Magazin Editor
Magazin Habercisi
Avrupa Ligi kuraları çekildi ya?! Offf...Rakiplerin güçlü olmasından tutun da, oynayacağımız maçların deplasmanda olanlarının vehametinin inciğine kadar nasıl bir felaket senaryosuna denk geldiğimizi anlatamam...Şaka mı bütün bunlar!? Bu takım bu tarz takımları yensin diye kuruldu...Beş senelik travmaların yarattığı erozyon diyorsanız hemen silkelenin...Belçika'nın Union, Güney Rum Kesimi'nin Omonia takımlarını mı dert ediyorsunuz?Geçin arkadaş bu işleri...İki Alman takımıyla deplasmanda oynuyoruz: Leverkusen ve Hoffenheim...Bu maçların zorluğundan bahsederken Almanya'daki gurbetçilerin gücünü hafife alıyorsunuz galiba...Oraya girişten çıkışa kadar yabancılık çekmeyeceğimiz gibi, saha içi ve stat içi tüm avantajları lehimize çevirebiliriz...İsrail takımıyla iç sahada oynayacağımız maç sadece başka bir ülkeye alınırsa kazanacağımız maddi gelirin uçup gideceğine üzülürüm...Benim kendi sahamdaki maç başka bir ülkeye alınıyorsa, benim istediğim bir ülkede oynamalıyım maddesi acilen devreye girmelidir...Ve bunu yönetim mutlaka halletmelidir...Crystal Palace ve Celtic maçları kim kimi yerse... O kulvarı ve o muhteşem bulvarı yakalamalıyız...200 milyon euroluk takımdan bahsediyoruz arkadaşlar... Ve hakemlerin hepsi yabancı!!!Bi' rahat durun da millet işine gücüne baksın...Metin, Beşiktaş'ın assolistidir...Cuma günü kura çekimi vardı...İyi...Beşiktaş Kulübü, Sarı Fırtına'yı onore ederek oraya götürmüş ve organizasyonda lanse etmiş...Harika...Beşiktaş Kulübü'nü ve bunu kim düşünmüşse onu, buna okey veren başkanı tek tek tebrik ederim...Değerlerine önem veren herkes değer kazanır... Buraya kadar tamamız, değil mi?İyi...Sonra, bir vatandaş Sarı Fırtına'nın oraya götürülmesini, Sarı Fırtına'nın İngilizce konuşmamasını eleştirmiş ve Metin Tekin'i assolist olarak niteleyip kafasındaki ironilere yol vermiş...Vatandaşa söyleyin, Sarı Fırtına zaten Beşiktaş'ın assolistidir ve neonlara altın harflerle yazılmıştır...Metin'in "duygu olarak en yücelerdeyim" teması da zaten ait olduğu yerin kutsallığını göstermektedir...Bu tip organizasyonlarda simultane çeviri vardır. Neden?Herkes kendi dilini rahatça konuşsun diye... Oran vurmaya çalışılarak zaten ıskalanmış...Lakin ıskanın kralı Metin'i hedefe koyulduğunda başlamış...Hayatta parayla olmayacak birçok şey vardır.Metin'in geldiği nokta, geldiği yerin kutsallığı da onlardan biridir...Bulaşmayın...Herkes kendi işini yapsın...Vlahovic'in tribüne tırmanışıAdam hat-trick yapmış, gaza gelmiş, tribünlere koşup demirlere tırmanmış...Harika bir görüntü çıkmış ortaya...Ne rakibe karşı bir tahrik var ne bir art niyet ne başka bir şey...Aşk bedene gelmiş, coşmuşuz...Hepsi bu...Hakem sarı kart verdi bu hareketten dolayı Vlahovic'e...Kural bu, hakem de uyguladı... Eyvallah...G.Saray formasıyla Torreira'nın hem de deplasmanda tribünün içine girişi var da... Eyvallah değil aslında ya.Nerede o zaman kartın diye sorgulamak var ya... İşte!Savunduğumuz fikrin karşısına düşüyor hepsi oraya, girmiyorum onun için...UEFA bu kuralı ya revize etmeli ya kaldırmalı... Futbol taraftarla güzel.Futbolcu taraftarına koşacak, kucaklaşacak, sarmaş dolaş olacak... Ne var bunda?Karşı tarafa taciz ve tahrik yoksa, el kol hareketi yoksa, hakemler en azından inisiyatif gösterip bu tip coşkulara yol vermeli diye düşünüyorum...Harika gol atmış, tribüne koşmuş, tribün coşmuş. Çaaat! Sarı kart...Kırmayın insanların şevkini kardeşim...Alen Markaryan Akşam