Magazin Editor
Magazin Habercisi
Beşiktaş Kulübünün 2026 Yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı başladı. Toplantının açılış konuşmasını Divan Kurulu Başkanı Ahmet Ürkmezgil yaptı.Toplantıda Beşiktaş Jimnastik Kulübü Denetim Kurulu, kulübün toplam yükümlülük tutarını 27 milyar 414 milyon 104 bin 527 TL olarak açıkladı.Denetim Kurulu Üyesi Özgür Şentürk ise kulübün mali tablosuna ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Şentürk, mevcut projeksiyona göre önümüzdeki bir yıl içinde 97 milyon euro nakit açığı öngörüldüğünü belirterek, Dikilitaş Projesi'nden gelecek yaklaşık 20 milyon euroluk gelir düşüldüğünde dahi 77 milyon euroluk finansman ihtiyacının devam ettiğini ifade etti.Şentürk, bu sorunun kalıcı şekilde çözülebilmesi için kulübün yeni gelir kaynakları oluşturması ve giderlerini daha sıkı kontrol etmesi gerektiğini vurguladı.Dikilitaş Projesi'nin kulüp için önemli bir finansal kaynak olduğuna dikkat çeken Şentürk, bu gelirin sadece günlük nakit ihtiyacını karşılamak için kullanılmasının uzun vadeli çözüm olmayacağını belirterek, temel mali sorunların çözümünde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.Öte yandan Divan Kurulu'nda, kulübün yıllık maaş ve yan haklar tablosu ile bonservis taksitlerine ilişkin mali tablolar da üyelerle paylaşıldı. Beşiktaş JK Denetim Kurulu tarafından sunulan yıllık maaş ve yan haklar tablosuBeşiktaş JK Denetim Kurulu tarafından sunulan yıllık bonservis taksitleri tablosu Duhuliye.com