Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

“Beşiktaş kötü oynarken de kazanmayı bilmeli“

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Beşiktaş, milli aranın ardından Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Kocaelispor ile karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlıların maç içindeki taktiksel hamlelerini ve yoğun fikstürünü değerlendiren Berkcan Öğüşlü, Beşiktaş'ın bu süreçte sonuç odaklı ilerlemesi gerektiğini söyledi.Kocaelispor'un oyun yapısına ve teknik direktör Selçuk İnan'ın taktiksel dokunuşlarına dikkat çeken Öğüşlü, Beşiktaş'ın hücumlarda rakip savunmaya karşı sayısal üstünlük oluşturabildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:“Yani Beşiktaş'ın hücumları rakibin savunmasında sayısal üstünlük yaratıyor. Belki de bu yüzden oraya ekstra bir orta saha oyuncusu ya da stoper koyarak üstünlüğü sağlayabilir. Belki sayısal eşitliği bu şekilde sağlayabilir. Ya da bir oyuncusunu sol kanatta içeriye değil, çizgiye doğru konumlandırıp o bölgeye koşturabilir. Çünkü Beşiktaş'ın geri koşmasını isteyebilir vesaire.Şu an belki de tahmin edemeyeceğimiz kadar küçük taktiksel dokunuşları Selçuk Hoca kullanabiliyor. Buradan gerçekten, az önce söylediğimiz gibi, Kocaelispor'un sineğin yağını çıkardığını görüyoruz. Selçuk Hoca da aynı şekilde sineğin yağını çıkarıyor. Bu yüzden Kocaelispor'un bir takım kimliği olduğunu söyledim.”“İtalyan hocanın reaksiyonlarını olumlu buluyorum”Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano'nun maç içindeki hamlelerine de değinen Öğüşlü, İtalyan çalıştırıcının rakiplerin taktiksel değişikliklerine karşılık vermesinin önemini vurguladı.Öğüşlü, Italiano'nun daha önceki karşılaşmalarda verdiği reaksiyonları olumlu bulduğunu belirterek şunları söyledi:“Burada İtalyan hocanın vereceği reaksiyonu da merak ediyorum. İtalyan hoca normalde Fenerbahçe maçında bunu gösterdi. Midtjylland maçında gösterdi. Hatta Diyarbakır maçında da bana kalırsa bunu gösterdi. Marsilya maçında da aynı şekilde rakibin saha içerisinde, daha doğrusu maç sırasında yaptığı küçük taktiksel dokunuşları ve sürprizleri hemen okuyup bunlara bir reaksiyon vermesi, bir cevap üretmesi gerekiyor.Bu, bir oyuncu değişikliği olabilir. Örneğin Salih'i daha derine alması, Orkun'u daha ileri çıkarması ya da Trossard'ı daha derine getirmesi olabilir. Alanyaspor maçında olduğu gibi burada da güzel reaksiyonlar verdi. Tabiri caizse, naçizane bir sınavdan geçtiyse bu sınavları genel olarak geçti. Ama yine de bunu her maç görmek istiyoruz. Çünkü analiz yapıyoruz ve hocanın reaksiyonları bizim için önemli.Sonuçta hoca da daha yeni geldi. Beşiktaş'ın başında henüz yüzlerce, hatta onlarca maça çıkmadı. Ancak İtalyan hocanın reaksiyonlarını olumlu buluyorum. Bakalım bu maçta da böyle bir hamle yapacak mı? Yapması muhtemel gibi duruyor.”Beşiktaş'ı 29 günde 8 maç bekliyorSiyah-beyazlıların milli aranın ardından yoğun bir fikstüre gireceğini hatırlatan Öğüşlü, Beşiktaş'ın bir sonraki milli araya kadar 29 günde 8 karşılaşmaya çıkacağını ifade etti.Kocaelispor, Hoffenheim, Trabzonspor, Crystal Palace ve Başakşehir maçlarına dikkat çeken Öğüşlü, bu karşılaşmalardan beşinin 15 gün içinde oynanacağını belirtti.Öğüşlü, yoğun maç takviminin her karşılaşmada üst düzey performans sergilemeyi zorlaştıracağını dile getirerek şöyle konuştu:“Tabii bunlarla beraber bu zorlu süreci de konuşmamız gerekiyor. Beşiktaş, milli aranın ardından bir sonraki milli araya kadar 29 günde tam 8 maça çıkacak. Üstelik bu maçların arasında gerçekten kolay bir karşılaşma yok.Sırasıyla Kocaelispor, Hoffenheim, Trabzonspor, Crystal Palace ve Başakşehir maçları oynanacak. Bu 5 karşılaşma 15 günde yapılacak. Gerçek anlamıyla yıpratıcı ve çok zorlu bir fikstür. Bu dönemde güçlü olmak gerekiyor.Üst üste mağlubiyetler gelirse elbette bunu konuşuruz. Ancak kötü oynayarak kazanılan maçlar ya da yorgun performanslar da olacak. Bunları normal karşılamamız gerekiyor. Bu süreçte benim beklentim, naçizane, her maç yüksek yoğunluk, büyük efor ve mükemmel performanslar sergilenmesi değil. Beklentim, kötü oynarken de kazanmak ve sonuç odaklı ilerlemek.”“Beşiktaş bu sekiz maçın tamamında iyi oynayamaz”Berkcan Öğüşlü, yoğun fikstür döneminde yıldız oyuncuların bireysel performanslarının ve duran topların belirleyici olabileceğini söyledi. Beşiktaş'ın her maçta iyi futbol sergilemesinin mümkün olmadığını belirten Öğüşlü, kötü oynanan karşılaşmalarda da galibiyet alınmasının önemine dikkat çekti.Öğüşlü, bu konudaki değerlendirmesini şu sözlerle sürdürdü:“Aylardır bahsettiğim ‘Beşiktaş kötü oynarken de kazanmayı bilmeli’ konusu ve bunun alt başlıkları olan yıldız oyuncuların bireysel performanslarıyla maç çözmesi, duran toplardan gol bulması gibi unsurlar tam da bu dönem için geçerli.Bunların hepsini göreceğiz. Ancak gerçek şu ki Beşiktaş bu sekiz maçın tamamında iyi oynayamaz. Bazı maçlarda kötü, bazılarında yorgun, bazılarında ise eksik performans gösterecek. Bu maçlarda yıldız isimlerin sahneye çıkması, duran toplarla maçların çözülmesi gerekecek. Aksi takdirde sezonun hedeflerinden uzaklaşılabilecek dönemin bu olacağını düşünüyorum.Yanlış anlaşılmasın, Beşiktaş bu süreci geçiremez demiyorum. Söylemek istediğim, beklentimiz her maçta mükemmel futbol oynanmasıysa bunun mümkün olmayacağı. Özetle, böyle bir Kocaelispor ve böyle bir maç bekliyorum. Gerçekten anlatması zor bir takım. Ben de dilim döndüğünce sizlere anlatmaya çalıştım.”“Beşiktaş'ın ciddi bir reaksiyon vereceğini düşünüyorum”Milli ara öncesinde alınan mağlubiyetin ardından Beşiktaş'ın Kocaelispor karşısında reaksiyon göstermesi gerektiğini belirten Öğüşlü, büyük takımların yenilgileri geride bırakıp bir sonraki karşılaşmaya odaklanabilmesinin önemini vurguladı.Öğüşlü, sözlerini şöyle tamamladı:“Aynı zamanda Beşiktaş'ın ciddi bir reaksiyon vereceğini düşünüyorum. Evet, arada 22 günlük bir milli ara oldu ancak Beşiktaş milli ara öncesindeki maçında mağlubiyet yaşadı. Bu yenilginin ardından reaksiyon göstermesi gerekiyor. Ben buna çok önem veririm ve yayınlarda sık sık söylerim.Büyük takımlar ve büyük sporcular, mağlubiyeti geride bırakıp bir sonraki maçta reaksiyon gösterebilen takımlar ve kişiler oluyor. Beşiktaş'ın da bunu göstermesi gerekiyor.Bir takım şampiyon olurken her maçı mükemmel oynayarak değil, kötü oynarken de kazanmayı bilerek şampiyon oluyor. Ya da şampiyon olan takımlar her maçı kazanarak değil, kaybettikleri maçları hemen geride bırakıp bir sonraki karşılaşmayı kazanmak için yola çıkarak başarıya ulaşıyor.Ben buna çok önem veriyorum. Beşiktaş'ın da bunu yapması gerekiyor. Bunları anlatmamın nedeni şu: Daha önce konuştuğumuz gibi Beşiktaş, yaklaşık 5-6 yıldır şampiyonluk yarışı vermediği için bunları maalesef unuttuk. Şimdi bunları tekrar tekrar hatırlamamız gerekiyor. Beşiktaş'ın da bunu başarabileceğini düşünüyorum.”Duhuliye.com