Fırında Ballı Hardallı Somon Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Adet Somon
- 3 Yemek kaşığı Hardal
- 2 Yemek Kaşığı Bal
- 3 diş Sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 3 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Tuz
- Önce sosumuzu hazırlayalım.
- Tüm sos malzemelerini bir kaba alıp iyice birbirine karışmasını sağlayalım.
- Sonra sosumuzun yaklaşık 3 te 2 sini (üçte birini piştikten sonra kullanacağız)balığımızın her yerine yedirelim.
- Fırın tepsinize alalım.
- Eğer aceleniz yoksa soslanmış olarak dolapta 2-3 saat bekletelim.
- Sosu daha iyi çekiyor ve çok daha lezzetli oluyor.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayar 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar(yaklaşık 20-25 dk)pişirelim.
- Fırından çıkar çıkmaz kalan sosu üzerine sürüp sıcak servis yapalım.
- İşte bu kadar basit ve sağlıklı bir yemek. Deneyecekler e şimdiden afiyet olsun.