey olmadı. Ama burada iki gol iptali var. Bence asıl böyle yerlerde konuşmak lazım. ‘Kardeşim, biz bugün 3-0 yendik ama bu karar yanlıştı’ demeniz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.duhuliye.com www.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026