Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    7.951
    Konu
    7971
    Üye Avatarı

    Mesaj:7.951

    Konu:7971

    Aldığı Beğeni:0



    Katmer, Gaziantep’ de sabah kahvaltılarında yenilen tatlı bir yiyecek. İcerisinde, şeker, kaymak ve Antep fıstığı var. Evde de yapılabilecek bir yiyecek ama hamurunun hazır yufkadan daha ince acılması gerektiği icin biraz maharet isteyen bir şey. Ama ben yine de denemek isteyenler icin nasıl yapıldığını anlatmak istiyorum. Katmer yapan yerler katmer hamurunu belli bir buyukluğe gelene kadar merdane ile geri kalan kısmını ise elleri ile hamuru savurarak acıyorlar, boylece daha ince acılması sağlanmış oluyor. Acılan hamurun orta kısmına biraz yağ serpeleyip sutle hazırlanmış kaymak* homojen olarak dağıtılır. Uzerine şeker ve Antep fıstığı serpilerek hamur zarf şeklinde kapatılır. Sac uzerinde veya teflon tavada pişirilebilir.


    * Kaymak, sut ve irmik kullanılarak hazırlanıyor. 1 bardak soğuk sutun icerisine bir yemek kaşığı irmik konularak karıştırıldığı yerde ateşe konur ve karıştırmaya devam edilir. Katılaşınca altı kapatılır. Kilis'te katmerin icine sut kaymağı konulur, ben hic yemedim ama yiyenler daha ağır olduğunu soyluyorlar.
Etiketler
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.
     
Sohbet Kolay Sohbet Sohbet Kolay Sohbet Chat ekolay Kolay Chat Tarz Sohbet Sohbet Kolay Sohbet kolay chat