Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2026 LGS Tercihleri Başlıyor: En Yüksek Puanlı Liseler Belli Oldu!

Magazin

Administratör
s-dc89acfc26bdc703e5e37b1fad5c685cfaa99d5c.jpg

LGS 2026 Tercih Rüzgarı Başladı! Hangi Ünlünün Çocuğu Hangi Gözde Liseye Adım Atacak? Cemiyetin Rotası Belli Oluyor!

Evet, beklenen an geldi çattı! Tüm Türkiye'nin nefesini tuttuğu, geleceğe yön veren o kritik tercih maratonu resmen start aldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2026 LGS Tercihleri'ni başlatmasıyla birlikte, "En Yüksek Puanlı Liseler" listesi de belli oldu. Bu listeler sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda geleceğin "kim kimdir"ini belirleyen birer sosyal harita görevi görüyor desek abartmış olmayız. Sadece gençler değil, ebeveynler de bu tatlı (!) telaşın baş kahramanları. Özellikle cemiyet hayatının yakından takip ettiği isimler için bu dönem, adeta bir strateji ve prestij savaşına dönüşüyor. Hangi sosyetik annenin çocuğunun, hangi ünlü ismin evladının hangi 'gözde' liseye adım atacağı, şimdiden kulislerde fısıldanmaya başlandı bile!

Liste başında yıllardır süregelen efsanevi liseler var tabii: Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Robert Kolej... Bu isimler sadece eğitim kaliteleriyle değil, aynı zamanda mezun ettikleri 'geleceğin liderleri' ve oluşturdukları güçlü networkleriyle de adından söz ettiriyor. Hal böyle olunca, aileler için bu okullara giriş, çocuğun geleceğine atılan en sağlam adımlardan biri olarak görülüyor. Peki, bu yıl hangi ünlü isimlerin çocukları, hangi sosyetik ailelerin gözbebekleri bu prestijli kapılardan içeri girecek? Kulislerde dolaşan fısıltılar, bazı isimlerin çoktan özel danışmanlarla rotalarını belirlediği yönünde. Kimileri sanat dünyasından, kimileri iş dünyasından, kimileri ekranlardan tanıdığımız bu ailelerin çocuklarının tercihleri, adeta yeni bir magazin gündemi yaratmaya aday! Şimdiden birçok ünlü ailenin 'tercih stresini' en aza indirmek için özel jetlerle tatile çıktığı, bazı genç yeteneklerin ise lise tercihleri belli olmadan bile gelecekteki üniversite planlarını yaptığı konuşuluyor.

Unutmayalım ki LGS tercihleri, sadece bir okul seçimi değil; aynı zamanda bir yaşam tarzı, bir gelecek vizyonu belirleme süreci. Uzun yıllar süren emeklerin, uykusuz gecelerin ve belki de tonlarca harcanan özel ders paralarının karşılığı bu tercihlerle alınacak. Gençlerimizin heyecanı bir yandan, ebeveynlerin beklentisi bir yandan... Bakalım 2026 LGS'sinin 'altın çocukları' kimler olacak, hangi aileler sevinç çığlıklarıyla gazetelerin sayfalarını süsleyecek? Tercih listelerindeki o sihirli imzalar atıldıktan sonra, yaz tatili de bu tatlı heyecanın yorgunluğunu atmak için iyi bir fırsat olacak gibi duruyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu heyecanlı maratonla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz!