Magazin Editor
Magazin Habercisi
“Merhaba, ben Alexander Nübel. Bu, benim Beşiktaş oyuncusu olarak ilk röportajım.Merhaba Alex. Transfer sürecin uzun süredir beklenen, taraftarların artık sabırsızlandığı, sonunda da mutlu sona ulaşan bir süreç oldu. İlk teklif geldiğinde aklından geçen ilk şey neydi? Neredeydin? O anı biraz anlatır mısın?Evet, uzun bir süreç oldu. Doğru bir noktaya değindin. İlk temas kurulduğunda, Almanya Milli Takımı ile Dünya Kupası’ndaydım. Menajerim aradı, Beşiktaş’ın ilgisinden bahsetti. Ben de tamam dedim. Büyük bir kulüp ve çılgın taraftarlar... Beşiktaş’tan gelen teklifi duyduğumda aklıma ilk gelenler bunlardı. Sonrasında, menajerimle birlikte kulüp tarafıyla güzel görüşmeler yaptık.Sonrasında transfer sürecin nasıl geçti? Bu süreçte kimlerle konuştun? Burasıyla alakalı kimlerden bilgi aldın?Teknik Direktörümüz ve Sportif Direktörümüzle konuştum. Ayrıca, Eduard Graf ile görüştüm. O da Alman olduğu için konuşmamız biraz daha kolay oldu tabi. Ve kulüple aramdaki ilk adımlar atılmış oldu. Devamında da her gün ya da gün aşırı konuşmalar gerçekleştirdik. Süreç her geçen gün daha da iyiye gitti. Eduard bana şehirden ve kültürden bahsetti. Ben de İstanbul’u bilen bazı takım arkadaşlarımla konuştum. Buradaki yaşamın nasıl olduğunu sordum. Ve buraya gelmeye karar verdim.Kariyerinde Schalke, Bayern Münih, Monaco ve Stuttgart gibi farklı kulüpler ve futbol kültürleri var. Şimdi Beşiktaş gibi duygusu ve tutkusu çok yüksek bir kulübe gelirken, bu tecrübelerin hangisinin seni buraya en çok hazırladığını düşünüyorsun?En büyük faktörün kesinlikle Schalke olduğunu söyleyebilirim. On sekiz yaşındayken, kariyerim için attığım ilk büyük adımdı. Oradaki taraftar da fazlasıyla tutkulu ve duyguluydu. Stuttgart da böyleydi. Yani, bu iki kulüpteki tecrübelerim beni İstanbul’a hazırladı diyebilirim. Buradaki atmosferin nasıl olacağını göreceğiz. Benim için bir ilk olacak.İlk olarak Monaco’da Almanya dışına çıktın, şimdi Türkiye’de çok daha ateşli ve duygusal bir futbol ortamına geliyorsun. Seni en çok heyecanlandıran şey nedir? Futbol kalitesi mi? Atmosfer mi? Yoksa yeni bir meydan okuma mı?Üçünün de Türkiye’deki atmosferi çok iyi tanımladığını söyleyebilirim. Benim için yeni bir kültür ve iyi bir futbol kalitesi, bunlar en önemlileri diyebilirim. Bu deneyim için çok heyecanlıyım.Kariyerinde büyük beklentiler, kiralık dönemler, yeniden kendini kanıtlama süreçleri var. Beşiktaş’ta nasıl bir hikaye yazmak istiyorsun?Öncelikle, bir derbi galibiyeti elde etmek istiyorum. O atmosferi hissetmek istiyorum. O enerjiyi hissetmek istiyorum. Sonrasında, sezon içerisinde neler olacağını birlikte göreceğiz tabii ki. Ama, hazırım. Burada iyi maçlar oynamak için hazırım ve heyecanlıyım.Almanya, kalecilik kültürü çok güçlü bir ülke; Kahn’dan Neuer’e, ter Stegen’e kadar birçok büyük kaleci yetiştirdi. Sen büyürken bu kültürün içinde en çok kimi izledin, kimden etkilendin? Kaleciliğinde o Alman ekolünden taşıdığın en belirgin özellik nedir?Kesinlikle, Manuel Neuer. Çok gençtim ve o her gün daha da iyiye gidiyordu. Stilim ve gelişimim için büyük bir ilham kaynağı oldu. Ayrıca, Schalke’nin bir numaralı kalecisi Ralf Fährmann da benim için önemli bir ilham kaynağıydı. Oyun stilimi bulma sürecimde bana çok yardım etti. Sakin, topu kurtarmaya odaklı bir oyunum var. Benim için en önemlisi bu. Burada hepsini göreceksiniz. Her zaman sakinimdir. Gelen her topu kurtarmayı isterim. Takımımla birlikte oyunu oynamak isterim. Beraber göreceğiz. Ayrıca, kornerden gelen topları yakalama konusunda da iyiyim. Bu, benim gücüm diyebilirim.Bu yaz Almanya Milli Takımı’nın Dünya Kupası aday kadrosunda yer aldın. Almanya için turnuva Paraguay’a karşı penaltılarla, oldukça talihsiz ve dramatik bir şekilde sona erdi. Böyle büyük bir turnuva deneyiminin parçası olmak ve ardından bu duyguları yaşamak sana mental olarak ne öğretti?Evet. Öncelikle, sonuç Almanya adına kesinlikle çok kötüydü. Paraguay’a karşı penaltılarla kaybettik. Yine de böyle bir deneyimi edinmek, Dünya Kupası’na katılmak her çocuğun hayalidir. Kadronun içinde yer almak tabii ki bir başarı. Özellikle de Almanya Takımı içinde olmak bana çok şey öğretti. Amerika ve Kanada’da maçlar yaptık. Bu sürede çok şey öğrendim. Üçüncü kaleci olarak, takımıma elimden gelen katkıyı vermeye çalıştım. Kolay da değildi. Sonuç açısından kötüydü ama benim için önemli ve iyi bir deneyimdi. Kalecilik sadece teknik bir pozisyon değil, biraz da karakter meselesi.Baskı yüksek, beklenti büyük, tribün çok yakın. Bu baskı sana yük mü olur? Yoksa seni daha iyi yapan bir enerji mi?Dediğin gibi, bana daha çok enerji verir. Mental olarak her zaman güçlü olmak zorundasın. Çünkü tek bir hatanda gol olabilir. Bu yüzden mental gücün hep yüksek olmalı. Ve bu en önemlisi. Taraftarlar çoğu zaman kötü durumlarda bana desteğini hissettirdi. İleriye bakmam için bana enerji verdiler.Bayern Münih’te bir Bundesliga, bir UEFA Süper Kupası, bir FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve bir Almanya Süper Kupası kazandın. Stuttgart’ta da bir Almanya Kupası kazandın. Avrupa seviyesinde önemli maçlar oynadın. Beşiktaş formasıyla yaşamak istediğin ilk büyük duyguyu sorsak, bu ne olurdu? Aslında bize bir ipucu da verdin. Derbi kazanmak mı? Kupa kaldırmak mı? Avrupa’da bir zafer gecesi yaşamak mı?Öncelikle, derbi galibiyeti. Sonra, Avrupa Kupalarında yaşayacağımız özel geceler. Duygusal olarak yoğun olacağını düşünüyorum. Son olarak, tabi ki kupalar kazanmak. Ve her zaman bunları hatırlamak. Bir kalecinin bazen en önemli katkısı istatistikte görünmez. Savunmaya verdiği sakinlik, oyunu başlatma şekli, zor anda aldığı sorumluluk…Beşiktaş taraftarı senin oyununda ilk olarak hangi detayı fark edecek?Daha önce de söylediğim gibi, sakinliğim. Kendi stilimle topu kurtarmak, Köşe vuruşlarında ve ceza sahasında takımıma yardımcı olmak, savunmada defansa destek olmak, elimden gelen her şeyi yapmak isterim. Ve tabi ki birlikte eğlenmek, kupalar kaldırmak isterim.Son olarak Beşiktaş taraftarına nasıl bir mesaj bırakmak istersin?Merhaba Beşiktaş Ailesi! Sonunda buradayım. Sizlerle burada, stadımızda bir araya gelmek için sabırsızlanıyorum. İlk maçıma çıkmak için çok heyecanlıyım. Sizleri görmek için sabırsızım. Saygılar!” www.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026