Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Başkasının Evinde Asla Dokunmamanız Gereken 5 Şey

Magazin

Administratör
s-e63eefba2d96e768c273f418c4b8d2e300f81182.jpg

Merhaba sevgili magazin tutkunları!

Bugün masamızda öyle bir konu var ki, eminim hepimizin zaman zaman "Acaba doğru mu yaptım?" diye düşündüğü anları olmuştur. Misafirliğe gittiğimizde, hele de yakın bir dostumuzun ya da yeni tanıştığımız birinin evinde, görgü kuralları ve ince çizgiler bazen birbirine karışabiliyor. Nerede başlar, nerede biter bu sınırlar? Rahatlık ne zaman hadsizliğe dönüşür? İşte bu soruların cevabı çoğu zaman küçük detaylarda gizli. Bir evin kapısından içeri adım attığımızda, aslında o ev sahibinin mahremiyetine ve kişisel alanına da adım atmış oluyoruz, değil mi?

Hepimiz en samimi dostumuzun evinde bile olsa, bir başkasının özel alanına saygı duymamız gerektiğini biliriz. Ama gelin görün ki, bazen bu sınırlar göz ardı edilebiliyor. Geçtiğimiz günlerde kulaktan kulağa yayılan bir fısıltı dolaştı magazin kulislerinde: Sıkça gündeme gelen popüler bir ismin, katıldığı bir davette ev sahibinin çalışma odasındaki kişisel eşyalara gereğinden fazla 'ilgi' gösterdiği konuşuluyordu. Kim bilir, belki de sadece meraktı; ama bu tür durumlar, ne kadar iyi niyetli olursak olalım, istenmeyen bir izlenim yaratabiliyor ve aslında 'özel' olanın sınırlarını zorluyor. Özellikle de ev sahibinin o hassas "5 şey" listesindeki maddelere dikkat etmezsek!

Peki, nedir o asla dokunmamamız gerekenler? Ev sahibinin kişisel alanını temsil eden, mahremiyetini koruyan ve çoğu zaman bize emanet edilen o hassas noktalar neler? Bir ilaç dolabı, özel bir çekmece, kişisel fotoğraflar veya o evin ayarları gibi detaylar, aslında ev sahibinin 'özel bölgesi' sayılır. İstediğimiz kadar yakın olalım, bir evin kapısından içeri adım attığımızda, o evde belirli kuralların ve bir düzenin olduğunu unutmamak, hem bize hem de ev sahibine rahatlık sağlar. En önemlisi de bu, karşılıklı saygının bir göstergesidir. Unutmayın, iyi bir misafir olmak da iyi bir ev sahibi olmak kadar önemli!

Peki sizin bu konuda başınıza gelen ilginç olaylar var mı? Ya da "kesinlikle dokunulmamalı" dediğiniz şeyler? Yorumlarda buluşalım, bu konuyu hep birlikte tartışalım!