Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

''Ben derbide Cengiz Ünder'in ilk 11 başlayacağını...''

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Vole'de Onur Tuğrul'un sunduğu Modern Futbol programında Beşiktaş gündemini değerlendiren Önder Özen şunları söyledi:MİLLİ TAKIMDA İKİNCİ MAÇIN KAHRAMANI ORKUN KÖKÇÜOnur Tuğrul: ‘’Hocam Beşiktaş'ın önünde bir derbi var, Fenerbahçe maçı çok kritik bir derbi. Ama özellikle milli takım arasında Beşiktaş camiasında, sosyal medya hesaplarında, insanların arasında genellikle konuşulan konu Orkun Kökçü oldu. Beşiktaş bu gündemi biraz derbi gündemine, Orkun Kökçü gündemine kurban etti gibi geliyor bana. Evet, biraz maç havasına girilse daha mı iyi? Nasıl bakıyorsunuz Beşiktaş'taki derbi öncesi atmosfere?''Önder Özen: ‘’Yani eğer böyle olduysa bu, odağın biraz oyuncuya kayması anlamına gelir ama Beşiktaş'ta da bir süredir kişilere kayıyor odak. Oysaki lige ve bütüne bakmak, futbol takımının bütün parçalarını tek bir parça halinde düşünmek aslında daha doğru olur. Beşiktaş bir geçiş döneminden geçiyor. Eğer bu sezonu istediği şekilde, istediği oyunu oynayarak, oyununu sürekli güçlendirerek, belli bazı mevkilerde kafasının netleşmesini sağlayacak performans alabilmeyi başararak geçirirse, önümüzdeki yıl eksiği bellidir; belli bir bütçeyle şampiyon olabilecek, o yarışa girebilecek bir takım kurabilir. O yüzden de odağın kaymaması gerekiyor. İşte ikinci maçın kahramanı Orkun oldu, evet. Hakikaten golde çok anahtar faktör, anahtar roldeydi attığımız golde. Orada kulüpçülük oluyor mu olmuyor mu sorusuna ben çok oluyor diyemiyorum maalesef.''BEŞİKTAŞ ARTIK TAM KADROOnur Tuğrul: ‘’Hocam bu arada El Bilal Toure ve Emirhan Topçu da takımla birlikte çalışmalara başladı. Yani bu demektir ki Beşiktaş artık tam kadro''Önder Özen: ‘’Tabii, özellikle Bilal'in dönüşü gerekliydi. O hem Olaitan'ın kendi orijinal mevkisine dönmesi konusunda hem skoru arttırma konusunda önemli bir oyuncu Bilal. Onun dönüşü Beşiktaş'ı daha güçlü hale getirecektir.''Onur Tuğrul: ‘’Peki mesela Cengiz Ünder... Fenerbahçe'ye karşı kullanma, hani bu eski takıma karşı kullanma vardır ya; İlkay Gündoğan Manchester City'ye karşı kaptan olarak çıkar... Böyle bir şey bekliyor musunuz?''Önder Özen: ‘’Yok yani Beşiktaş'ta kaptanlık bandı Cengiz'e sekmez. Fenerbahçe karşısında ilk 11 forması sekmeli mi? Zannetmiyorum ilk 11'de olacağını. Yani orada herkes tamamsa, şimdi Bilal'in ve Emirhan'ın dönüşüyle de aşağı yukarı herkes tamam gibi oluyor. Ben Koreli santrafor Oh ve arkasında eğer hazırsa fiziksel olarak Bilal, Orkun ve Cerny'nin olacağını düşünüyorum. Olaitan'la Ndidi'yi de orta sahada merkezde, Asllani'yi bekletebilirsin.''BEN CENGİZ'İN İLK 11 BAŞLAYACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUMOnur Tuğrul: ‘’Hocam son istatistik vereyim; Beşiktaş, Ndidi ve Asllani'nin birlikte forma giydiği son beş maçın dördünü kazandı. Gerçi hani şimdi ligde oynuyor Beşiktaş, sadece belki de öyle olmasaydı da kazanılacaktı, belki de bilemiyorum.''Önder Özen: ‘’Olabilir, bilemem. Orada seçimler yapılabilir ama ben Cengiz'in ilk 11 başlayacağını düşünmüyorum. Hamlede düşünülebilir ama Cengiz'in oynayacağı iki tane mevki var; sağ, sol. Solda en güçlü aday hazırsa Bilal, Bilal değilse Olaitan zaten fena gitmiyor. Sağda zaten Cerny bir numara. O yüzden de Orkun da üçlü orta sahada ofansif olarak öne doğru kırılan oyuncu olduğunu düşünecek olursak, Cengiz bir hamle olur Fenerbahçe karşısında. Ki Orkun acayip de formda bırakmıştı; son 1.5 ayın, 2 ayın ligdeki en değerli performansını gösteren oyuncu Orkun, çok özel bir performans gösterdi. Beşiktaş'ta uzun zamandır bu kadar sazı eline alıp takımı götüren oyuncu olmamıştı, birkaç sezondur olmamıştı. Orkun'un maşallahı var, çok iyi gitti. Milli takımda da iyi top oynadı, kulüpte de gayet iyi gidiyor şu anda. Beşiktaş'ın en büyük kozu, takımın hücumda ve oyun aklı konusunda bir numaralı silahı şu anda.''EN ÇOK FORMASI SATILAN İSİM ORKUN KÖKÇÜOnur Tuğrul: ‘’Hocam taraftar da ciddi ilgi göstermiş ki geçen hafta burada aldığım bilgiyi söylemiştim; en çok forması satılan isim de Orkun Kökçü'ymüş.''Önder Özen: ‘’Epeydir bir yerli yıldız böyle olmuyordu. Genelde işte Mario Gomez'ler, Quaresma'lar, Talisca'lar bir ara öyle gitmişti. Şimdi yerli oyuncu, milli takımın da yıldızı olan bir yıldızının olması iyidir.''Onur Tuğrul: ‘’Hocam, Sergen Yalçın ve İlhan Mansız'dan beri olmayabilir bu iş.''Önder Özen: ‘’Evet olabilir tabii. Bir yerli yıldızın takımın açık ara en fazla forma satan oyuncusu olması doğru olabilir, evet epey olmuş o zaman. Epey olmuş ki o zamanlarda Kartal Yuvası var mıydı ya? Yeni yeni vardır, bu kadar ürünleştirme faaliyetleri yüksek değildi o zaman. Son dönemde iyice yükseldi ama dediğiniz gibi Sergen Yalçın, İlhan Mansız onlardır yani en son yerli yıldızlar bu kadar revaçta olan. Bayağı da zaman geçmiş yani 20 senesi var.''duhuliye.com