[h=2]Yaz Turşusu (Yöresel Denizli Düğün Turşusu) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
Yeşil nane yaprakları ile yapıldığında daha lezzetli oluyor fakat yeşil nane yoksa kuru nane de olabilir.
Önce suyu haşlayıp daha sonra salatalık ve biberleri ekleyerek de yapabilirsiniz.
Salatalıkların biraz sert kalması için ocakt
- 2 adet salatalık
- 2 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 3 adet iri limon tuzu
- Tuz
- Nane
- Salatalıkları ve biberleri doğruyoruz .
- Tencereye koyup üzerini geçecek kadar su dolduruyoruz ve ocağa alıyoruz .
- Limon tuzunu ekliyoruz.
- Salatalıkların ve biberlerin rengi hafif dönünce ocağın altını kapatıyoruz.
- Tuzu, dilimlediğiniz sarımsağı ve naneyi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Ve dolapta iyice soğumasını bekledikten sonra afiyetle servis edebilirsiniz.
Yeşil nane yaprakları ile yapıldığında daha lezzetli oluyor fakat yeşil nane yoksa kuru nane de olabilir.
Önce suyu haşlayıp daha sonra salatalık ve biberleri ekleyerek de yapabilirsiniz.
Salatalıkların biraz sert kalması için ocakt