Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ayşecan Tatari doğum hikayesini anlattı

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
aysecan-tatari-dogum-hikayesini-anlatti.jpeg

İki ay once kızı Mujgan'ı suda dunyaya getiren oyuncu Ayşecan Tatari, doğum surecinde yaşadıklarını sosyal medya hesabından takipcileriyle paylaştı. ‘Cocuklar Duymasın’ dizisinde canlandırdığı ‘Duygu' karakteriyle tanınan Ayşecan Tatari, 2017 yılında kendisi gibi oyuncu Edip Tepeli ile New York'ta evlenmişti. Bodrum’a yerleşen cift, iki ay once bebeklerini kucaklarına aldı.
Kızı Mujgan’ı suda dunyaya getiren Ayşecan Tatari, Instagram hesabından doğum surecinde yaşadıklarını takipcileriyle paylaştı:
* Bu fotoğrafı koyacağımı duşunmemiştim. Doğum hikayemdeki butun kadınların olduğu bir tane koyarım diyordum, dordumuzun olduğu… Doktorum Şermin Hanım, MujgÂn’ın ebesi Setenay, ben ve tabii doulam Pelin. Doğumhanenin kapısında yan yana verilmiş bir zafer pozu. Size onlardan bahsetmek icin…
* Oyle bir fotoğrafımız yok. Doğumhaneye de inmedik hic ama zaten bu surecte emin olduğum tek şey, doğum, siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir. Once Pelin… İlk o eklendi hikayemize. 20’li haftalarımızda tanıştık Bodrum’da. 30'’u haftalarda eğitimlere başlamak uzere sozleştik ve bu esnada da birlikte yoga yaptık haftada iki gun.
aysecan-tatari-dogum-hikayesini-anlatti-5fd06dc73acda.jpeg
* Doula kelimesinin eski Yunanca’da sozluk karşılığı, ‘kole kadın’ demekmiş. Sevmiyorum bu manasını. Şimdi karşılığı doğum destekcisi ki bu da yetersiz bir tanım. Daha doğrusu bence, tıbbi olarak size hic bir mudahalede bulunmayan ve o an sizin neye ihtiyacınız varsa, sizin icin o olan.
* Şimdi Pelin’e sorsanız; butun iyi doulalar gibi, doğum icin aslında bir doulanın şart olmadığını, insanın sadece bedenine ve bebeğine guvenmesi gerektiğini ve her kadının icinde bu gucun olduğunu soyleyecektir. Ben size diyorum ki, şart!
* Evet, yine siz doğuruyorsunuz ama bedenine ve bebeğine guvenmek icin o yolu bir bilenle yurumek şart cunku aslında tam da bilmiyoruz sureci, ihtimalleri, işleyişi… Yine Pelin reddedecektir ama o olmasa boyle bir doğum hikayem olmayabilirdi.
aysecan-tatari-dogum-hikayesini-anlatti-5fd06dc76cdca.jpeg
“HİC KORKMADIM”
* Bana hep soruyordunuz ya, ‘Korkuyoruz, siz korkmadınız mı?’ falan diye. Sancılarım başlayınca kalkıp muzik acıp, saclarıma maşa yaptım. Demek istediğim, ilk andan son ana kadar, sancım en şiddetli geldiğinde de, doğum anında da korkuya dair bir his yoktu icimde.
* Korkmamamın en buyuk sebebi, oğrenmiştim sureci ve guvendiğim bir ekibim vardı. Yaptığı işin maddi bir karşılığı olamaz bile bana sorarsanız. İnsanın ancak kız kardeşine olacağı turden bir destek o… Diğeri son anda hayatımıza giren ebemiz, Setenay…
* Onunla hastane turuna gittiğimizde tanıştık. (Bu bence mutlaka yapılması gerekenlerden biri. Gidin, kalacağınız odayı, doğumhaneyi gorun. Hemşirelerle, kat sorumlusuyla, ebelerle tanışın. Doğuma gittiğimde beni arkadaşlarım karşılamış gibi geldi bana.)
* Setenay’ın methini duymuştum daha once, tanışır tanışmaz da cok sevdim. Hastaneye gittiğimizde onun da nobeti yeni başlamıştı. Ne doğumda bana verdiği desteği, ne sonrasında benimle ilgilenişini, ne de getirdiği taze tahin helvayı hic unutmam. Bu surecte edindiğim kız kardeşlerden ikincisi.
aysecan-tatari-dogum-hikayesini-anlatti-5fd06dc7b4c08.jpeg
* Ve Şermin Hanım… Soylediği iki şeyi unutmuyorum, ilk tanışmaya gittiğimizde bana, ‘Ben doğuma inanıyorum’ dedi ve surecin her adımında bunu hissettirdi bana. 30. haftam falandı tanıştığımızda. Sizin icin doğru doktoru bulmanın bir vakti yok, kalbinizin sesini dinlemeniz cok onemli.
* ‘Ben zaten orada bebek cıkarken kafasını tutmak icin olacağım’ demişti ilk gun, onun yerine Mujgan’ı sudan cıkarttı. Ne zaman gitsem, o hafta girdiği doğumların guzelliğinden bahsetti laf aralarında ve hep dedi ki ‘Sonunda bebeğe kavuşulan butun doğumlar guzel doğum hikayeleri…’
* ‘Doktor tavsiye edilmez’ derler ama ben yine olsa, onunla yurumek isterim bu yolu. Bana kendi bedenime ve bebeğime guvenmeyi oğretenlerden o da…
* Bana anlatılan ya da okuduğum pozitif doğum hikayeleri hep cok iyi geldi. O yuzden ben de ilk fırsatta anlatmak istiyorum size. ‘O yaptıysa, ben de yaparım’ diye cesaretlendirir belki birilerini.
* Edip’ten hic bahsetmediğimin farkındayım. Anlatmaya kalksam, haksızlık ederim hikayenin o kısmına…
Son guncelleme: 11:13 - 08.12.2020

sizlere www.magazin.biz.tr farkıyla sunulmuştur