Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Fırında Sebze Kızartma (Hafif Ve Leziz) Tarifi İcin Malzemeler[/h]
Daha cok yaz aylarında yapılsada her mevsim, zahmetsiz ve masrafsız yapılan bu yemeğin en hafif şekli fırında pişirmektir.
Kızartma sevmeyen yoktur. Ancak zararlı olduğu icin coğu insan uzak durur. Bu tarifle gonul rahatlığıyla kızartma yemenin tadına varabilirsiniz.
Az yağlı kızartmayı nefis bir sosla istediğimiz lezzete ulaştırabiliriz.
İster domatesli, salcalı ve sarımsaklı bir sos isterse benim yaptığım gibi sarımsaklı yoğurtlu sos yapabilirsiniz.
Ben sebze olarak kabak, patates, biber ve havuc kullandım. Yazın patlıcan da ilave ediyorum. Sizde dilediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz.
[h=2]Fırında Sebze Kızartma (Hafif Ve Leziz) Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 4 adet kabak
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet patates
- 2 adet havuc
- 1 adet kırmızı biber
- 1 /2 cay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase yoğurt
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Daha cok yaz aylarında yapılsada her mevsim, zahmetsiz ve masrafsız yapılan bu yemeğin en hafif şekli fırında pişirmektir.
Kızartma sevmeyen yoktur. Ancak zararlı olduğu icin coğu insan uzak durur. Bu tarifle gonul rahatlığıyla kızartma yemenin tadına varabilirsiniz.
Az yağlı kızartmayı nefis bir sosla istediğimiz lezzete ulaştırabiliriz.
İster domatesli, salcalı ve sarımsaklı bir sos isterse benim yaptığım gibi sarımsaklı yoğurtlu sos yapabilirsiniz.
Ben sebze olarak kabak, patates, biber ve havuc kullandım. Yazın patlıcan da ilave ediyorum. Sizde dilediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz.
- Fırında sebze kızartması icin ilk once sebzeleri temizleyip yıkayalım.
- Kabak, patates, havuc ve biberleri istediğimiz şekilde doğrayalım.
- Uzerine zeytinyağını gezdirelim. Tuzunu ilave edip iyice karıştıralım. Tuz miktarını kendi damak tadına gore ayarlayabilirsiniz.
- 250 derecede sebzeler kızarana dek pişirelim. Biberler once kızardığı icin pişince ilkonce onları alabilirsiniz.
- Pişen sebzeleri ılınmaya bırakalım.
- 1 kase yoğurdun icine ezilmiş sarımsağı ilave edip karıştıralım. Tuzunu ayarlayalım.
- Pişen sebzeleri servis tabağına koyalım. Tam ortasına sarımsaklı yoğurttan koyalım.
- Tavaya yağları koyup eritelim. Ocağın altını kapatıp pul biber veya kırmızı toz biber ilave edelim.
- Biberli yağımızı yoğurdun uzerine gezdirelim. Ayrı ayrı serviste yapabilirsiniz.