Magazin Editor
Magazin Habercisi
Semih Sezerli:Şu an oyuncu kazanmayı bilmeyen, içeriden yeni transfer yapamayan hiçbir hoca Beşiktaş’a gelip kupa kaldıramaz. Beşiktaş’ın önce kendi kimliğini hatırlaması lazım.Önceki yıllara baktığınızda da; yeni oyuncu kazanabilen, sezon bittiğinde en az iki oyuncunun gelişimine yüzde yüz katkı yapmış bir teknik adam profili görüyorsunuz. Sezon sonunda burada oturduğumuzda, “Bu sezonun transferlerinden birini içeriden yaptık” diyebilmeliyiz.Kimsenin beklemediği bir sezonda bile içeriden bir oyuncu çıkarabiliyorsa Beşiktaş teknik direktörü, işte o zaman burada başarılı olabilir. Dönüyorum tekrar; Filipe Luis bunu yapabilecek kaliteye ve potansiyele sahip bir teknik adam.Şimdiye kadar kısa sürede elde ettiği kazanımlar da bunu gösteriyor. Siyah-beyazlı taraftara dönelim… Taraftar ne istiyor? Mücadele, pres, tempo, kısa sürede sonuç alabilmek, pes etmemek… Ama bu yeter mi? Yetmez.Bu anlattıklarımız fiziksel kaliteyle ilgili. Fiziksel kalitenin yanında özellikle iç sahada, “Ben buranın ağasıyım” diyebilen bir oyun görmek istiyor taraftar. Teknik açıdan baktığımızda bu ne demek? Rakibi kendi yarı sahasına hapsedebilen, daha coşkulu, agresyonu yüksek, tekrar sıklığı fazla olan ve kenar organizasyonlarını daha etkin kullanan bir yapı.O yüzden tekrar karşısına Filipe Luis ismini koyuyorum. Bu tanıma uyuyor mu? Bence fazlasıyla uyuyor. Çünkü Beşiktaş taraftarının ne istediğini az çok biliyorum. Sadece kupa ve şampiyonluk odaklı bir taraftar grubu değil; Beşiktaş taraftarı, kulübün kimliğini yeniden kazanmasını istiyor.Bu yüzden yaşa ya da pasaporta bakmadan, Beşiktaş kimliğini hangi teknik adam geri kazandırabilir, bence asıl bunu konuşmalıyız.Duhuliye.com