Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

“Beşiktaş'ı Marsilya maçında daha avantajlı görüyorum”

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Beşiktaş’ın Marsilya karşısındaki şansını yüksek gören ikili, siyah-beyazlıların orta sahadaki hareketliliğinin Fransız ekibine ciddi sorun çıkarabileceğini ifade etti. Programda ayrıca Vincenzo Italiano’nun takıma etkisi, kadronun devre arasında ihtiyaç duyabileceği takviyeler ve Raskin ihtimali de konuşuldu.“Marsilya maçından çok korkmuyorum”Marsilya karşılaşmasını değerlendiren Ilgaz Çınar, Fransız ekibinin mevcut durumunun kendisini çok fazla endişelendirmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:“Ben Marsilya maçından çok korkmuyorum, doğruyu söylemek gerekirse. Marsilya’nın en iyi futbolcusunu Fenerbahçe aldı, Türkiye’ye geldi. İkinci en iyi futbolcusu Real Sociedad’a gitti. Balerdi de Roma’ya gitti. Bir ara Türk takımlarıyla çok adı geçen Højbjerg hâlâ bence mükemmel bir orta saha, yaşını almış olmasına rağmen. Ama çok kırılganlar.”Marsilya’nın ligdeki performansından örnek veren Çınar, Fransız temsilcisinin savunmada sorun yaşayabileceğine dikkat çekti:“Ligin ilk haftasında mesela Strasbourg’u 4-0 yendikleri zaman, ‘Aa, falan’ denildi. Geçen senenin flaş takımı Strasbourg kabuk değiştiriyordu çünkü; tam da dişine göre buldu. Strasbourg galiba kırmızı kart da gördü, 10 kişi kaldı ve maç 4-0 bitti.”“Beşiktaş'ın orta sahadaki hareketliliği Marsilya'ya problem yaratabilir”Beşiktaş’ın özellikle orta saha ve hücumdaki hareketliliğinin Marsilya savunmasını zorlayabileceğini belirten Çınar, siyah-beyazlıların oyun yapısını şöyle anlattı:“Marsilya mesela Beşiktaş’ın o orta sahadaki hareketliliğinde sıkıntı yaşayabilir. Olaitan’a bir bakıyorsun buraya koşu atıyor, Trossard’dan pas alıyor. O sırada Orkun ceza sahasına geliyor, Salih burayı toparlıyor, Cerny dolaşıyor. Yani stoperlerini yaklaştırıyor.”Marsilya’nın geçiş savunmasında bazı doğruları yaptığını da vurgulayan Çınar, buna rağmen takımın savunma açısından geçirgen olduğunu söyledi:“Marsilya geçiş hücumlarında geri geri koşarken birbirlerine oyuncu devretmeyi biliyor. Dörtlü oynuyorlar. Birbirlerine oyuncu devretmeyi biliyorlar. Mesela Beşiktaşlı oyuncu, diyelim ki Cerny, orta sahadan koşu attı. Bek gelen adamı alıp hemen stopere veya orta sahaya devredebiliyor. Orada çok sıkıntı yaşamamalarına rağmen geçirgen bir takım.”“Trossard, Olaitan ve Orkun'un yapabileceği işlerde sıkıntı yaşadılar”Marsilya’nın özellikle kenarlardan merkeze doğru yapılan hücumlarda sorun yaşadığını ifade eden Çınar, bunun Beşiktaş adına önemli bir avantaj olabileceğini belirtti:“Bu hafta da sıkıntı yaşadılar. Bütün o kenara doğru gelinen, tam böyle Trossard’ın yapabileceği işler, Olaitan’la, Orkun’la beraber yapabileceği her işte sıkıntı yaşadı Marsilya.”Ardından Marsilya’nın kendisini korkutmadığını belirten Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü:“Ben o yüzden Marsilya’dan korkmuyorum. Fransa’nın en kötü yönetilen kulüplerinden birisi bu arada. Tapie dönemindeki şampiyonluğu biliyorsun zaten, hikâyeyi.”“Beşiktaş için ideal bir 3 puan maçı”Marsilya karşılaşmasını Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’ne galibiyetle başlayabileceği bir mücadele olarak değerlendiren Çınar, siyah-beyazlıları rakibine göre daha avantajlı gördüğünü söyledi:“Ben Marsilya maçının Beşiktaş için ideal bir 3 puan maçı olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş’ın iç saha maçları zor. İdeal bir 3 puan maçı olacağını düşünüyorum ve ben Beşiktaş’ı Marsilya’ya karşı daha avantajlı görüyorum.”Serdar Ali Çelikler ise Beşiktaş’ın maçı erken koparması durumunda ligdeki bir sonraki karşılaşmayı düşünerek oyuncu değişikliklerine gidebileceğini ifade etti. Bununla birlikte siyah-beyazlıların fazla efor harcamadan maç kazanmasının kolay olmadığına dikkat çekti.Çınar da bu değerlendirmeye katılarak şunları söyledi:“Diyelim ki 60’ta 2-0 oldu. Hemen taktik olarak bir iki dokunuş yapabilirsin. Trossard’ı dinlendirmek gibi, Olaitan’ı dinlendirmek gibi. Çünkü Ahmet maçında Olaitan’a ihtiyacı var.”Çelikler ise Olaitan’ın lig karşılaşmasında özellikle geçiş savunması açısından önemine vurgu yaparak:“Net. O ciğersiz olacak, koşacak, geçişleri engelleyecek. O yüzden önemli.”ifadelerini kullandı.“Marsilya benim gözümü korkutmuyor”Çınar, Marsilya karşılaşmasıyla ligdeki deplasman maçını kıyaslarken dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu:“Marsilya benim gözümü korkutmuyor. Dediğin gibi Ahmet maçı Beşiktaş için daha zor. Ben sana öyle söyleyeyim. Ahmet maçı Beşiktaş’ın daha zor.”Programda yapılan değerlendirmede, Beşiktaş’ın Avrupa maçının ardından deplasmana çıkacak olması nedeniyle fikstürün de önem taşıdığına dikkat çekildi.“Italiano kafasındakileri oyunculara aktarmış”Vincenzo Italiano’nun Beşiktaş üzerindeki etkisini de değerlendiren ikili, İtalyan teknik adamın oyun anlayışının futbolcular tarafından büyük ölçüde benimsendiği görüşünde birleşti.Çınar, Italiano hakkında şu ifadeleri kullandı:“Vincenzo Italiano Avrupa’yı bilen, buraları bilen, aralarda iki kez final oynamış bir adam. O ligi de bilen adam. Dolayısıyla inşallah başarılı olur. Kazasız belasız 3 puanla başlasa ne güzel olur.”Çelikler ise Beşiktaş’taki değişime dikkat çekerek:“Ben şunu da görüyorum; Italiano kendi kafasındakileri oyunculara aksettirmiş bu arada.” dedi.Çınar da takım içerisindeki havaya vurgu yaparak:“Bir mutluluk da var. Takım mutlu yani.” ifadelerini kullandı.“Teknik direktörün istediklerini yüzde 80 yapıyorlar”Beşiktaşlı futbolcuların Italiano’nun taleplerini sahaya yansıtma oranını değerlendiren Çelikler, şunları söyledi:“Teknik direktörün istediklerini yapabiliyorlar mı? Bence yüzde 80 yapıyorlar. Daha da iyi olacak bu arada.”Programda Serdal Adalı’nın kadro yapılanmasına ilişkin açıklamaları da gündeme gelirken, devre arasında yapılabilecek takviyeler konuşuldu.“Raskin gibi bir oyuncu lazım”Beşiktaş’ın orta sahasına bir takviye daha yapılmasının kadroyu farklı bir seviyeye çıkarabileceğini belirten Çınar:“Bence bir de Raskin gibi bir şey lazım. Raskin olsaymış çok iyi olurmuş.” dedi.Çelikler de Raskin’in kalitesine dikkat çekerek:“Raskin iyi topçu zaten. Salih’le de oynar, Salih’i de yedekler. Çok enteresan olurmuş yani. Raskin-Salih-Orkun üçlüsünü de görürdün gelmiş olsaydı.” ifadelerini kullandı.Çınar ise farklı orta saha kombinasyonlarına dikkat çekti:“Tabii Raskin-Olaitan-Orkun’la da oynayabilirsin. Raskin çünkü Belçika’dan beri bunu yapan bir oyuncu. Sadece çıkışı beklenildiği gibi olmadı.”“Keşke devre arasında Raskin için bir daha devreye girseler”Raskin’in Avrupa’nın büyük liglerine gitmesinin beklendiğini ancak bunun gerçekleşmediğini belirten Çelikler ve Çınar, oyuncunun kalitesinin bundan etkilenmediğini vurguladı:“Onun beklenen çıkışı Avrupa’nın büyük ligine göre dizayn edilmişti. Olmadı mesela. Ama bu onu kötü futbolcu yapmaz. İyi oyuncu. Belçika Milli Takımı’nda da çok iyi oynadı.”Çınar, Trossard faktörüne de değinerek:“Bir de Trossard var. Keşke devre arasında bir daha devreye girseler Raskin için.” dedi.Programda Raskin’in yanı sıra bir hücum takviyesinin de Beşiktaş kadrosunu önemli ölçüde güçlendireceği görüşü dile getirildi.“Doğru eklemeyi yapabilirler”Beşiktaş’ın stoper hattındaki yapılanmasını büyük ölçüde tamamladığını belirten ikili, bundan sonraki transfer bütçesinin doğru bölgeye yönlendirilebileceğini ifade etti.Çelikler:“En azından Ümit Akdağ’ı aldılar. Stoper hattını bitirdiler.” derken, Çınar da:“Stoper hattını bitirdiler yani. O yüzden buraya doğru harcamayı, doğru eklemeyi yapabilirler. Devre arasına kadar artık kadro bu. İki tarafı da götürmesi lazım.” değerlendirmesinde bulundu.duhuliye.com www.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026