Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

240 Milyon Dolarlık Havalimanı Yaptılar: Tek Bir Uçak Bile Kalkmadı

Magazin

Administratör
s-2f58e8cb9fecf7dc4142e2864ffc510494c51dbe.jpg

[forum_title]Gözlerime İnanamıyorum! 240 Milyon Dolarlık Havaalanı BOŞ! Kimin Parası, Kimin Hesabına?[/forum_title]

Arkadaşlar, inanın bana, bu haber geldiğinde ağzım açık kaldı! Düşünsenize, tam 240 Milyon Dolar harcıyorsunuz, evet yanlış duymadınız, 240 Milyon DOLAR! Ne için mi? Yepyeni, pırıl pırıl bir havalimanı için. Gözünüzde canlandı değil mi? Modern terminaller, ışıl ışıl pistler, belki şık Duty Free'ler... Ama gelin görün ki, bu devasa yatırımın kapısından tek bir uçak bile geçmemiş, tek bir sefer bile düzenlenmemiş! Resmen bir hayalet havalimanı, hem de 240 milyon dolarlık! İnsanın aklı almıyor gerçekten. Bu kadar büyük bir projenin sıfır aktif kullanımla sonuçlanması ne anlama geliyor sizce?

Şimdi hepimiz aynı soruyu soruyoruzdur: Neden? Koca bir havalimanı neden atıl kalır? Planlama hatası mı? Yanlış konum seçimi mi? Yoksa bambaşka hesaplar mı dönüyor işin içinde? Acaba bu paraların bir kısmı gerçekten inşaata mı gitti, yoksa başka cepler mi doldu? Böyle büyük bütçeli projelerde akıllara hemen bu sorular geliyor maalesef. Kimileri bu durumu "boşa kürek çekmek" olarak yorumluyor, kimileri ise daha derinlere inerek "ihmalin de ötesinde bir şeyler var" diyor. Ortalıkta dolanan söylentilere göre, projenin fizibilitesi baştan hatalıymış ya da sadece siyasi bir prestij projesi olarak düşünülmüş ancak sonu tam bir hüsran olmuş.

Ne olursa olsun, ortada devasa bir kaynak israfı var. Bu paralarla kaç okul, kaç hastane yapılır, kaç yoksul aileye yardım eli uzatılırdı değil mi? Toplum olarak bu tür olaylar karşısında sessiz kalmamamız gerekiyor. 240 milyon dolarlık hayalet havalimanı, bize bir kez daha gösterdi ki bazı projelerin arkasında yatan gerçekleri sorgulamak, peşine düşmek zorundayız. Çünkü bu paralar, hepimizin cebinden çıkan vergilerle ödeniyor sonuçta. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!