Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    prenses
    Mesaj
    240
    Konu
    240
    Üye Avatarı

    Mesaj:240

    Konu:240

    Aldığı Beğeni:0



    Kokina çorbası (Aksaray) tarifi için malzemeler



    • 200 gr lahana turşusu
    • 1 diş sarımsak
    • 1 soğan
    • 400 gr parça kuzu kuşbaşı eti
    • 2/3 çay bardağı pilavlık bulgur
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
    • 4~5 su bardağı su veya et suyu
    • Tuz
    • Karabiber





    Kokina çorbası (Aksaray) Nasıl Yapılır


    Kuzu etini tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip haşlayın. Ayrı bir tencerede tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Haşladığınız eti ilave edip karıştırın. İnce kıydığınız lahana ve domates salçasını da ekleyip karıştırın. Bulgur, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın. Orta ateşte 15 dakika pişirip sıcak servis yapın.
    Aksaray yöresinde özellikle ramazan ayında pişirilen bir çorbadır.

Etiketler
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.