Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

25 Yaşında Kendi Birikimiyle Ev Alan Kadının Söyledikleri Tartışma Yarattı

Magazin

Administratör
s-55fffaa1b808af2370b1b1b6f5c4da070efd95ce.jpg

Gündem Yıkılıyor! 25 Yaşında Ev Sahibi Olan Genç Kadın Ne Dedi de Sosyal Medya İkiye Bölündü? "Ben Yaptıysam Herkes Yapar!" İddiası Ortalığı Karıştırdı!

Son günlerin en çok konuşulan olaylarından biriyle karşınızdayız sevgili magazin severler! Düşünsenize, daha 25 yaşındasınız ve kendi birikiminizle, anahtar teslim bir evin sahibi olmuşsunuz! Kulağa rüya gibi geliyor değil mi? İşte tam da bunu başaran genç bir kadın, son açıklamalarıyla magazin gündemini ve sosyal medyayı resmen salladı. Başarısı takdire şayan ama dedikleri, herkesin dilinde adeta bir dedikodu fırtınası estirdi, ortalığı fena halde karıştırdı!

Genç kadının bu büyük başarısını duyurduktan sonra verdiği bir röportajda sarf ettiği iddia edilen sözler, tartışmanın fitilini ateşledi. Söylediklerine göre, "Ben harcamalarımı kısıtladım, gezmedim, tozmadım, lükslerimden feragat ettim ve ailemden tek kuruş destek almadan bu evi aldım. Herkes de yapabilir, yeter ki istesin, çalışsın!" şeklindeki ifadeler, özellikle günümüz ekonomik koşullarında ev sahibi olmanın neredeyse imkansız hale geldiği bir dönemde büyük tepki topladı. Kimi kullanıcılar bu sözleri motivasyon kaynağı olarak görse de, büyük bir kesim, "Herkesin koşulları aynı mı?", "Asgari ücretle çalışan biri nasıl ev alabilir?", "Aile desteği olmasa bile eğitim veya iş imkanları gibi görünmez avantajları göz ardı mı ediyor?" gibi sorularla bu iddiaya karşı çıktı.

Elbette genç kadının bu yaşta elde ettiği başarı takdire şayan; hedef koymak, birikim yapmak ve bu hedefe ulaşmak gerçekten de büyük bir özveri gerektirir. Ancak magazin dünyasının en sevdiği konularından biri de, kişisel başarıların genel geçer reçeteler gibi sunulması ve bu durumun toplumsal hassasiyetleri tetiklemesi. Bu durum, 'başarı sadece kişisel çabayla mı gelir, yoksa sistemsel faktörler de belirleyici mi?' tartışmasını yeniden alevlendirdi. Bir yandan gençlerimize 'yapabilirsin' mesajı veren bu hikaye, diğer yandan da imkanları kısıtlı olanların umutlarını kırıyor mu, yoksa onlara ilham mı oluyor, işte tam bu noktada kafalar karışıyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Gerçekten de 'yeter ki iste, çalış' felsefesi günümüzde hala geçerli mi, yoksa bu söylemler gerçeklerden çok mu uzak? Yorumlarda buluşalım!