Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

"Beşiktaş kendi gibi oynarsa Marsilya'ya en az iki gol atar"

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Beşiktaş'ın savunma oyuncularından aldığı hücum katkısına dikkat çeken Ali Ece, özellikle Emmanuel Agbadou, Amir Murillo, Rıdvan Yılmaz ve Kassoum Ouattara'nın kullanımına vurgu yaptı.Ali Ece: "Savunmacılara hücum yaptırmak daha kolay"Ali Ece, Beşiktaş'ın oyun yapısını değerlendirirken şunları söyledi:“Beşiktaş'ın oynadığı oyunda herhangi bir formasyon, bir kere savunma biçimi ve hücum biçimini belirler. Beşiktaş üçlü savunma mı oynuyor, dörtlü savunma mı oynuyor? Dörtlü savunma oynuyor. Peki savunmacılara hücum yaptırmak mı daha kolay ve daha zevklidir, yoksa hücumculara savunma yaptırmak mı? Bence birincisi.Beşiktaş'ta savunmacının hücum katkısı; Agbadou'nun indirdiği top, hakem kararıyla iptal edilen pozisyonda yaptığı dripling ve üzerine verdiği pas, Murillo'nun iç koridor koşuları ve girişleri, Rıdvan'ın bek-stoper arasına yaptığı koşu ve vuruşu, Ouattara'nın çizgiyi işlemesi gerektiğinde çizgiyi işlemesi, içeri girmesi gerektiğinde içeri girmesi ve genişlik vermesi...”Ouattara'nın sezon başındaki performansıyla ilgili soru işaretlerinin ortadan kalktığını ifade eden Ece şöyle devam etti:“Ouattara oynamaya başladığından beri... Sezon başında Beşiktaş'ta tek soru işareti olan transferdi. ‘Emin miyiz, hiç iyi değil performansı’ diyorduk. İşte teknik direktörüne güven, sürece güven, futbol direktörüne güven, bilimsel futbola güven. Evet, buymuş abi. Fenerbahçe maçının ikinci yarısında atletizmiyle büyük fark yaratırken bu karşılaşmada da Kartal'ın yaptığı ortada Ouattara'nın orada olması, Trossard'ın iki ayrı pas opsiyonu olması... Bütün bunlar, Vlahovic bile olmayınca çok da iyi oynamayan bir Oh'la bile yeter ki o oyun planındaki diğer altılıyı oyuna sokacak koşuları yapsın. Ki Oh'un en iyi yaptığı şeylerden bir tanesi bu. Oh'un topsuz oyunu, toplu oyunundan daha iyi.”Semih Sezerli: "Ouattara'nın pozisyon bilgisi çok yüksek"Semih Sezerli ise Ouattara'nın topsuz oyundaki etkisini bir pozisyon üzerinden anlattı:“Bir not almıştım. Ouattara ve Oh... İkisini de bağlayabilirim aslında. Dakika 5; izleyenler belki hatırlar, Trossard-Ouattara pozisyonu. Trossard bu sefer çizgide, Ouattara içeriye giriyor. Bak, Beşiktaş'ın beki rakip yarı sahada ve bu sefer içeride konumlanıyor. Trossard, Orkun gibi... Ardından pası veriyor, devam ediyor. Üç tane oyuncunun arasına giriyor, iki tane oyuncuyu alıyor, manipüle ediyor Ouattara. Sonra bir daha topa dokunmuyor.Trossard'ın derinin de derinine pası girecek devreye. Çizgiden Orkun'un koşusunu izleyeceğiz. Orkun içeriye koşuyor, Trossard derinin de derinine pas veriyor, arkadan sağdan Cerny çıkıp geliyor. Orada Ouattara'nın konumlanmasını söyleyeceğim. İkiye bir yapıyor. Pası verip oraya gittikten sonra stoperlerin arasına giriyor ve duruyor.Orada topa dokunmadan rakibi yanında manipüle ediyor. Hem Trossard'a bir pas alanı açıyor hem arkasından Orkun'a koşu alanı açıyor. İki tane oyuncunun arasına çok bilinçli giriyor. Pozisyon bilgisi çok iyi. İkisinin arasına giriyor ve orada duruyor. Mesela bu muazzam. Herkes toplu oyuna bakıyor, haklı olarak heyecandan ama topsuz oyunda da bence Ouattara'nın pozisyon bilgisi çok yüksek.”"Oh kutudan çıktığında akışkanlığı artırıyor"Semih Sezerli, Hyeon-gyu Oh'un oyun karakterini de değerlendirdi:“Oh için de şunu söyleyeceğim. Kutu içinde kaldığında sıkışıyor. Sırtını dayadığında kalabalıklar içerisinde tamamen dövüşmek gibi bakıyor. Ama ne zaman kutudan çıkıp kendini çizgiye, derine, dışarıya attığında tam tersi akışkanlığı artırabilen, tek paslarla, tık paslarla asist ya da kilit pas yapabilen bir servisçi hâline gelebiliyor. Bence Oh'un kutu içinde durmaması lazım.”Ali Ece de bu yoruma, “Oh bir de böyle çalım atabilseydi çok iyi bir sol açık olurdu. Onu canlı yayında da söylemiştim.” sözleriyle karşılık verdi.Ali Ece: "Italiano, Guardiola'yı daha iyi anlamış"Vincenzo Italiano'nun teknik direktörlük kariyerine de değinen Ali Ece, İtalyan çalıştırıcının Guardiola ve Klopp'un oyun anlayışlarından bir sentez oluşturduğunu savundu:“Italiano gibi hocalar o elbiseden çıkıyor. Guardiola'nın etkisi var. Maresca'dan çok bence Italiano üzerinde... Italiano, Guardiola'yı daha iyi anlamış. Çünkü Klopp'la kapışırken izleyip ikisinin bir sentezini yapmayı, tempo ve pasın sentezini yapmayı başarmış olduğunu düşünüyorum.Serie D'den, Serie C'den, Serie B'den takım çıkarmak daha zor iş abi. Bak ben sana söyleyeyim; City'yi şampiyon yapmaktan daha zor iş. Vallahi çok ciddiyim. Ya da Juventus'u, Inter'i Serie A'da şampiyon yapmaktan daha zor. O yüzden ‘serden geçti’ diyorum. Her klasmanda, her modelde çalışmış adam.”Ece, Italiano'nun futbolcuların doğru zamanda doğru bölgelerde bulunmasını sağladığını belirterek şöyle devam etti:“Adam şunu biliyor: Bir oyuncu çok koşuyorsa bunun sebebi doğru zamanda, doğru yerde olmaması da olabilir. Bak bakalım Süper Lig'de en çok mesafe kat edenler arasında Beşiktaş'tan herhangi bir oyuncu var mı ilk 10'da? İlk beşte kesin yok.Hepsi çok koşuyor, takdir ediyoruz ama ben James Milner gibi koşanı istiyorum. Hangi mevkide, nereye, nasıl, ne zaman koşmak gerekiyorsa o zaman... Beşiktaş'ta şaka maka 11 James Milner varmış gibi, yani taktik zekâsı çok yüksek oyuncularmış gibi ortaya koyuyor Italiano oyuncu performanslarını.Hâlbuki bu oyuncuların çoğuna geçen sene, Agbadou'ya, Oh'a ve bir sürü oyuncuya, ‘Bunların taktik zekâsı hiç mi yok?’ diye bazen çok haklı eleştiriler geliyordu. Doğru zamanda doğru yerde olmak... Bu kadar enerjik oynayan takımdan ilk beşte kimse yok. Çok koşarak boş koşmak yerine doğru alanlarda konumlanarak doğru koşular atan bir organizasyon Beşiktaş.”İlhan Fakılı vurgusu: "Golden Boy listesine giren Süper Lig'deki tek oyuncu"Semih Sezerli, İlhan Fakılı'nın Golden Boy listesinde ilk 100'e girmesine dikkat çekti:“Golden Boy listesinde Top 100'e giren kardeşimiz Fakılı. Süper Lig'den giren tek oyuncu, onu söyleyeyim. Çok kıymetli bir liste. Sebebi şu; Avrupa'nın en güçlü 25 liginde forma giyen 2006 ve sonrası doğumlu futbolcular üzerinden yapılıyor.İlhan Fakılı'nın belli bir yeteneği ve vitrini var, bir pazarı var. Ama buradaki performansıyla ve çıkışıyla girdi bu listenin içine.”Ali Ece ise genç oyuncular konusunda aceleci davranılmaması gerektiğini söyledi:“Beşiktaş altyapısında burada oynayabilecek oyuncu yok mu diyorlar. Vardı işte, geçen sezon da bir sürü oyuncumuz oynadı. O çocukların eksiği değil ki o. Türkiye'de olmayan altyapı sisteminin, öz kaynak sisteminin eksiği; başka bir şey değil.İlhan Fakılı'yı şu kadara satarız... Dur be abi, bir oynasın iki sene falan, iyice gelişsin. Bak, bu kafayla şöyle oluyorsun: Bugün Tottenham'ın hâlâ golü yoksa sen Gareth Bale'i ‘Vay, çok kâr ettik’ diye sattın. Ne kâr ettin? Sırf zarar ettin.”Marsilya analizi: "Çok kötü durumdalar"Programın devamında Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki Marsilya karşılaşması masaya yatırıldı. Ali Ece, Fransız ekibinin mevcut durumunu şu sözlerle değerlendirdi:“Marsilya şu anda çok kötü bir durumda. Bütün bunlara rağmen Gouiri ile bize maçın başında bir gol atabilirler. Taraftarın hiç demoralize olmaması, ‘Acaba?’ dememesi gerekiyor. Marsilya'nın 60 dakikalık canı var. Marsilya doğru dürüst kamp yapamadı. Oyuncuların hepsi satış listesindeydi. Çoğu gönülsüz kaldı, çoğu kalmak istemesine rağmen gönderildi.Geçen sene Başakşehir'de asıl mevkisi olan 10 numara ve sol açıkta pek bir şey yapamayan, zamanının çok iyi topçusu Amine Harit'ten kreatif yük bekliyorlar. Sağ bek yok. Bildiğin yok yani. İlk maçta Ligue 1'de sağ bek, sol bek yok gibi bir şey Marsilya'da. O kadar zayıf ki kanat savunmaları.”Marsilya Teknik Direktörü Bruno Genesio'nun takımının kolay pozisyon verdiğine dikkat çeken Ece şöyle devam etti:“Rennes'den tanıdığımız, Beşiktaş'ta da adı geçmiş Bruno Genesio... Genesio'nun takımı pozisyon vermekte çok cömert kalıyor. Genesio ile ilgili yapılan eleştiriler şu: ‘Kardeşim anladık, kulüp kötü yönetiliyor, çok borç var, oyuncu satıyoruz ama sen de maç kazanırsan vay ne iyi hoca; her hafta kaybediyorsun, kötü hoca mısın?’ diye daha şimdiden sorgulanıyor.Bu sefer final gibi bir hedefleri yok. Öyle bir güçleri de yok. Bence yakın zamanda en şaşaalı isimli takım olup hiç çaktırmadan içinde bulunduğu durum nedeniyle ‘3 attık, 4 attık kardeşim’ diyebileceğimiz bir maç. Yine de dediğim gibi Gouiri savunma arkasına çok iyi sarkıyor ve çok da iyi bitiriyor. İnşallah oynatmazlar, Ligue 1 maçına saklarlar diyorum.”"Højbjerg Beşiktaş'a gelirse sevinirim"Ali Ece, Marsilya'nın kadrosundaki Pierre-Emile Højbjerg için de dikkat çeken ifadeler kullandı:“İlk maçlarda Kondogbia'yı stoper oynatıyorlardı. Bir zamanlar çok iyi bir sol iç orta saha oyuncusuydu ama şu anda stoperde çok yavaş. Bir iki tane genç oynatıyorlar mecburen çünkü A takımda önemli oyuncuları sattılar.Hâlâ ben Højbjerg'in çok iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. İyi de oynuyor bu arada. Devre arasında Beşiktaş'a gelirse sevinirim. Hakikaten öyle söyleyeyim, gerçekten sevinirim. Uzun süre oynatırız, uzun yıllar oynar. Öyle bir oyuncu. Kendine çok iyi bakıyor.”Semih Sezerli: "Beşiktaş kendi gibi oynarsa en az iki gol atar"Marsilya'nın lig ve hazırlık karşılaşmalarını izlediğini belirten Semih Sezerli, Fransız ekibinin en büyük problemlerinden birinin fiziksel temas olduğunu söyledi:“Marsilya'yı sadece ligde oynadığı dört maç değil, hazırlık maçlarına kadar indim izledim. Temmuz ayında oynadı, Ağustos ayında oynadı. Hepsini izledim. En büyük problemi temas ve yeteri kadar agresif değiller.Beşiktaş'ın da en büyük artısı temas ve yeteri kadar agresif olması. Hatta bazen haddinden fazla agresif. Bu bir. İkincisi, Marsilya Fransa Ligue 1'de rakibine en fazla gol şansı tanıyan dördüncü takım. Yani karşılanan gol beklentisinde ligin en kötü takımlarından biri. Auxerre, Strasbourg ve Rennes'le birlikte merkezi kolay delinebilen, temassızlık problemi yaşayan, temas problemi yaşayan bir takım.Bu veri bence bize çok net bir şey anlatır: Beşiktaş'ın kendi gibi oynadığında, iç sahada, Dolmabahçe'de en az iki gol atabileceğini... En az iki gol atabileceği, en az iki gollü — iki farklı demiyorum — ama en az iki gollü bir galibiyet alabileceğini düşünüyorum.”"Marsilya da gol bulabilir"Sezerli, Marsilya'nın Beşiktaş açısından tehlike yaratabilecek isimlerini de sıraladı:“Ancak sol kenardan Paixão direkt dikine, rakibin üstüne topla giden çok tehditkâr bir oyuncu. Bunlar beni tedirgin eder. İçeriden giren Angel Gomes, bir de Højbjerg'in bağlantı kalitesi ve yakaladığında, alanı bulduğu an şutör kabiliyeti... Bunlar beni tedirgin eden yanları.Ben Marsilya'nın da bir gol bulabileceğini düşünüyorum bu arada. Özellikle Paixão ya da herkesin unuttuğu Angel Gomes üzerinden gol bulabileceğini düşünüyorum. Beşiktaş'ın en az iki tabelalı, iki gollü bir galibiyet alacağı düşüncesindeyim. Trossard da benim bu maçta en çok vitrine çıkacağını düşündüğüm oyunculardan bir tanesi olacak.”Ali Ece: "Trossard sağ bek sıkıntısından çok faydalanacaktır"Ali Ece de Trossard'ın Marsilya'nın sağ kanat savunmasındaki problemlerden yararlanabileceğini belirtti:“Kesinlikle. O sağ bek sıkıntısından çok faydalanacaktır. Sağ bekle sağ stoper arasından...”Semih Sezerli ise Marsilya'nın hücum gücünü teslim etmek gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:“Şu da var tabii, sadece gömmeyeyim. Hücum tarafında aslında bir o kadar güçlüler. Sağ tarafta Weah, sol tarafta Emerson. Aynı Murillo-Rıdvan-Ouattara kullanımı gibi Bruno Genesio kullanıyor. Sorun yok ama Weah'ın hem arkası zayıf hem bire bir savunmalarda fazla mesafe bırakıyor.Bire bir savunmaya geçtiğinde arkasından ya da önünden birden patlayıp koşu atan bir oyuncu olursa, savunmacılıkla ilgisi olmadığı için karar veremiyor. Reaksiyonu çok zayıf. O yüzden özellikle Trossard'ın arkadan... Bak, tam Ouattara'nın maçı. Rıdvan düzelse bile stratejik olarak karşısına bir atlet koyuyorsun, Ouattara'yı; iç cebe Trossard'ı koyuyorsun. Ouattara-Trossard beraber Weah'ın solundan, sağından, içinden ikiye bir geçiyor.Haftalarca üç ayrı programda ‘Semedo ile Skriniar arasındaki boşluktan Trossard faydalanacak’ demiştim. Çarpı iki... Weah'ın sağ bek olduğu ve sağ stoperin kim olacağından bağımsız olarak Marsilya savunmasının en zaaflı, en sıkıntılı bölgesinden Trossard faydalanacak.”Ali Ece: "3-1 bekliyorum, 4-1 olursa hiç şaşırmam"Ali Ece, Beşiktaş-Marsilya karşılaşması için skor tahminini de açıkladı:“3-1 kazanırsak şaşırmam. 3-1 kazanmamızı bekliyorum. 4-1 kazanırsak hiç şaşırmam. Ha, 4-2, 4-3 de olabilir.Çünkü şunu da söyleyeyim sevgili Beşiktaşlılar: Mutlaka bu UEFA sürecinde bir maçta 3 ya da 4 gol yeme riskine sahibiz, oynadığımız oyundan dolayı. Ancak mühim olan burada gruptan bir üst tura çıkmak.Sıkıcı sıkıcı 1-1, 1-0 bitip son maçta ‘Çıkamadık’ diyeceğimize bir kazansak, bir yenilsek; bir kazansak, bir yenilsek çıkıyoruz. Yarısını kazanıyorsun, yarısını kaybediyorsun ve çıkıyorsun.”Sezerli'nin “24'e girmek için 10,5 puan civarı yetiyor” değerlendirmesinin ardından Ece, “Dört maç kazanıyorsun, sekiz maçın dördünü kazanıyorsun. 12 puan fazlasıyla yetiyor. Bu maç kazanma maçı, onu söyleyeyim. Dört maç kazanalım, dört maç kaybedelim; beni hiç bozmaz.” ifadelerini kullandı.Semih Sezerli ise “Beni de hiç bozmaz. Ayrıca o kaybettiğimiz maçlarda öğreneceklerimizle, dönüşlerde bu oyunu daha fazla geliştirecek bir Italiano var.” değerlendirmesinde bulundu."Italiano'nun majör katkısını Beşiktaş Avrupa'da alacak"Programın sonunda Semih Sezerli, Vincenzo Italiano'nun Beşiktaş'a Avrupa kupalarında daha büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü söyledi:“Hocanın Türkiye'de gösterdiği katkıdan çok daha fazlasını ben Avrupa'da göstereceğini düşünüyorum. Asıl Vincenzo Italiano'dan büyük katkıyı, majör katkıyı bence Beşiktaş Avrupa'da alacak.O yüzden bu başlangıç çok önemli. Gerçekten maç beni çok heyecanlandırıyor. Tam olarak Italiano'nun felsefesini, ‘Italiano etkisini’, hazır Dolmabahçe'de, hazır sallanan bir Marsilya'ya karşı tam gösterme maçı. 3 puan gelirse şahane bir başlangıç olur. Çok yüksek perdeden başlar Beşiktaş.”duhuliye.com www.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026