Magazin Editor
Magazin Habercisi
Oyuncu Ayşecan Tatari sosyal medya hesabından suda doğum anını paylaştı. Paylaşımına bazı takipcilerinden eleştiri gelince yanıtı eşi Edip Tepeli verdi. ‘Cocuklar Duymasın’ dizisinde canlandırdığı ‘Duygu’ karakteriyle tanınan Ayşecan Tatari, iki ay once anne oldu. Instagram hesabında Mujgan adını verdiği kızıyla ve doğumuyla ilgili fotoğraflar paylaşan Tatari’nin son paylaşımına tepki geldi.
Suda doğum anını paylaşan Ayşecan Tatari’yi bazı takipcileri eleştirdi. Bazı yorumlar da hayli ağırdı.
Eşini doğumda yalnız bırakmayan oyuncu Edip Tepeli ise bazı takipcilere yılmadan yanıt verdi.
Bir takipcisi Tatari’ye “Yani duygusal bir şeyler yazdınız diye bu goruntuyu normalleştiremezsiniz kusura bakmayın ama keşfetteydi o yuzden geldim yazdım size merakımdan ya da tanıdığımdan değil. Yani bu kadar acık ve ozel bir anı neden insan milyonlarla paylaşır, yanlış cok yanlış” yazdı. Bu yorum Edip Tepeli’yi kızdırdı. Tepeli eşine olumsuz yorum yazanlara tek tek yanıt verdi.
“DELİRECEĞİM!”
İşte Tepeli’nin verdiği yanıtlardan bazıları:
* Yorumunuzun kendisinden başka utanacak bir şey yok.
* Doğal olan bir şey nasıl anormal olarak değerlendirilir, vallahi delireceğim!
* Kotu niyetli insanlar ‘ne der, nasıl bakar’ gibi sebeplerle kendimize otosansur uygulamayalım.
* Bunun gizlenmesi gereken bir durum olduğunu duşunmuyorum. Anlaşılması gereken ‘Şunu niye paylaştın?’ sorusu. Bu, yaşam hurriyetine mudahaledir.
Ayşecan Tatari, paylaştığı fotoğrafa şu notu duşmuştu:
* Bu fotoğrafı koyacağımı duşunmemiştim. Doğum hikayemdeki butun kadınların olduğu bir tane koyarım diyordum; dordumuzun olduğu… Doktorum Şermin Hanım, MujgÂn'ın ebesi Setenay, ben ve tabi doulam Pelin. Doğumhanenin kapısında yan yana verilmiş bir zafer pozu. Size onlardan bahsetmek icin…
* Oyle bir fotoğrafımız yok. Doğumhaneye de inmedik hic ama zaten bu surecte emin olduğum tek şey; doğum, siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir. Once Pelin… İlk o eklendi hikayemize. 20'li haftalarımızda tanıştık Bodrum'da, 30'lu haftalarda eğitimlere başlamak uzere sozleştik ve bu esnada da birlikte yoga yaptık haftada iki gun.
* ‘Doula’ kelimesinin eski Yunanca’da sozluk karşılığı, ‘kole kadın’ demekmiş. Sevmiyorum bu manasını. Şimdi karşılığı ‘doğum destekcisi’ ki bu da yetersiz bir tanım. Daha doğrusu bence; tıbbi olarak size hic bir mudahalede bulunmayan ve o an sizin neye ihtiyacınız varsa, sizin icin o olan.
* Şimdi Pelin'e sorsanız; butun iyi doulalar gibi, doğum icin aslında bir doulanın şart olmadığını, insanın sadece bedenine ve bebeğine guvenmesi gerektiğini ve her kadının icinde bu gucun olduğunu soyleyecektir. Ben size diyorum ki; şart!
Son guncelleme: 13:54 - 08.12.2020
sizlere www.magazin.biz.tr farkıyla sunulmuştur