Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aslıhan Gurbuz: O ağac yandı

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Oyuncu Aslıhan Gurbuz, Ayvalık'ta cıkan orman yangını sonrası duygularını sosyal medya hesabından paylaştı ve takipcilerini uyardı: "Gecmişimizden aldığımız bu mirası geleceğe tertemiz bırakmakla yukumluyuz ve bu bizim vatandaşlık gorevimiz." Balıkesir'in Ayvalık ilcesi Kucukkoy Mahallesi’nde onceki gun orman yangını cıktı. Aslıhan Gurbuz o yangının ardından bolgedeki bir cam ağacında cekilen fotoğrafını Instagram hesabına yukledi. Oyuncu o karenin altına şu notu duştu:
“MATEMATİĞİM YETERSİZ”
* 24 saat once, ihtişamına hayran kalıp uzerinde poz verdiğim bu ağac dun gece yandı. Topladığımız cicekler, beslediğimiz hayvanlar, golgesinde oturduğumuz camlar, seslerini dinlediğimiz kuşlar, renklerine hayran kaldığımız arılar ve daha niceleri bir gecede yandı bitti kul oldu. Rant diyen var, elektrik telleri diyen var sigaradan veya mangaldan diyen var. 40 hektar ile 80 hektar arası değişen bir alandan bahsediliyor (futbol sahası kıyaslamasına girmeyeceğim) Matematiğim ve komple teorilerim yetersiz kalıyor. Ben daha başka bir yerindeyim bu felaketin.
“BİR ADIMLIK ALAN BİLE COK KIYMETLİ”
* Cennet gibi bir vatanın her koşesine, her ağacına, her kuşuna ve her karış toprağına hayran bir vatandaş olarak. Dedelerimin binbir mucadele ve zorlukla sahip oldukları bu topraklarda bir adımlık alan bile cok kıymetli benim icin, benim değil bizim olduğu icin, cocuklarımıza miras kalacağı icin, geleceğe bu guzellikleri bulduğumuz gibi teslim etmek asli gorevimiz olduğu icin.
aslihan-gurbuz-o-agac-yandi-5f68fd35d706a.jpeg
“BU YUZDEN KONUM PAYLAŞMIYORUM”
* Dunyada hicbir ulkeye nasip olmayacak guzellikler bu ulke ve bize bahşedildiği icin, once şanslı sonra sorumlu hissediyorum kendimi. Bu sebeple surekli cerden copten bahsediyorum, bu sebeple surekli bir coklarının farketmeden onunden gectiği o guzellikleri gosterip dilim donduğunce anlatıyorum. Bu sebeple gittiğim o guzel yerlerden asla konum paylaşmıyorum. Bu sebeple bazen bircoklarınıza gore sevimsizleşiyorum.
“HİC DE KOLAY KAZANILMADI”
* Ben ulkemi cok seviyorum, ben doğayı cok seviyorum. Ve bu ulkenin her bir koşesinin tabiatı benim icin cok kutsal. Hic de kolay kazanılmadı. Vatan aşkı bende, kumda acan zambağı bile incitmeden sevmekten, copumu yere atmamakla kalmayıp başkasının copunu de toplamaktan, kuşlarını tilkilerini ac kalmasın diye beslemekten, bir daha gitmeyeceğim bir ormana bir fidan dikmekten, bir tohum ekmekten, henuz cocuğum olmamasına rağmen bu memleketin cocuklarına da bu guzellikler kalsın diye cırpınmaktan oluşan, bir coklarınız icin fazla hassas, gereksiz ve hatta sacmalıklar silsilesi olarak zuhur ediyor. Gecmişimizden aldığımız bu mirası geleceğe tertemiz bırakmakla yukumluyuz ve bu bizim vatandaşlık gorevimiz.
aslihan-gurbuz-o-agac-yandi-5f68fd3636b39.jpg

İLGİLİ HABERAyvalık Belediye Başkanı Ergin: Bir karışını bile ac gozlu rantcılara teslim etmeyiz

Son guncelleme: 14:11 - 21.09.2020