Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    7.951
    Konu
    7971
    Üye Avatarı

    Mesaj:7.951

    Konu:7971

    Aldığı Beğeni:0



    Nihayet benden beklenen tarifi deneyebildim. Aslında bir kere daha denemiştim ama istediğim gibi olmadığı icin ikinci kez denemeye karar vermiştim. Şimdi bu fıstıklı borek de neyin nesi diyeceksiniz. Antep'de kalmış olanlar iyi bilir bunu. Zaten Antepliler her şeye fıstık koymayı pek sever. Ne ceviz ne fındık fıstığın tadını vermez ki. Aynı şeyi Ermenekli arkadaşım ceviz icin, Samsunlu arkadaşım da fındık icin duşunurdu. Bu gorduğunuz borekcikler de Antep'de ozellikle kahvaltılık olarak simitcilerde satılan kaymak ve fıstık iceren şekerli bir borek. Ben bunu Antep'de yaşamadığı icin bulma imkanı olmayan arkadaşların evlerinde yapabilmeleri icin denedim.
    Once nasıl yaptığımı anlatayım daha sonra yorumlarımı ekleyeceğim.
    İc harcını icin: 2 su bardağı sute 3-4 yemek kaşığı irmik ve şeker katarak ateşe koydum. Kaynayana kadar devamlı karıştırdım, kaynamaya başladıktan sonra bir sure daha kıvamı artması icin ateşte tuttum. Ateşten indirdikten sonra karıştırmaya bir sure daha devam edip biraz soğumasını bekledim. Diğer taraftan 50 gr kadar antep fıstığı icini robottan gecirip toz haline getirdim. (Ben kaymakla fıstığı karıştırmadım ama normalde karışık olarak yapıyorlar.) Hamur icin: Bu ice gore 6 adet milfoy hamuru kullandım.(fıstık ici biraz arttı ama keşke hepsini kullansaydım, piştikten sorna az geldi) Her bir milfoy hamurunu ikiye kesip merdane ile biraz buyuttum. Her bir parcanın ortasına bir yemek kaşığı kaymak, bir tatlı kaşığı fıstık ici koyup iki ucu uzerine katladım ve uclarından bastırarak birbirine yapıştırdım. Katlanan kısım alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizdim. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra (40 dk -1 saat olsa daha iyi olur, benim zamanım yoktu) uzerlerine yumurta sarısı surup 180 derece fırında kızarana kadar pişirdim. Gelelim yorumlarıma: Tadı guzel oldu, ama tam miktarı ayarlayamadım maalesef. Kaymağa gore fıstık ici az oldu. Fıstığı daha fazla olsa tadı daha harika olurdu. Boreği katladıktan sonra acık kalan iki kenarı eğer iyi yapıştıramazsanız piştiği sırada boreğin ici tepsiye akıyor. Acılmaması icin bir yontem de kapatma yerlerine kabarma yerlerine denk gelmeyecek şekilde cırpılmış yumurta surmekmiş.

    Bu boreğin orjinalini goremek icin Burayı tıklayın

    Not: Masa ortusu Antep işi.
Etiketler
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.
     
Sohbet Kolay Sohbet Sohbet Kolay Sohbet Chat ekolay Kolay Chat Tarz Sohbet Sohbet Kolay Sohbet kolay chat