Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

14 Yıl Boyunca Gizlice Dağı Deldi: İnadı Sayesinde Köyünün Kaderini Değiştirdi

Magazin

Administratör
s-8635ef6898cb211183cf9866231515908a0e531d.jpg

PES DEDİRTEN AZİM! 14 YIL GİZLİCE DAĞ DELİP KÖYÜNÜ KURTARDI! DELİ Mİ, DAHİ Mİ?

Sevgili Magazin Dostları, merhaba! Bugün size öyle bir hikaye getirdim ki, okurken "yok artık" diyeceğinize eminim. Hani derler ya, bir insanın inadı neler başartır diye, işte tam da bunu kanıtlayan, hatta tanımını yeniden yazdıran destansı bir olayla karşınızdayım. Düşünün; tam 14 yıl boyunca, gizlice, tek başına bir dağı delmek... Üstelik bunu, sadece ve sadece köyünün kaderini değiştirmek için yapmak! Akıl sır ermeyen bir azim, değil mi? Bu haberi okuduğumda adeta büyülendim ve hemen sizinle paylaşmak istedim.

Kim bilir ne zorluklar yaşadı o adam? Soğuk, sıcak, yorgunluk, umutsuzluk anları... Onca yıl boyunca bu sırrı nasıl taşıdı, kimseye nasıl belli etmedi? Köy halkı yıllarca dibinde bir devrimin sessizce işlendiğinden habersiz yaşadı. Muhtemelen ilk başlarda, etrafındakiler onun bu "delice" fikrini duysalar akıl sağlığından şüphe ederlerdi. Ama o, tüm bunlara aldırmadan, her gün küreğiyle, kazmasıyla, tırnaklarıyla bir dağı oydu. Bu sadece fiziksel bir güç gösterisi değil, aynı zamanda ruhsal bir dayanıklılık, geleceğe duyulan sarsılmaz bir inanç hikayesi. Köyünün ulaşımını kolaylaştırmak, belki de çocuklarının daha iyi bir geleceğe sahip olmasını sağlamak için harcadığı her damla ter, bence adını insanlık tarihine altın harflerle yazdıran bir eylem.

Ve sonunda o tünel bitti! Köyünün çehresi değişti, insanlarının umutları yeşerdi. Bir düşünün, tek bir kişinin, sadece inancıyla ve bitmek bilmeyen inadıyla koca bir köyün hayatına nasıl dokunduğunu. Bu, bize "imkansız" diye bir şeyin olmadığını fısıldayan, ilham veren bir başarı öyküsü. Belki de hepimizin içinde, hayatımızda değiştirmek istediğimiz bir "dağ" vardır. Bu hikaye, o dağı delmek için bize küçük bir cesaret kıvılcımı olamaz mı?

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu adam deli mi, dahi mi? Yorumlarda buluşalım!