Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

“Beşiktaş sapına kadar futbol oynamaya çalışıyor, penaltısı verilmiyor''

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
“Beşiktaş iyi takım, görüşüm devam ediyor”Beşiktaş hakkındaki düşüncesinin değişmediğini belirten Şansal Büyüka, siyah-beyazlıların oyun anlayışına dikkat çekti:“Benim görüşüm devam ediyor. Beşiktaş iyi takım açıkçası. Geçen hafta televizyon programında da şunu söylemiştim: ‘İki tane koşan değil, uçan takım karşılaşıyor.’ Çünkü çok hızlı oynuyorlar. Hedef rakip kale. Hiç yan pası yok, geri pası yok. Uçan adamlar olunca geniş alan bırakmayacaksın. Alanı daralttın mı uçan adam koşacak alan bulamaz. Bırak koşmayı, yürüyecek alan bırakamazsın.Bu alanı Amedspor savunmada, kendi yarı alanında çok iyi kapattı. Beşiktaş ise özellikle ilk yarıda Amedspor’a tam istediği, ısmarlama geniş alanları bıraktı.”“Orban’a o geniş alanı bırakırsan tutma şansın yok”Amedspor’un hücumlarda yakaladığı alanlara vurgu yapan Büyüka, Beşiktaş’ın yediği gollerde yaptığı hataları şöyle anlattı:“Sen Orban’a o geniş alanı bırakırsan, kaleye yüzünü döndükten sonra tutma şansın yok zaten. İlk gole bakıyorsun, Salih Özcan’a basıp topu aldılar. İkinci gole bakıyorsun, Rıdvan Yılmaz’a basıp aldılar.Üçüncü golde Nübel’i çok eleştiriyorum. Salih Özcan’ın 50 santimetre arkasında, bir metre bile değil, Furkan Soyalp var. Niye Salih’e o topu oynuyorsun? Uzun oyna. Bu yeni model kaleciden pasla çıkmak... Tamam, yapın, iyi hoş; top sizde kalıyor ama savunma oyuncun bu kadar baskı altındayken niye oynuyorsun? Ben orada Salih Özcan’ı çok kusurlu bulmuyorum.”“Maç 5-2’ye de gidebilirdi”Amedspor’un skorun dışında önemli fırsatlardan da yararlanamadığını ifade eden deneyimli yorumcu, Beşiktaş’ın ikinci yarıdaki reaksiyonuna da dikkat çekti:“Bu üç golü yedin ama Orban iki tane müthiş, yüzde 100’lük gol kaçırdı. Bir gol daha kaçırdılar. Baktığında maç 5-2’ye de gidebilirdi.İkinci yarıda Beşiktaş iyi toparladı, iyi baskı kurdu. Ama Beşiktaş savunmasının kendi yarı alanında düştüğü hataya Amedspor düşmedi. Her alanı çok iyi kapattı. İki stoperiyle çok iyi boğuştu. Karşılarında Vlahovic gibi gerçekten anormal boğuşan bir adam var.”“Vlahovic bu kadar diri ve istekli olmasına rağmen...”Dusan Vlahovic’in performansını da değerlendiren Büyüka, Amedspor savunmasının Sırp golcüye karşı verdiği mücadeleyi övdü:“Özellikle ikinci yarıda Vlahovic anormal boğuştu. Bu kadar diri, bu kadar hırslı, bu kadar istekliydi. Buna rağmen Amedspor stoperleri onunla kafa kafaya mücadele ettiler.Ben Beşiktaş’ın ikinci yarıdaki baskısını gördüm. Açıkçası çok büyük bir yorgunluk da görmedim. Ama şunu gördüm; Olaitan hiç oynamadı. Sezon başından beri müthiş oynayan Salih Özcan eski ritminde değildi. Orkun Kökçü sakatlığına rağmen yine bir şeyler yapmaya çalıştı.”“Italiano’nun sahaya çıkarken yanlışı var”Şansal Büyüka, Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano’nun ilk 11 tercihinde de hata yaptığını savundu. Emirhan Topçu’nun Orban’a karşı sahada olması gerektiğini belirten Büyüka şöyle konuştu:“Burada Italiano’nun da bana göre sahaya çıkarken yanlışı var. Orban gibi bir adam var karşında. Geçen hafta Başakşehir’e beş gol atmışlar, üçünü bu adam atmış. Yüzünü kaleye döndü mü kopup gidiyor.Senin Emirhan diye bir stoperin var. Çok hızlı değil ama rakibe yakın oynuyor, yapışıyor ve yüzünü kaleye döndürmüyor. Fenerbahçe maçında Muriqi’yi şöyle bir çevirtmedi. Öyle yapıştı. Sen niye Emirhan’ı kesiyorsun kardeşim, rotasyon uğruna?Cerny denen bir adam bu haftaya kadar şahane oynuyordu. Koy bunları, bunlarla başla. Yorgunluk varsa sonra değişiklik yap.”“Beşiktaş sapına kadar futbol oynamaya çalışıyor”Marsilya karşılaşmasındaki yüksek tempoya da değinen Büyüka, Beşiktaş’ın skor avantajına rağmen oyundan vazgeçmemesinin Amedspor maçı öncesinde enerji kaybına yol açmış olabileceğini ifade etti:“Marsilya maçında Allah var, hepimizi gururlandıran bir futbol oynadılar. 85 dakika gol arıyorsun. Dört olmuş, maçın 85. dakikası; bir Marsilyalı futbolcuya üç futbolcuyla basıyorsun. Hepimizin hoşuna gitti, gururlandık.Ama acaba biraz hesap kitap yapıp, Amedspor maçını düşünerek son 15-20 dakika ‘al gülüm ver gülüm’ yapabilir miydi Beşiktaş? Yapabilirdi. Bunu yapmıyor Beşiktaş. Sapına kadar futbol oynamaya çalışıyor Beşiktaş.”“İkinci yarıdaki Beşiktaş’ı yine beğendim”Mağlubiyete rağmen Beşiktaş hakkındaki görüşünün değişmediğinin altını çizen Şansal Büyüka, Amedspor’un performansına da saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi:“Bu mağlubiyet olabilir mi? Olabilir. Beşiktaş eski maçlarına oranla oyun gücü olarak biraz daha geride kaldı mı? Evet, kaldı. Ama burada rakibe de saygı duymak lazım. Rakibe diş geçiremedi Beşiktaş.Verilebilecek bir penaltısı var, onu da kabul ediyorum. 2-0’da Vlahovic’in pozisyonuna hakem penaltı çalsa, çalabileceği bir pozisyon. Sonuç nereye giderdi, onu çok net bilemiyorum.Ama şu var; ben ikinci yarıdaki Beşiktaş’ı yine beğendim. Sözümün arkasındayım. Beşiktaş iyi futbol oynuyor, iyi mücadele ediyor.”duhuliye.com www.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026