Magazin Editor
Magazin Habercisi
Dusan Alimpijevic, Euro Insider'a özel röportaj verdi.İşte Dusan Alimpijevic'in açıklamaları: "Türkiye Ligi, Avurpa'nın en iyi ligi"Dusan Alimpijevic: "Burası Avrupa'nın en iyi ligi. İspanyol basketboluna tüm saygımla söylüyorum, çünkü orası farklı. Türkiye Ligi kesinlikle en iyisi.İspanyol basketbolu farklıdır. Çok daha yetenekli oyuncular var. Çok daha fazla, işin içine dahil edilmiş yerli yetenekli oyuncular var. Ama Türk basketbolu çok ama çok fizikseldir.Yani beyler, şu an sonuncu olan Büyükçekmece'ye gidip deplasmanda, hatta kendi evinde kesin olarak galibiyet alacağından emin olmanın imkanı yok.Adriyatik Ligi'nin orta sıra takımları, oyunculara Türkiye Ligi'ndeki son iki takımdan daha iyi bir teklif sunamıyorlar.""NBA, Avrupa'dan yedi yıl ileride"Dusan Alimpijevic: "Avrupa'da hala oyunu koçlukla yönetme var. Orada ise kesinlikle çok daha fazla oyuncuların oyunu hakim. Dünyanın en iyi oyuncuları orada.Çok daha fazla yetenek var. Farklı bir basketbol türü. Koçluk yönünden her şey daha basit. Yine de harika fikirler, sistemler ve hücumlar var.Bu arada biz de onlardan çok şey çalıyoruz, yani bu büyük bir sır değil. Beş yıl sonra Avrupa'ya gelecek bir şeyi kapmak için gidip NCAA maçlarını izliyoruz.Yani onlar Avrupa'nın yedi yıl önündeler. Ama Avrupa'da farklı bir mentalite var. O tutku, taraftarların arzusu... İnsanlar bu maçlar için yaşıyorlar. Bir gün öncesinden o maç için ölüp bitiyorlar."Soru: "NBA'de olmak senin bir hedefin mi?"Dusan Alimpijevic: "Ben Avrupa'da iyiyim. Eğer NBA'den iyi bir fırsat gelirse, tabii ki orası başka bir basketbol vizyonu ve perspektifidir.Kesinlikle basketbolu o pencereden de görmek isterim.""Beşiktaş harika bir yer, EuroLeague'deki her iş en iyisi değil"Dusan Alimpijevic: "EuroLeague'deki her koçluk işi en iyisi diye bir şey yok. Beşiktaş'ta iyi bir işim vardı, bu yüzden sadece EuroLeague'deyim diyebilmek için herhangi bir işe gitmek zorunda kalmadım.İyi bir yerde, iyi bir şehirde çalışmak, etrafında iyi insanların olması, bazı hedeflere sahip olmak ve büyük bir taraftar kitlesine sahip olmak çok önemli.Biz 20 milyon kişilik bir camiayız. Büyük salona geçtiğimizde biletler birkaç saat içinde tükeniyor. Küçük salon zaten her maçta kapalı gişe. Beşiktaş, harika bir yer.""Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarından hiç saygısızlık görmedim"Dusan Alimpijevic: "Türkiye'de yaşamamış birinin Türk insanının bu tutkusunu hissedebileceğinden emin değilim.Markete gidersin, orada çalışanlar sana meyvenin en iyisini verirler. 'Bu zeytinleri alma, bende tazesinden var' derler.Ve çok önemli bir şey daha var; son üç yıldır Beşiktaş'tayım, Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarıyla hiçbir zaman saygısızca bir an yaşamadım.Kendi aralarında çok kavga ediyorlar ama şahsen benim hiçbir şekilde kötü bir deneyimim olmadı.""Beşiktaş taraftarı farklıdır, mücadele ettiğin sürece seni destekler"Dusan Alimpijevic: "Beşiktaş'taki taraftarlar farklıdır. Tabii ki herkes şampiyonluk ister ve herkes kupa kazanmak ister ama bu taraftarlar, ne olursa olsun %101'ini verdiğinde buna saygı duymayı bilirler.Yani ne olursa olsun, ne olursa olsun seni destekleyeceklerdir. Son üç yılda, yenildiğimiz halde kalıp tezahürat yaptıkları pek çok maçım oldu."duhuliye.com