[h=2]Alman (Rus) Usulü Sirkesiz Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler[/h]
Afiyet olsun
- 1 kg beyaz lahana
- 1 adet orta boy havuç
- 1 defne yaprağı
- 1-2 adet tane karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1/3 yemek kaşığı şeker
- Lahana aynı büyüklükte parçalar halinde ince ince doğranır, ekşimeye bırakılacağı emaye yada cam bir kaba aktarılır ve orada suyunu bırakacak kadar itinalı bir şekilde elle biraz ezilir.
- Üzerine soyulmuş havuç (aşırı sulanmaması için) rendenin kalın tarafından rendelenip lahanaya eklenir.
- Üzerine tuz ve şeker serpilip tane biber ve defne yaprağı konur.
- Tüm malzemeler karıştırılır ve kaşıkla iyice arada hava kalmayacak şekilde preslenir.
- Kap genişse üzeri kapatılır değil ise direk üstüne bir pres bırakılır (su dolu bir şişe veya kap olabilir) ve bu şekilde oda sıcaklığında yaklaşık 3-4 gün ekşimeye bırakılır.
- Hazır hale gelen lahana kapalı bir kaba alınıp buzdolabında saklanmalı.
Afiyet olsun