Magazin Editor
Magazin Habercisi
Oyuncu Berk Oktay'ın boşanma aşamasında olduğu eşi Merve Şarapcıoğlu'na uygunsuz goruntulerini yayınladığı gerekcesiyle actığı davanın gorulmesine devam edildi. Duruşmada mutalaasını acıklayan savcı, Şarapcıoğlu'nun 6 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Oyuncu Berk Oktay’ın boşanma aşamasında olduğu eşi Merve Şarapcıoğlu'na uygunsuz goruntulerini yayınladığı gerekcesiyle actığı davanın gorulmesine devam edildi. İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Berk Oktay katılmazken, Merve Şarapcıoğlu ve taraf avukatları hazır bulundu.
Duruşmada olayla ilgili bir polis memuru tanık olarak dinlendi. Tanık, olayın yaşandığı surecte sanık Şarapcıoğlu'nun kendisine surekli IP tespit edilip edilemeyeceğini, yurt dışı kaynaklı hesapların tespit edilip edilemeyeceğini sorduğunu soyledi.
“YARDIMCI OLMAM İCİN ISRAR ETTİ”
Tanık polis memuru ayrıca, “O donemde birden fazla hesap acılmıştı. Akabinde Merve Hanım’ın kendi hesabı da calındı. Merve Hanım’ın calınan hesabında da paylaşımlar yapıldığını hatırlıyorum. Mustehcen bir paylaşım yapıldığında Instagram hesabı kapatıyordu. Bunun icin Merve Hanım’ın bilgilerinin ve fotoğrafının Instagram’a gonderilmesi gerekiyordu. Merve Hanım’dan fotoğrafını istedim ancak o gun yalnız olduğunu fotoğrafını cekemeyeceğini soyledi. Durumu Berk Oktay’a da anlattım. Berk Bey yardımcı olmam konusunda ısrar etti. Bunun uzerine evlerine gittim. O esnada da paylaşımlar oldu. İlerleyen saatlerde hesap kapatıldı. Fotoğraf gondermemize gerek kalmadı. Daha sonra Merve Hanım hesabını kendisi kurtardı” dedi.
“BERK SORARSA CEKTİK DERSİN’ DEDİ”
Tanık, ifadesinin devamında hesabın daha sonradan kapatıldığını soyleyerek, “Kullanıma bir daha acılmadı diye biliyorum. Merve Hanım’a hesabın kapatıldığını soyledim. Bu esnada Berk Bey benim telefonumdan aradı. Merve Hanım bana sus işareti yaparak benim telefonumu alıp Berk Bey ile konuştu. Benim lavaboda olduğumu o nedenle telefonu kendisinin actığını soyledi. Ama ben o sırada Merve Hanım’ın yanındaydım. Daha sonra Merve Hanım, ‘Berk sorarsa fotoğraf cektik dersin’ dedi” şeklinde konuştu.
“BEN SUC İŞLEMEDİM”
Merve Şarapcıoğlu da, “Katiyen ‘Berk Bey’e cektik deriz’ gibi bir şey demedim. Zaten kendisi de ‘gerek kalmadı’ dedi. Bu sucu kesinlikle işlemedim. Bu olayda mağdurken şu an sanık olarak yargılanmanın uzuntusu icerisindeyim” dedi.
Duruşmada tanık olarak dinlenen bilirkişi Tuncay Beşikci ise, “Rapor kapsamında sanığın telefonunu, IP adres bilgilerini ve internet kayıtlarını inceledim. Bana gore sanık en az 5 kişi olduğunu duşunduğum hackerlar tarafından hacklenmiş” dedi.
6 YIL 3 AY HAPİS İSTEMİ
Duruşmada mutalaasını acıklayan savcı ,Merve Şarapcıoğlu’nun, Berk Oktay’ın ozel hayatına ilişkin fotoğrafları bilgisi ve rızası dışında değişik zamanlarda birden fazla kez ifşa ederek ‘ozel hayata ilişkin goruntu ve sesleri ifşa etmek’ sucunu zincirleme şekilde işlediğini belirtti. Şarapcıoğlu’nun 2 yıl 6 aydan 6 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Mahkeme, Şarapcıoğlu'nun son savunmasını hazırlaması icin sure vererek duruşmayı erteledi. (İHA)
Son guncelleme: 12:54 - 25.11.2020
sizlere www.magazin.biz.tr farkıyla sunulmuştur