Magazin Editor
Magazin Habercisi
Genç takım macerası uzun sürmedi. Beşiktaş A Takımı’na alındı. İlk oynadığı maçlarda, neredeyse takım arkadaşları bile Sergen’i hayranlıkla izlerdi. Belki de Türk futboluna böyle bir yetenek bir daha gelmemişti.Sergen her geçen gün çıkışını sürdürdü. Hem de ne sürdürme...Beşiktaş takımı Londra’da Chelsea FC ile oynayacaktı. Herkes Sergen’i merak ediyordu. Öyle bir maç çıkardı ki inanılmaz... Tam iki gol attı. Deyim yerindeyse İngiliz defansıyla “maymun gibi” oynadı.Uzun süre Avrupa kulüplerinin radarına girdi. Başta FC Bayern Munich olmak üzere birçok kulüp adeta her maçına gelip onu izliyordu.Artık Almanya’ya transferi neredeyse gerçekleşmek üzereydi. Ama birden ses çıkmadı. Bunu Sergen’in kendisi şöyle anlatıyor:“Adamlar beni araştırmışlar. At yarışı merakımı ve rahat yaşantımı öğrenince vazgeçmişler.”Sergen müthiş bir yetenekti. Futbol hayatı boyunca birçok takım değiştirdi. Bazen oynadığı takımlarda yedek kalırdı. Mesela Fatih Terim, Milli Takım teknik direktörü olduğu dönemde Sergen’i oynasın oynamasın mutlaka kadroya çağırır ve oynatırdı.Hatta Sergen bu konuda yaptığı bir konuşmada, “En mutlu oynadığım takım Galatasaray’dı” demişti.Sergen, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yapmaya başladı. Bu arada yorumculukla da uğraşıyordu. Beşiktaş JK şampiyonluğa onunla ulaşmıştı. Daha sonra gitti. Bu sezon başında bir kez daha geldi. Ancak transferleri kendisi yapmamıştı.Futbolcularla ilişkisi, anlaşıldığı kadarıyla iyi değildi. Rafa Silva ile uyuşmazlık yaşamıştı. Adams’ı beğenmiyordu. Haklı olduğu taraflar vardı ama haksız olduğu noktalar da...Sergen, çareyi futbol yöneticisi ve scout Serkan Reçber’i getirmekte buldu.Serkan Reçber benim takdir ettiğim bir futbol adamıdır. Ciddi ve bilgilidir. Beşiktaş’a gerçekten faydası da oldu. Aldırdığı oyuncular iş yaptılar. Ancak Beşiktaş’ta taşlar yerinden oynamıştı. Ne yapsan yerine oturmuyordu. Sergen ile oyuncular arasındaki bağlar kopmuştu.Sergen’in başına atılan o su şişesinden sonra ipler seyirciyle de tamamen koptu.Taraftar, Sergen’e mesajı vermişti.Şimdi şunu konuşuyoruz: Beşiktaş, Sergen’i arar mı?Bana göre Beşiktaş, Sergen’i arar. Çünkü Beşiktaş beş senedir birini arıyor ama bulamıyor.HoşçakalınFerhan Tezcan Fotospor