Magazin dünyasının nabzını tutanlar, bu hafta gündemimize bomba gibi düşen bir konuyu konuşmaya hazır olun! 2026 özel okul fiyatları açıklandı ve inanın bana, bu rakamlar sadece velilerin değil, hepimizin ağzını açık bırakacak cinsten. İstanbul, Ankara ve İzmir'in en gözde özel okulları ve kolejleri, yeni dönem ücretlerini duyurdu. Peki, lüks ve kaliteli eğitimin bedeli bu kadar yükselirken, sosyetik annelerden iş dünyasının devlerine kadar herkesin çocukları için "en iyisi"ni arayışı nereye varacak? Ciddi bir cep yakma potansiyeli taşıyan bu konuyu masaya yatıralım!
Özellikle İstanbul'daki bazı "elit" okulların liste başı ücretleri, geçtiğimiz yılın rekorlarını şimdiden altüst etmiş durumda. Tek haneli rakamların yanına sıfır eklemeyi seven bu kurumlar, sadece eğitim kalitesiyle değil, sundukları imkanlar ve mezuniyet sonrası network avantajlarıyla da bir statü sembolü haline gelmiş durumda. Ankara ve İzmir'de de durum farklı değil; adı duyulmuş köklü kolejler, bir nevi "eğitim borsası" kurarak kendi seviyelerini koruyor. Hatta fısıltı gazetesi, bazı ünlü isimlerin çocuklarını bu okullara kaydettirmek için ekstra "torpiller" arayışında olduğunu bile söylüyor. Acaba bu rakamlar, sadece iyi bir eğitim mi vaat ediyor, yoksa geleceğin elitleri için bir giriş bileti mi kesiyor?
Ekonomi kurmayları kadar velileri de terleten bu yeni fiyat listeleri, haliyle pek çok tartışmayı da beraberinde getiriyor. "Bu parayı veren düdüğü çalar mı?" diyenler mi dersiniz, yoksa "Çocuğumun geleceği için her şeye değer!" diyenler mi? Bir yanda lüks yaşamın vazgeçilmezi haline gelen bu okullar, diğer yanda orta sınıfın kaliteli eğitime ulaşma mücadelesi... Sosyal medyada şimdiden kıyamet kopuyor, herkes kendi tezini savunuyor. Özel jetler, Boğaz manzaralı yalılar kadar konuşulan bu okul ücretleri, aslında sadece bir eğitim gideri olmaktan çıkıp, toplumsal bir ayrışmanın da göstergesi haline geldi. Eğitimin böylesine bir lüks haline gelmesi sizce doğru mu?
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!